Portalurile imobiliare sunt deja un lucru banal in Romania, nu putini dintre cei ce cauta sa vanda sau sa cumpere o locuinta in mediul urban viziteaza si astfel de site-uri online pentru a vedea in primul rand pretul pietei, dar si pentru a incerca sa gaseasca o oferta potrivita.

Uneori, cei ce chiar au incercat sa finalizeze tranzactii pe baza ofertelor accesate online au observat insa si faptul ca o parte importanta din volumul de oferte de pe internet nu este de actualitate, agentiile, in multe cazuri, reactionand mai greu intr-un domeniu in care fiecare clipa conteaza.

Fondatorii portalului www.oferte-constructii.ro au lansat nu cu multa vreme in urma si www.oferte-imobiliare.info.ro, portal care trimite cererea, respectiv oferta persoanelor fizice si juridice la Agentiile Imobiliare inregistrate.

Sistemul este urmatorul: cei care doresc sa cumpere un apartament, o garsoniera sau o casa completeaza un formular simplu care ajunge automat la agentiile imobiliare inregistrate.

"In acest fel primesc doar oferte valabile de la agentii. Pe alte portaluri imobiliare, sunt afisate oferte care de multe ori nu mai sunt valabile, Agentiile nu intotdeauna avand timp sa le actualizeze. Prin portalul www.oferte-imobiliare.info.ro aceasta neplacere dispare, clientii primesc doar oferte valabile conform cererii lor ajuns la agentii", explica si reprezentantii portalului.

Cele mai multe cereri si oferte vin din Bucuresti, Cluj, Constanta, Brasov, Timisoara, Sibiu.