Marian Sintion este audiat miercuri de Comitetul Strategic al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din Ministerul de Interne, organism pe care l-a condus pana saptamana trecuta. Potrivit unui comunicat de presa remis de una din asociatiile care fac parte din Comitetul Strategic, scopul audierii este lamurirea situatiei de criza inregistrata la DGA.

Tot miercuri este audiat si seful comisiei de control, Vasile Nita. Marian Sintion si-a dat demisia pe 6 martie, "din motive personale", in ziua in care Corpul de control al ministrului a primit permisiunea de a ancheta DGA.

Sintion s-a opus, in ianuarie, efectuarii unui control din partea aceluiasi organism, afirmand ca trei dintre membrii comisiei sunt anchetati de DGA.

El a dat atunci de inteles ca este supus unor atacuri deoarece DGA are in cercetare mai multe cazuri privind averile unor persoane din conducerea Ministerului Administratiei si Internelor.

Asociatia pentru Implementarea Democratiei, parte a Comitetului Strategic al DGA, a transmis presei ca la audieri participa reprezentanti ai Comisiei Europene si ai ambasadelor care au activitati in derulare cu DGA.