Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si succesorul sau, Donald Trump, au vorbit despre Orientul Mijlociu si Coreea de Nord, in prima lor intalnire la Casa Alba, un eveniment care a dat startul procesului de tranzitie ce se va incheia pe 20 ianuarie cu investitura republicanului, anunta Agerpres, citand EFE.

Intr-un interviu difuzat duminica in programul "60 de minute", pe canalul CBS, Trump a dezvaluit ca a discutat de asemenea cu Obama despre reforma sanitara cunoscuta sub numele de "Obamacare".

Pana acum, nu se cunosteau temele abordate de Obama si Trump in Biroul Oval, noteaza agentia spaniola.

Trump a aratat ca, in ceea ce priveste Orientul Mijlociu, este "o situatie dificila": "Doream sa stiu punctul sau complet de vedere si l-am inteles, am inteles o buna parte a punctului sau de vedere", a indicat Trump, care s-a aratat foarte linistit in prima sa aparitie televizata ca presedinte ales.

Asa cum a facut si dupa intalnire, Trump l-a laudat pe Obama ca fiind "fantastic", "foarte inteligent", "foarte amabil" si avand "un mare simt al umorului", calificative diferite fata de cele folosite in campania prezidentiala.