Gheorghe Ciorba, trimis in judecata pentru un caz de evaziune fiscala

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba, implicat in scandalul care-l vizeaza pe Decebal Traian Remes, a fost trimis in judecata de Pachetul de pe langa Judecatoria Negresti Oas intr-un caz de evaziune fiscala de 13 miliarde de lei vechi, anunta site-ul Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop, a confirmat, pentru agentia de presa, ca Parchetul de pe langa Judecatoria Negresti Oas a finalizat, luni, rechizitoriul intr-un dosar de evaziune fiscala care il vizeaza pe omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acesta fiind trimis in judecata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Ciorba este acuzat ca, in perioada ianuarie 2003 - mai 2004, in calitate de administrator al societatii Mitrut Com SRL Certeze, a inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale, producand un prejudiciu de peste 13 miliarde de lei vechi la bugetul statului.

In acest caz, Ciorba a facut un autodenunt la DNA prin care arata ca i-a dat 40.000 de euro unui functionar al Primariei Satu Mare, Cosmin Vasile Tuturas, pentru a interveni pe langa procurori cu scopul de a obtine solutionarea in favoarea sa si rapoarte financiare favorabile de la functionari din cadrul Garzii Financiare si Directiei Generale a Finantelor Publice Satu Mare.

Tuturas a fost arestat, pentru trei saptamani, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa denuntul omului de afaceri.

Gabriela Pop a afirmat ca Gheorghe Ciorba mai are un dosar la Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare, in care este cercetat pentru spalare de bani.

TVR 1 a difuzat miercuri o inregistrare video cu momentul in care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, primeste de la fostul titular al postului, Ioan Avram Muresan, plicul in care procurorii sustin ca s-ar afla cei 15.000 de euro mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba.

Televiziunea publica a redat si doua inregistrari audio ale unor convorbiri telefonice pe care Muresan le-a avut cu Ciorba si respectiv Remes.

Un alt film postat vineri pe site-ul dailymotion.com reda momentele in care au fost livrate produsele oferite de Ciorba ministrului Remes, dar si inregistrari de conversatii telefonice din care reiese ca valoarea contractelor pe care Ciorba voia sa puna mana prin licitatii era intre 80 si 100 de milioane de RON.