Jurnalistul Antenei 3 a recurs la un limbaj extrem de dur pentru a critica trecerea Monicai Iacob Ridzi, condamnata in prima instanta pentru fapte de coruptie, de la PPDD la PSD. "Mi-a venit asa sa vomit cand l-am auzit pe Zgonea ca o anunta pe Ridzi la PSD. Am avut asa un dezechilibru", a declarat Radu Tudor in emisiunea La ordinea zilei. Monica Iacob Ridzi, fost ministru al tineretului si sportului in guvernul Boc, a fost condamnata in ianuarie 2014 la cinci ani cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa decizia nu este definitiva.

"Va informez ca doamna deputat Monica Iacob-Ridzi, aleasa in circumscriptia electorala nr 22, Colegiul uninominal nr. 5, incepand de pe 14 octombrie se declara deputat UNPR apartinand grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor", a spus Zgonea in sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

In decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea perchezitiei informatice si a extinderii urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.

Atunci, Victor Ponta, in calitate de presedinte PSD, l-a acuzat pe Traian Basescu ca ar fi coordonat votul astfel incat Monica Iacob Ridzi sa fie protejata "astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati".

"Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan - sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu", mai spunea Victor Ponta.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.