Numarul unitatilor din industria alimentara inchise din cauza nerespectarii normelor comunitare va continua sa creasca, dupa ce, pana in prezent, au fost afectate de astfel de decizii 3.183 de procesatori.

Numai 1.000 de producatori de alimente, adica mai putin de 7% din totalul de 14.941 unitati, respecta standardele europene, a declarat ieri, la un seminar organizat de Finmedia, presedintele

Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Marian Avram. El a adaugat ca alti 10.750 de producatori trebuie sa isi modernizeze fluxul de productie pentru a fi in continuare acceptati. Din totalul de 367 de procesatori de carne de porc, vita si oaie, doar 101 corespund normelor comunitare.

In ceea ce-i priveste pe procesatorii de lapte, din cele 278 de unitati, doar 96 respecta legislatia europeana, insa doar 17 pot exporta in spatiul comunitar.

integral in Romania Libera