Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că mandatul său nu este unul obișnuit, pentru că a preluat datorii de 3 miliarde de lei, astfel că a tăiat de la anumite capitole, precum întreținerea parcurilor sau repararea gropilor de pe străzi. El susține că în parcuri a început operațiunea de cosire a ierbii, iar dezinsecția și deratizarea vor începe imediat ce se vor opri ploile.

Nicusor Dan, primarul BucurestiuluiFoto: Captura video

  • "Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei, cât metroul din Drumul Taberei. Trebuia să plătim aceşti bani pe loc.
  • Nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am fi vrut, şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu i-am avut în martie îi avem acum", a spus Nicușor Dan, miercuri, într-o conferință de presă, pe fondul acuzațiilor că parcurile din București administrate de PMB s-au umplut de buruieni, de căpușe și șobolani.

El a spus că operațiunea de cosire a ierbii din parcuri a început și a estimat că va fi gata în două săptămâni, după care vor urma spațiile verzi publice.

Legat de tratamentele pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și șobolanilor, primarul general a susținut că utilajele sunt pregătite și vor începe să stropească imediat ce se vor opri ploile. "Undeva în 2 luni estimez că vom fi bine și cu remedierea gropilor de pe străzi", a spus Nicușor Dan.