Orange Romania si Cosmote Romania isi vor reduce tarifele percepute pentru convorbirile efectuate in sistem roaming incepand cu data de 25, respectiv 31 august. Decizia celor doi operatori vine ca urmare a unei reglementari impuse de Comisia Europeana

In cazul Orange, pretul pentru apelurile catre statele Uniunii Europene va fi de 0,49 euro pe minut fara TVA, iar pentru apelurile primite de 0,24 euro pe minut fara TVA.

Utilizatorii serviciilor companiei de telefonie Cosmote vor putea initia apeluri catre orice destinatie din Uniunea Europeana pentru 0,49 Euro/minut + TVA si vor fi taxati cu 0,24 Euro/minut +TVA pentru apelurile primite.

Ministrii europeni ai telecomunicatiilor au adoptat la inceputul lunii iunie, la Luxemburg, reglementarile privind reducerea pretului platit de utilizatorii de telefoane mobile pentru convorbirile efectuate in strainatate. Europarlamentarii au votat in plen acest acord in data de 23 mai.

Reglementarile, care au fost aprobate dupa un an de dezbateri aprinse, prevad reducerea tarifelor de roaming la un sfert sau la o cincime din preturile actuale.