Ministrul Justitiei, Monica Macovei a declarat ca nu cunoaste acuzatiile oficiale pentru care Mohammad Munaf a fost judecat si condamnat la moarte. Dupa cum transmite NewsIn, din declaratiile facute de ministrul Justitiei, Monica Macovei, reiese ca informatiile detinute de autoritatile romane referitoare la situatia lui Munaf sunt ca si inexistente.

Macovei a explicat ca, in acest moment, se fac verificari, cu ajutorul autoritatilor romane de la Bagdad, pentru a obtine confirmarea oficiala a faptului ca Mohammad Munaf, inculpat la Bucuresti pentru rapirea la Bagdad a trei jurnalisti romani, a fost condamnat la moarte prin spanzurare.

Ea a respins orice acuzatie privind eventuala responsabilitate a Ministerului Justitiei in chestiunea refuzului irakienilor de a-l extrada pe Munaf in Romania.

Pe de alta parte, directorul Directiei de drept international din Ministerul Justitiei, Razvan Radu, a anuntat ca a autoritatile romane au trimis o cerere de asistenta judiciara, fiind foarte probabil ca raspunsul sa contina si informatii privind condamnarea lui Mohammad Munaf.

Totusi, Radu si-a exprimat nedumerirea fata de condamnarea lui Munaf, in conditiile in care partea romana nu cunostea capetele de acuzare aduse acuzatului si nici daca a fost declansat vreun proces in Irak.

Contactat telefonic de Realitatea TV, ambasadorul Romaniei la Bagdad, Mihai Stuparu a declarat ca nu a avut nicio legatura cu Munaf dupa ce americanii l-au luat in custodia lor. "Pana la aceasta ora nu am niciun fel de date. Aici e Ramadan, iar vineri si sambata nu se lucreaza.

Mai devreme de maine (duminica - n.r.) e greu sa am niste elemente, cu atat mai putin o confirmare", a adaugat Mihai Stuparu.