Printre acestia, solistul folk Florin Chilian, Tudor Chirila (Vama), Paula Seling, mai vechea colaboratoare Felicia Filip, Vlad Mirita, Corul Acustic, Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de vie), Nutu Olteanu, Mike Godoroja, Trupa Voodoo, Adrian Plesca (Artanu’) si Trooper.

Actrita Maia Morgenstern va asigura legatura intre piese prin pasaje recitative si vom auzi si inregistrari mai vechi ale regretatului Adrian Pintea.

Organizatorii, Funt Time Production, promit cea mai mare productie tehnica pusa vreodata cap la cap in Romania pentru un artist autohton si aduc ca argument cativa dintre parametrii tehnici ai acestui spectacol.

Scena, care a fost folosita la Cerbul de Aur, dar si pentru cateva concerte memorabile, cum ar fi Metallica, Peter Gabriel, Black Sabbath, Supertump, sau la evenimente de anvergura din Bulgaria si Italia, are 31 de metri deschidere si 18 metri adancime.

Acoperisul, ridicat la 16 metri inaltime, este capabil sa sustina 25 de tone de echipament, iar instalatiile de sunet si lumina, asigurate de companiile Five si Paradigma, insumeaza o putere de 180.000 de wati.

La asta se adauga 150 de lumini inteligente, plus cateva sute de kilowati de lumina fixa, in total cam 600 de kilowati se vor consuma pe ora pentru aceste instalatii, adica, pentru comparatie, o cantitate care ar asigura consumul unui orasel mai mic in acelasi interval de timp.

Ecrane cu leduri si artificii de scena

Pe scena au fost montate trei ecrane cu leduri de inalta rezolutie. Pe ecranele laterale, de 20 de metri patrati fiecare, vor fi proiectate imagini din concert, iar pe cel central, de aproape 80 de metri patrati, vom vedea o serie de filmulete, creatii video si introuri realizate de Codrin Cartu, in colaborare cu Mihai Godoroja si cu membrii trupei Iris.

Spatiul in care se desfasoara concertul este situat in apropierea DN 1, pe parcarea aeronavelor de la Aeroportul Baneasa, o suprafata de 15.000 de metri patrati pentru spectatori, in total 20.000 de metri patrati cu tot cu spatiile tehnice.

Din cauza conditiilor impuse de aeroport, organizatorii nu vor putea face un spectacol pirotehnic de cer, insa promit un impresionant foc de artificii de scena.

Integral in Evz