Primarul Daniel Băluţă propune Consiliului Local al Sectorului 4 să adopte, în şedinţa din 26 mai, un proiect de hotărâre care prevede tarife de la 200 la 300 de lei pentru ridicarea şi transportul autoturismelor staţionate neregulamentar, informează Agerpres.

Ridicare masiniFoto: Hotnews

Conform proiectului de regulament propus, tarifele de ridicare şi de transport sunt de câte 100 de lei fiecare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv şi de câte 150 de lei fiecare pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de depozitare se stabilesc în funcţie de perioada de staţionare a vehiculului în depozit. În momentul aducerii vehiculului se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore, iar după această perioadă, în funcţie de timpul de depozitare, câte 50 de lei pentru fiecare zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, ţinând cont de faptul că oprirea şi staţionarea neregulamentară a vehiculelor pe partea carosabilă sau în alte locuri interzise sunt tot mai frecvent întâlnite pe domeniul public din Sectorul 4, iar consecinţele sunt suportate atât de participanţii la trafic, cât şi de ceilalţi cetăţeni, sunt necesare măsuri pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale, inclusiv prin îndepărtarea autovehiculelor care constituie „adevărate obstacole” pentru circulaţia rutieră şi pietonală.