Patriarhia vrea ca Dinescu sa fie trimis in judecata

de     HotNews.ro
Joi, 9 august 2007, 0:00


Prevederi stipulate de Patriarhie:
 • sustragerea, tainuirea, falsificarea, contrafacerea, deteriorarea sau distrugerea dosarelor, registrelor si a oricaror documente ale Securitatii se pedepsesc potrivit legii penale, maximul pedepsei majorandu-se cu 2 ani si ca eliberarea de informatii din dosare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

 • darea spre publicitate a unor date sau informatii din dosare, necorespunzatoare adevarului, de natura sa lezeze viata, demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, iar prezentarea denaturata a datelor din dosarul de Securitate, in scopul discreditarii sau al nedeconspirarii, constituie infractiune si se pedepseste

  cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a mai lucra in domeniul arhivelor.

  "Exista o scrisoare a lui Plamadeala catre Ceausescu in care, pe 23 august, cerea sa fie avansat general, pentru ca a stat suficient timp colonel“, a declarat Dinescu pentru Cotidianul.

  Antonie Plamadeala a facut studii la Oxford si, potrivit mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, a semnat, impreuna cu acesta, un text de infierare a preotului-disident Calciu, la cererea sefului Departamentului Culte, pe vremea regimului comunist. Antonie Plamadeala a decedat in 2005.

  "Mi se pare straniu. Nu pot sa inteleg cum mergeau unii preoti la seminarii si conferinte in strainatate, cum stateau cu lunile acolo, cum mergeau si discutau cu comunitatile romanesti si nu ii intreba nimeni nimic", si-a explicat Dinescu suspiciunile cu privire la colaborarea ierahilor ortodocsi cu fosta Securitate.

  Dinescu a revenit, joi, si a declarat pentru NewsIn ca informatiile despre scrisoarea lui Antonie Plamadeala nu le are din dosarele CNSAS: "De unde stiu cei ce de la Patriarhie ce exista in dosare? De unde stiu ei ca eu as fi distorsionat vreun dosar?"


 • 45 vizualizari


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Top 5 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version