¬Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a anuntat luni ca a facut o oferta clara catre Nicusor Dan - si anume aceea ca, daca Dan este pe primul loc in randul candidatilor de dreapta in urma unui sondaj stabilit de comun acord, el si PNL il vor sprijini in alegerile din 5 iunie, si a i-a oferit acestuia un ultimatum - sa spuna "exact aceleasi cuvinte" pana la ora 21.00 luni seara.

Nicusor Dan si Catalin PredoiuFoto: Colaj foto

Predoiu a sugerat ca, daca Dan nu accepta oferta sa, implicit sa se retraga daca Predoiu sta mai bine in sondajul respectiv si sa il sustina, inseamna ca este vorba de "altceva" la mijloc.

Afland de faptul ca nici Nicusor Dan, nici Gabriela Firea nu participa la dezbaterea electorala de la RTV de luni seara, Predoiu a facut un singur comentariu: "Interesant".

Predoiu a mentionat si un sondaj de opinie CURS, pe care il va da publicitatii dupa ce afla raspunsul lui Dan la propunerea sa, cel mai probabil maine (marti).

Declaratii Predoiu:

  • "Propunerea mea si a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat in linie dreapta. Noi am facut o propunere corecta, cinstita, in beneficiul bucurestenilor - si anume sa dam sprijin cu totii celui mai bine clasat candidat din partea de centru dreapta.
  • Am facut aceasta propunere la jumatatea campaniei electorale, dand suficient timp pt a organizea punerea in aplicare a acestei propuneri.
  • Reamintesc tuturor termenii ofertei generaose pe care PNL au pus pe masa tuturor fortelor: cine este cel mai bine plasat candidat in ultima saptamana de campanie, iar toti cei care sunt clasati in urma acestuia sa ii asigure sprijinul, concret. Am spus limpede. Daca dl Dan este plasat inaintea mea, il vom sprijini astfel incat doamna Firea sa stranga in brate Bucurestiul pana o sa il sufoce. Astept aceleasi cuvinte si din partea dlui Dan.
  • M-am bucurat pt o clipa ieri seara, din pacate raspunsul ulterior pe facebook este contradictoriu: accepta un sondaj, dar refuza sa se retrage. Atat eu cat si PNL luam foarte in serios aceasta situatie si nu ne tragem cuvantul inapoi.
  • Cuvantul meu e contract, e lege, dar timpul trece in favoarea PSD si a dnei Firea. de aceea il rog pe dl Dan sa spuna clar, romaneste, raspicat, in fata bucurestenilor, daca accepta sa se retraga si sa sprijine cel mai bine clasat candidat.
  • Chestiunea sondajului este partea tehnica a lucrurilor. Partea politica este miezul acestei oferte. Decizia este cheia castigului in fata pericolului PSD.
  • Sa ne comportam ca oameni politici responsabili, sa nu facem alba neagra cu bucurestiul. la asta cel mai bine se pricepe PSD. Vreau sa actionam barbateste, pe fata.
  • Astept aceleasi cuvinte pana diseara la ora 21.00 de la dl Dan. Sa nu facem jocul PSD-ului. Sa avem curajul deciziei.
  • Timpul nu mai are rabdare.
  • Noi am retinut sonajul CURS pe care il avem. Pana la 21 se pot intampla multe.
  • daca nu se intampla cum propunem noi, mie mi se pare ca aici este altceva. Nici nu vreau sa ma gandesc acum ce ar fi. Dar nu voi tace."

Intrebat ce ii ofera lui Nicusor Dan, Catalin Predoiu a afirmat ca discutiile pot incepe din momentul in care acesta accepta oferta PNL.

"In momentul in care este acceptata oferta PNL, de acolo incep orice discutii si suntem gata sa ascultam pentru un proiect, pentru o idee. Negocierea poate sa inceapa in momentul in care se spune da ofertei politice. Nu ma comporta ca doamna Firea. Nu am facut o oferta de tip troc", a spus el.

Despre faptul ca Firea nu participa la dezbateri: "O vad luptand vitejeste, dar nu stim unde e. Am chemat-o la dezbateri. Am pus intrebari, nu am atacat-o pe dna Firea. Nu va facem niciun rau, nu facem decat sa ava invitam sa va exprimati. Nu putem duce acesta campanie doar recitand din programe pe care le-am scris si unii si altii. Suntem liberii de orice interese, sau avem datorii? La investitori imobiliari, la operatori de taxiuri?"