După 3 săptămâni de proteste ale locuitorilor din zonă, Primăria Capitalei pune un semafor provizoriu la trecerea de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană, unde un tânăr de 19 ani a fost omorât recent. Reamintim că oamenii din zonă cer de 10 ani Primăriei Capitalei să pună semafoare la toate trecerile de pietoni de pe Șoseaua Atiaeriană, unde se întâmplă frecvent accidente rutiere, însă fără niciun rezultat.

Protest AntiaerianăFoto: Hotnews

”Comisia Tehnică de Circulație a aprobat în această dimineață montarea unui semafor provizoriu cu buton la trecerea de pietoni Șoseaua Antiaeriană x Str. Cojocaru Elena și Vasile. O echipă a Administrației Străzilor București va amplasa în cel mai scurt timp semaforul”, a transmis Primăria Capitalei. Semaforul va fi montat vineri.

Semaforul provizoriu va funcționa până la finalizarea procedurilor legale pentru montarea celor patru semafoare aprobate deja pentru trecerile de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană.

”Reamintim pașii legali care trebuie parcuși până la montarea permanentă a unui semafor : obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație din PMB, realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectarea și execuția”, a mai transmis municipalitatea.

Cetățenii din zona Șos. Antiaeriană, din Sectorul 5, au protestat în fiecare seară, timp de 3 săptămâni, pe trecerea de pietoni unde un băiat de 19 ani a murit. Protestul a început în mod spontan în seara de 11 octombrie, când un băiat de 19 ani a murit călcat pe trecerea de pietoni. De atunci, circa 30-40 de oameni au ieșit în fiecare seară, de la ora 19.00 la 21.00 și au trecut încontinuu pe trecerea de pietoni ca să atragă atenția asupra problemei.

Pe trecerile de pietoni de pe strada Antiaeriană, oamenii spun că se întâmplă accidente în mod frecvent și din 2012 au făcut demersuri la Primăria Capitalei să pună un semafor cu buton de comandă pentru pietoni, însă fără rezultat.

  • ”Vom protesta seară de seară până vom obține ceea ce ne-am propus, instalarea unui semafor cu buton de comandă. Eu am solicitat din 2017 la Primăria Capitalei și Administrația Străzilor să-l pună. Dar sunt cereri de la alți vecini, încă din 2012. Ne tot spun că fac studii de fezabilitate de 10 ani.
  • Ce studiu de fezabilitate trebuie pentru doi stâlpi și două butoane, nu se poate așa ceva. Anul trecut s-au montat pe Calea 13 Septembrie semafoare, se puteau pune și la noi. Ultimul accident a fost cu tânărul de 19 ani, care și-a pierdut viața, de acolo a început protestul.
  • Tânărul a decedat marți și la două zile după, la următoarea intersecție, a fost accidentată o fetiță de 13 ani. Nu mortal, dar e la spital”, ne-a explicat doamna Maria, care merge aproape în fiecare seară la protest.

HotNews.ro a scris aici despre subiect.