Diva columbiana a muzicii pop, Shakira, si Calle 13 au dominat cea de-a saptea editie a Premiilor Grammy Latino. Intr-un show care a sarbatorit muzica din America si Spania, Shakira a castigat cinci premii din cele sase nominalizari Grammy Latino, informeaza news.com.au.

Albumul sau, Fijacion Oral, a fost desemnat albumul anului, considerat ca avand cea mai buna productie, Shakira a primit premiul pentru cea mai buna cantareta de muzica pop, iar melodia "La Tortura" a primit titlul de cea mai buna piesa a anului si de cea mai buna inregistrare a anului.

Trupa reggaeton Calle 13, din Porto Rico, formata din fratii Rene Perez, cunoscut sub numele de "Residente", si Eduardo Cabra, "Visitante," a obtinut premiul pentru cel mai bun artist nou, cel mai bun album muzical urban pentru albumul Calle 13 si cel mai bun mini-vidioclip pentru piesa "Atrevete Te, Te!".

Residente a declarat ca a fost surprins sa afle ca a castigat premiul pentru cel mai bun mini-vidioclip , la aceasta categorie participand si Shakira.

Starul din Puerto Rico, Ricky Martin, a fost desemnat personalitatea anului la Premiilor Grammy Latino pentru campania condusa impotriva traficului de copii.

Lista completa a premiilor se gaseste pe site-ul oficial al Grammy.