O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București, de pe strada Luterană, a fost pusă la pământ în luna decembrie, dar demolările continuă și în aceste zile după ce municipalitatea a emis la finalul anului 2019 două autorizații de demolare pentru toate imobilele de la nr. 11-13, inclusiv casa veche. Deocamdată nu este bătut în cuie ce se va construi pe respectivul teren, deoarece nu este emisă autorizație de construire sau un plan urbanistic zonal. Pe circuitul de avizare se află totuși un plan urbanistic pentru strada Luterană 9-13 prin care beneficiarii cer municipalității permisiunea să construiască blocuri cu înălțimea de până la 10 etaje.

Luterana 11-13Foto: Google

”Primăria Municipiului București a emis autorizațiile de desființare nr.722/2019 și 718/2019 pentru imobilele de la adresele menționate, beneficiarul fiind SC ASERAT PROPERTIES SA. Din evidențele Direcției Generale de Urbanism, nu rezultă că Primăria Capitalei a emis și autorizație de construire și nici existența unui PUZ aprobat”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

În decembrie, beneficiarii au și fost amendați de Primăria Capitalei.

”În urma verificărilor efectuate în data de 19.12.2020, inspectorii Direcției Control din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală şi Control a Municipiului București au constatat că a fost efectuata organizarea de șantier pentru lucrări de construire fără autorizație de construire. Executantul a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 10.000 de lei, potrivit prevederilor art. 26 lit. a din Legea nr. 50/1991 - republicată cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în răspuns.

Pe circuitul de avizare se află totuși un plan urbanistic pentru strada Luterană 9-13 prin care beneficiarii cer municipalității permisiunea să construiască blocuri cu înălțimea de până la 10 etaje. Proiectul are un aviz de urbanism preliminar din 2017.