O scenă, câteva garduri de metal și mai mulți jandarmi erau semnul că ceva stă să se întâmple în portul Tomis din Constanța. S-au adunat apoi câțiva oameni, 150, poate 200, cu tot cu ziariștii prezenți să relateze evenimentul, dar și câțiva minori care cărau steaguri mai mari decât ei, scrie ct100.ro

George Simion în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

A fost lansarea candidatului AUR la Primăria Constanța, surpriza pe care o știa tot orașul: Ovidiu Cupșa, liberal vreme de mai bine de 30 de ani, vicepreședinte PNL, vopsit recent în culorile AUR.

Pe scenă, un melanj. Cupșa nu a ezitat din a-și aduce cei patru copii alături de el, cât și pe actuala soție, care a ținut și un discurs. Lângă el, Lucian Iancu, un actor care la bătrânețe, în baston, care nu mai jucat pe scena Teatrului de Stat din Constanța de peste 15 ani, care speră că AUR va ridica un teatru național în Constanța. O idee despre care, culmea, a vorbit chiar săptămâna aceasta directorul TSC într-o emisiune la TVR, în care a afirmat că are sprijinul Primăriei Constanța și al CJC pentru realizarea acestui deziderat.

A urcat pe scenă și Mohammad Murad, care și-a pus serviciile la dispoziția AUR. Emoționat, a citit de pe foi discursul. A amintit că a vrut să candideze la Primăria Constanța în 2020, dar a primit un telefon prin care i s-a spus că dacă va candida, va pierde tot ce a realizat în acești ani. A dat înapoi. Acesta garantează acum pentru „Ovidiu Copșa”, așa cum îi pronunță numele.

A urmat președintele George Simion. Pe live-ul de pe Facebook al AUR România erau atunci 72 de urmăritori.

În mod surprinzător, Simion i-a adus laude lui Radu Mazăre. „Eram mic, micuț și pentru noi, pentru toți românii, Constanța era perla, era mândria țării. Venea toată țara aici și rămânea impresionată. Mergeam acasă și făceam compuneri despre vacanța de vară și descriam atât de frumos Constanța noastră mare, Constanța noastră frumoasă. Au trecut anii și, cât de cât, s-a găsit o soluție. Măcar acele care alegorice se organizau aici la Constanța. Acum parcă suntem într-o pictură de Nicolae Grigorescu, și a mai rămas numai carul cu boi, care conduc acest județ și acest municipiu.”, a spus președintele AUR.

Carele alegorice au fost invenția lui Radu Mazăre, care apărea deseori în ele, costumat în diverse personaje.

Citește știrea integral pe ct100.ro