Zeci de tineri basarabeni au participat, luni dupa-amiaza, la un flash-mob in Piata Unirii din Iasi, in semn de protest fata de modul in care s-au desfasurat alegerile din Republica Moldova, ei cerand reluarea scrutinului, potrivit News.ro. Tinerii s-au adunat in cursul dupa-amiezii in Piata Unirii din Iasi, langa statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu steaguri ale Republicii Moldova.

Participantii au scandat, printre altele, "Refuz, rezist, sunt anti-comunist", "Rusine, rusine sa va fie", "Basarabia e Romania" si "Nu Dodon".

Tinerii au desfasurat si o panza neagra de cativa metri patrati, spunand ca au adus-o "in semn de doliu fata de ceea ce se intampla in Republica Moldova".

"Nu il recunoastem pe Dodon ca presedinte. Au furat alegerile, au adus autobuze cu votanti din Transnistria si au impiedicat votul in strainatate. Cerem repetarea scrutinului, e inadmisibil si nu vom accepta furtul", a spus Olga N., o tanara din Republica Moldova, care studiaza la Iasi.

Flash-mobul, care a durat cateva zeci de minute, a avut loc in urma mobilizarii tinerilor moldoveni pe retelele de socializare.

Tinerii basarabeni din Iasi au spus ca se solidarizeaza cu colegii lor care protesteaza la Chisinau si au anuntat ca vor mai organiza astfel de actiuni la Iasi.