13 institutii bancare, cu o cota de piata cumulata de 46%, raporteaza informatii despre clienti la Biroul de Credit. Numarul persoanelor care inregistreaza restante la mai multe institutii de credit aproape s-a dublat in ultimul an.

Aproape 67.000 de persoane erau puse pe lista neagra de mai mult de doua banci sau societati de creditare la finele lunii iulie a.c. Cu 12 luni in urma, in aceasta categorie de rau-platnici se incadrau circa 36.200 de persoane.

In ultimul an, numarul restantierilor raportati de trei banci s-a dublat, iar al celor raportati de cinci banci este de peste trei ori mai mare.

La Biroul de Credit, institutiile de credit raporteaza sumele restante pe o perioada mai mare de 30 de zile si care depasesc valoarea de 10 lei. Tot mai multe banci au inceput sa raporteze si informatii despre persoanele indatorate si care nu au inregistrat restante.

In prezent, aceste informatii sunt raportate de 13 banci care au o cota de piata cumulata de 46%. Informatiile despre creditele restante sunt raportate de 25 de banci, care detin impreuna 97% din piata.

Integral in EvZ