Romania libera

Garda de Mediu, disputata politic

de Petre Badica     Romania Libera
Joi, 30 august 2007, 0:00


Foto: Romania libera

"Pentru ca rezistenta politica si administrativa a fost foarte puternica, nu am facut public faptul ca lucrez la reorganizarea Garzii. Am avut o consultare cu oamenii din teritoriu la intalnirea de bilant.

Multi comisari mi-au comunicat propunerile lor in scris sau chiar direct", a declarat pentru "Romania libera" comisarul general Octavian Popa.

Afirmatie contrazisa de unii comisari din judete, care sustin ca viitorul act normativ este necunoscut chiar si la Comisariatul General de la Bucuresti al Garzii de Mediu, fiind elaborat exclusiv de cei trei consilieri personali ai lui Octavian Popa.

Acesta nu a facut nici o referire la disputa politica dintre liberali si pedisti, care - spun multe voci avizate - ar sta la baza reorganizarii Garzii. Mai exact, masura ar urmari eliminarea din functiile de comanda a oamenilor implantati in sistem de democratul Silvian Ionescu si inlocuirea lor cu oameni agreati de liberali.

Controlul Garzii de Mediu este o miza serioasa, cat timp cele mai mari fonduri europene nerambursabile, la fel ca si cele mai avantajoase imprumuturi, vor fi destinate in urmatorii ani investitiilor de mediu.

Proiectul de hotarare de guvern a fost tinut la mare secret de catre comisarul general al Garzii de Mediu. "Pentru ca rezistenta politica si administrativa a fost foarte puternica, nu am facut public faptul ca lucrez la reorganizarea Garzii. Am avut o consultare cu oamenii din teritoriu la intalnirea de bilant.

Multi comisari mi-au comunicat propunerile lor in scris sau chiar direct", a declarat pentru "Romania libera" comisarul general Octavian Popa.

Afirmatie contrazisa de unii comisari din judete, care sustin ca viitorul act normativ este necunoscut chiar si la comisariatul general de la Bucuresti al Garzii de Mediu, fiind elaborat exclusiv de cei trei consilieri personali ai lui Octavian Popa.

Popa nu a facut nici o referire la disputa politica dintre liberali si pedisti care, spun multe voci avizate, ar sta la baza reorganizarii Garzii. Mai exact, masura ar urmari eliminarea din functiile de comanda a oamenilor implantati in sistem de democratul Silvian Ionescu si inlocuirea lor cu oameni agreati de liberali.

Controlul Garzii de Mediu este o miza serioasa, cat timp cele mai mare fonduri europene nerambursabile, la fel ca si cele mai avantajoase imprumuturi, vor fi destinate in urmatorii ani investitiilor de mediu.

Mai multe posturi administrative

In acest moment, Garda de Mediu are un comisariat general care functioneaza la Bucuresti si care coordoneaza cele opt comisariate regionale, toate cu personalitate juridica.

Spre exemplu, comisariatul din Valcea este condus de un comisar regional, ajutat de alti trei comisari si sapte persoane cu functii administrative, care se ocupa de partea juridica, de resurse umane, transportul auto.

Fiecare comisariat are in subordine mai multe judete, unde sunt angajati doar comisari de mediu. In total, la Garda de Mediu sunt 728 de angajati, din care 436 comisari.
Romania libera


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


101 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by