Furtunile de zapada care s-au abatut asupra statelor Colorado, Kansas si Wyoming in ultimele zile au dat peste cap traficul aerian si la New York, unde sute de pasageri erau blocati in cele trei aeroporturi din zona metropolitana dupa ce zborurile din si spre regiunea afectata de intemperii au fost anulate sau redirectionate spre alte aeroporturi.

Pasagerii catorva sute de curse operate de pe aeroporturile JFK, La Guardia si Newark au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea pe bancile din salile de asteptare sau la hotelurile din apropiere, ca urmare a anularii zborurilor. Unele companii aeriene au anuntat ca exista intarzieri de aproape o zi pentru cateva zboruri, in timp ce altele au fost complet anulate.

Autoritatile din New York au afirmat ca principala cauza o reprezinta zapada care a cazut peste zonele din Vestul Mijlociu si care a provocat inchiderea completa a aeroportului din Denver, al cincilea din Statele Unite dupa numarul de pasageri.

In plus, ceata care a tinut la sol avioanele ce decolau din Londra a perturbat si ea programul normal al zborurilor pe continentul nord-american, intr-o perioada considerata ca fiind printre cele mai aglomerate ale anului.

Canalele de televiziune au prezentat imagini cu mii de pasageri blocati in aeroportul din Denver si care si-au gasit refugiul in terminale, in salile de asteptare, acoperiti cu ziare sau cu paturi oferite de Crucea Rosie. Intreg orasul este paralizat de zapada cazuta in abundenta, oficiile postale si marile magazine anuntand ca vor ramane inchise pana cand se va reusi dezapezirea strazilor.

Membri ai Garzii Nationale si politisti au fost trimisi in ajutorul soferilor blocati pe autostrazi.

Potrivit oficialilor din New York, reluarea traficului aerian in zona este conditionata de redeschiderea aeroportului din Denver.