Primăria Capitalei intenţionează că amenajeze un parc pe un teren cu suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi, amplasat pe bulevardul Doina Cornea, fostul bulevard Vasile Milea, în sectorul 6.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află un proiect de hotărâre prin care acest for solicită Guvernului transmiterea terenului către administraţia locală şi declararea acestuia bun de interes public local.

Consilierii generali ai Capitalei sunt aşteptaţi să voteze, în şedinţa de luni, un proiect de hotărâre prin care CGMB solicită Guvernului să adopte o hotărâre privind transmiterea unui teren de 11.382 metri pătraţi, situat în b-dul Doina Cornea (fost b-dul Vasile Milea) nr. 5G, sector 6, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti în vederea realizării unui parc.

Terenul se află în prezent în administrarea Serviciului Român de Informaţii. În 2015, suprafaţa a fost transmisă din domeniul public al municipiului Bucureşti în domeniul public al statului pentru ca pe acel amplasament să fie relocat Spitalul Clinic Prof. dr. Agrippa Ionescu.

Propunerea de realizare a unui parc pe acel teren a fost formulată de administraţia sectorului 6, ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor zonei Grozăveşti care nu au în cartier zone de relaxare şi recreere.

Sursa: news.ro