Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, miercuri, despre tarifele "umflate" practicate, de exemplu, de Compania Municipală de Parcuri. Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei, spune Nicușor Dan.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a făcut aceste declarații într-o conferință de presă, în contextul acuzațiilor că parcurile din București administrate de PMB s-au umplut de buruieni, de căpușe și șobolani.

  • "Pe zona de parcuri, ALPAB are contract de delegare cu această Companie Municipală de Parcuri şi o să vă dau nişte exemple de preţuri: cosire mecanică a gazonului - un leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, de patru ori mai mult.
  • Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei. Să îl goleşti într-un sac şi să îl pui la loc.
  • Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor şi, bineînţeles, o să mă ţin de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă şi preţuri corecte", a spus Nicușor Dan.

El a afirmat că mandatul său nu este unul obișnuit, pentru că a preluat datorii de 3 miliarde de lei, astfel că a tăiat de la anumite capitole, precum întreținerea parcurilor sau repararea gropilor de pe străzi. Nicușor Dan a susținut că în parcuri a început operațiunea de cosire a ierbii, iar dezinsecția și deratizarea vor începe imediat ce se vor opri ploile.