Candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a scris luni seara, pe pagina sa de Facebook, ca liberalii au refuzat un sondaj comun, organizat de o firma internationala, auditat de ambele partide si ca, in aceste conditii, USB va organiza un sondaj, invitandu-i pe cei de la PNL sa auditeze cercetarea sociologica.

Nicusor DanFoto: Captura Facebook

"Am avut in aceasta seara o intalnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firma internationala, auditat de ambele partide. In aceste conditii, noi am decis sa mergem inainte cu organizarea sondajului. Ii invitam in continuare pe cei de la PNL sa auditeze cercetarea sociologica. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele in ultimele zile de campanie. Am convingerea ca ele vor arata ceea ce am spus de la bun inceput: ca USB este singura forta capabila sa aduca o schimbare adevarata in felul in care se face administratie in Bucuresti", a scris Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, anuntase luni dupa-amiaza ca a facut o oferta clara catre Nicusor Dan - si anume aceea ca, daca Dan este pe primul loc in randul candidatilor de dreapta in urma unui sondaj stabilit de comun acord, el si PNL il vor sprijini in alegerile din 5 iunie, si a i-a oferit acestuia un ultimatum - sa spuna "exact aceleasi cuvinte" pana la ora 21.00 luni seara.

Predoiu a sugerat ca, daca Dan nu accepta oferta sa, implicit sa se retraga daca Predoiu sta mai bine in sondajul respectiv si sa il sustina, inseamna ca este vorba de "altceva" la mijloc.

Afland de faptul ca nici Nicusor Dan, nici Gabriela Firea nu participa la dezbaterea electorala de la RTV de luni seara, Predoiu a facut un singur comentariu: "Interesant".

Predoiu a mentionat si un sondaj de opinie CURS, pe care il va da publicitatii dupa ce afla raspunsul lui Dan la propunerea sa, cel mai probabil maine (marti).