Dezamagit de faptul ca vizita a fost data peste cap, ministrul a anuntat demiteri „pe banda rulanta” in randul acelor directori din subordinea sa care s-au bucurat de sustinerea PD.

„Am luat decizia sa-i demit!”

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, sambata, Ludovic Orban „a aterizat” la Timisoara hotarat sa deschida pasajul rutier de la iesirea spre localitatea Sacalaz si pe cel din localitatea Voiteni, construit pe Drumul National 59, care leaga orasul de pe Bega de granita cu Serbia.

Cele doua lucrari au fost demarate cu cinci ani in urma si, initial, ar fi trebuit sa fie finalizate acum aproape trei ani. Autoritatile locale au acuzat vremea nefavorabila si lipsa banilor pentru neputinta constructorilor de a respecta termenele din contracte. De curand,

l-au asigurat pe ministru ca lucrarile vor fi gata in acest weekend.

Prinsi pe picior gresit, sambata, constructorii au dat vina din nou pe vreme, astfel ca Orban a fost nevoit sa amane cu doua saptamani deschiderea celor doua mult asteptate pasaje. Suparat ca scopul vizitei i-a fost dat peste cap, ministrul liberal a anuntat ca-l va demite pe directorul Directiei Regionale CFR Alexandru Silvasan, sustinut de PD, si numit in functie pe 25 mai 2005.

„Am luat decizia sa-l demit, dar domnul Silvasan a tulit-o in concediu medical. Cand va fi semnata decizia si va fi numit noul director general, vom prezenta motivele care stau la baza acestei decizii. Ideea e ca sunt multe (motive - n.r.), nu intru in detalii”, a precizat Orban.

El a punctat apoi: „A dat o epidemie in niste domni, care au intrat in concedii medicale. E cazul directorilor care au fost numiti de PD si carora le-am atras atentia cu unele lucruri”. In replica, Alexandru Silvasan s-a rezumat sa constate: „Asta e! Ce sa facem, nu e numit nimeni pe viata. Nu te pui cu puterea”.

Un articol de Nicoleta Tudor

Integral in Evz