Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că rezultatul alegerilor locale reprezintă preţul plătit de democrat-liberali pentru trei ani foarte grei de guvernare: "Ăsta este preţul plătit pentru trei ani foarte grei. Noi am spus întotdeauna că sunt trei ani foarte grei. Nu am devenit partid cu 3%. Sub 20% poate însemna 19,8%, nu o să însemne 12%", a declarat europarlamentarul duminică seară, la sediul PDL Bucureşti, întrebat cu privire la rezultatele exit poll-urilor care arată că PDL ar obţine sub 20% la alegerile locale, potrivit Agerpres.

Cristian Preda spune insa că pentru PDL "bătălia" nu este terminată: "Dacă ne măsurăm cu 2008, atunci USL nu era încă fabricat, dar avea 45%. Să vedem cât au câştigat în urma acestor trei ani foarte grei de guvernare."

"Ceea ce eu regret sincer este că, din păcate, la aceste alegeri locale nu am putut să schimbăm opinii politice şi viziuni. A fost o campanie foarte agresivă din parte USL, care a spus . Asta nu este democraţie", a adaugat el.

Potrivit acestuia, liderii USL - Victor Ponta şi Crin Antonescu - vor trebui să înveţe pentru alegerile parlamentare lecţia dialogului politic veritabil: "Dialogul politic nu înseamnă doar dialog între Ponta şi Antonescu. Îi chemăm să dezbatem. Ne vom bate foarte serios pentru alegerile parlamentare."

El a precizat că PDL va avea victorii în urma acestor alegeri locale în localităţi mai mici sau mai mari din ţară şi mai puţin cunoscute decât sectoarele Capitalei: "Trebuie să vedem ansamblul. Alegerile locale sunt alegeri pentru fiecare comunitate în parte, nu doar pentru două sectoare din Bucureşti", a arătat europarlamentarul.

In ceea ce priveste rezultatul obţinut de candidatul PDL la sectorul 4, Sulfina Barbu, Cristian Preda a spus că acesta este "regretabil" şi că Sulfina Barbu avea experienţa necesară pentru a face multe lucruri în sectorul respectiv, însă au fost validaţi majoritatea primarilor în funcţie.