Randamente mai bune la economii este strategia la care recurg de obicei institutiile de credit in cadrul campaniilor care isi propun sa atraga bani de la populatie. In aceasta toamna, BCR a lansat si depozitele pe perioade de doua luni, primele cu scadenta pe o astfel de perioada introduse in oferta bancii.

In paralel, Banca Carpatica continua sa le acorde premii prin tragere la sorti deponentilor care opteaza pentru diferite produse ale bancii, in timp ce Procredit Bank incearca sa atraga constant bani de la populatie prin planuri de economii.

Depozite de toamna

BCR a lansat recent depozitele pe doua luni cu dobanda fixa, in lei si in euro. Pentru sumele depuse pana la finele anului institutia de credit acorda o dobanda fixa de 7,25% pe an la depozitele in lei, respectiv, 4% pe an pentru cele in moneda europeana. Dobanzile sunt fixe pe perioada cuprinsa intre momentul achizitionarii si data scadentei acestora.

Pentru constituirea unui astfel de depozit trebuie depusa insa o suma minima de 1.000 de lei sau 500 de euro.

OTP deruleaza in prezent o campanie promotionala, tot la depozitele constituite pe doua luni, prin care ofera dobanzi fixe de 7,1% pe an pentru sumele depuse in lei, respectiv, 4,15% pe an in cazul celor in euro. Sumele minime pentru constituirea acestor depozite sunt de 100 de lei, respectiv 100 de euro.

Dobanzile sar la 7,5% pe an in cazul depozitelor in lei, respectiv la 4,5% pe an in cazul celor in euro daca sumele derulate de client in conturile sale curente depasesc nivelul de 10.000 de lei, fara a lua in calcul insa finantari acordate de banca.

Cele mai mari dobanzi la depozitele in lei cu scadenta la trei luni, fara a fi promotionale, sunt de 7,3% - RIB Bank, 7,25% - Libra Bank respectiv 7,1% - Piraeus Bank. La aceste scadente, BCR plateste pentru sumele depuse in moneda nationala o dobanda de 6,1%, iar OTP - 7%.

integral in EvZ