Ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, a declarat ca reformele vor fi mai usor de infaptuit in Bulgaria decat in Romania, din cauza conflictului existent intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, transmite corespondentul Mediafax in Germania.

Potrivit lui Steinmeier, rapoartele Comisiei Europene privind Romania si Bulgaria, publicate la sase luni de la aderarea acestora la UE, au creat Guvernelor in cauza impresia ca au fost prea aspru criticate, chiar daca presa a spus ca raportul a fost preabland.

Motivul pentru care UE a decis sa nu impuna sanctiuni celor doua tari a fost faptul ca acestea fac eforturi pentru a realiza progrese, a comentat ministrul. Dar aceste reforme vor fi mai usor de infaptuit in Bulgaria decat in Romania, unde exista un conflict intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu, a precizat el.

Comisia Europeana a incercat sa realizeze un raport cat mai real si sa nu ascunda deficitele majore cum ar fi lupta impotriva coruptiei, a conchis Steinmeier.

integral in Romania Libera