Pe langa imbunatatirea efectelor medicamentelor folosite la chimoterapie in eliminarea celulelor canceroase din organism, studiul a aratat ca este posibila si micsorarea dozelor de medicamente pana la nivelul la care aceste nu mai produc efecte secundare.

Cercetatorii au efectuat o serie de experimente care au demonstrat ca tumorile pot fi atacate cu success si cu doze foarte mici de medicamente anti-cancer. Aceasta descoperire ofera speranta pentru zecile de mii de bolnavii de cancer, care se lupta si cu efectele adverse ale medicamentelor anti-cancer.

Descoperirea a fost posibila datorita unei tehnici medicale revolutionare, numita interfata RNA, care permite cercetatorilor sa reduca activitatea anumitor gene.

De exemplu, in cadrul unui experiment, cercetatorii au descoperit ca celulele unei tumor pulmonare au devenit de 10.000 de ori mai sensibile la tratament.

Cercetatorii care au condus studiul au subliniat ca vor mai fi nevoie de cercetari, atat in laborator, cat si pe cobai, inainte de primele teste clinice pe pacienti, care vor incepe in urmatorii 3-5 ani.