Marti, 31 octombrie, ora 13.00, la sediul Uniunii Scriitorilor (Sala Oglinzilor) are loc lansarea albumului Days and Nights in Ovid’s hourglass, de Mihai Cucu. Vor vorbi despre album si despre autor Nicolae Manolescu, Ioan Stanomir si Alex Stefanescu.

Volumul, editat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Uniunea Scriitorilor Romani, cuprinde imagini care surprind, in diferite ipostaze, pe scriitorii participanti la cele 4 editii ale programului “Zile si Nopti de Literatura la Neptun”. Autorul acestor instantanee este fotograful Mihai Cucu.

Scriitori si artisti din toate colturile lumii, invitati la “Zile si Nopti de Literatura la Neptun” din 2002 pana in 2005, si-au dat inca odata intalnire. De aceasta data prin fotografiile realizate de Mihai Cucu. Aici ii putem vedea, printre altii, pe Matei Calinescu, Kjell Espmark, Gabriela Adamesteanu, Nicolae Prelipceanu sau Mircea Dinescu.

Mihai Cucu

S-a nascut la Bucuresti, in 1961 si a absolvit Facultatea de Drept. Deci nimic nu ar da de banuit ca o sa ajunga sa faca o cariera in domeniul artistic. Si-a inceput activitatea de fotoreporter in anii ’80, iar contactul cu lumea scriitorilor a prins contur dupa 1989.

A colaborat cu nenumarate reviste culturale, printre care: Lucefarul, Romania Literara, Contrapunct, Cuvantul, Revista 22, etc.

Expozitii:

Expozitii de fotografii cu portrete ale scriitorilor romani si straini:

Neptun, 2004

Iasi, Satu Mare si in pregatire Campina, 2006