VIDEO Nicușor Dan, la HotNews LIVE: Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură / Să nu se înțeleagă că se vor spăla străzile în secunda în care eu intru în Primărie

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2020, 15:50 Actualitate | Administratie Locala


Nicusor Dan in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Problemele bucureștenilor cu apa caldă, poluarea sau traficul nu se vor rezolva peste noapte, spune primarul ales, Nicușor Dan, care până în acest moment nu a intrat încă în Primăria Capitalei din cauza întârzierilor date de aplicarea Codului Admistrativ. Până se va instala și va evalua starea reală a instituției conduse în ultimii ani de Gabriela Firea, Nicușor Dan spune că nu va renunța la subvențiile la apa caldă și căldură, estimează că în doi-trei ani nu vor mai fi probleme în această privință și că va continua o serie de proiecte de infrastructură deja începute. Nicușor Dan își propune să se implice și în criza generată de coronavirus, susținând că vrea testarea tuturor contacților persoanelor infectate. De asemenea, promite testări în focare și sancțiuni pentru nerespectarea regulilor sanitare.

Nicușor Dan a fost invitat, joi, la interviurile HotNews LIVE.Cele mai importante declarații:

 • E o mare responsabilitate să fii primar, în contextul în care pregătesc două lucruri: coronavirus și apa caldă
 • Pe stradă multă lume mă oprește, e o așteptare și o speranță, acum urmează partea grea.
 • Am vrut să evit alte replici, nu am fost în primărie, acum că mai întârzie mă gândesc să mă duc. Am avut întâlniri cu alte instituții care țin de funcționarea Primăriei.
 • București are un statut special, nu are președinte de CJ și CJ, are primar și consiliu local. Codul administrativ e neclar care instanță decide.
 • De ce nu avem apă caldă? Indicatorul cel mai relevant e cantitatea de apă pe care o introduci în rețea ca presiunea să-ți rămână constantă. Acum este 2,2000 de tone.
 • Când vor avea bucureștenii apă caldă? Un răspuns definitiv îl vom avea peste câteva luni când vom înțelege care e situația rețelei. În trei ani o să facem 300 de km de rețea. Trebuie să lucrezi în casetă. Scoți bucată cu bucată. Nu trebuie să sapi tot bulevardul.
 • Astea sunt cifrele pe care le confirm. Există și soluții temporare cu niște rășini care acoperă partea înterioară. Ele sunt bune pentru conductele care nu sunt extrem de deteriorate. Ca să vedem care e starea rețelei trebuie să mergem cu un scanner. Indicatorul cel mai clar este câți bani investești.
 • Pentru următorii 3 ani avem 500 de milioane de euro.
 • Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură.
 • În opinia mea în doi ani nu vor fi mari probleme cu apa caldă.
 • Despre poluare: Nu poți face un diagnostic real dacă nu ai un sistem de monitorizare. Primăria avea în buget 7 milioane pentru propriul sistem de monitorizare. Putem face în colaborare cu Ilfovul, există deschidere.
 • Cred că într-un an, un an și jumătate vom avea un sistem de monitorizare a calității aerului.
 • Trei măsuri pentru reducerea poluării: o sursă e praful de pe străzi și trebuie schimbat contractul de salubritate pe care cele 6 sectoare îl au și să-i obligăm să spele străzile. Să nu se înțeleagă că se vor spăla străzile în secunda în care eu intru în Primărie. Câteva luni durează. Tot în ceea ce privește praful, o să existe controale la șantierele de construcții. După aceea, pe termen scurt, o chestiune ce ține de monitorizarea marilor gropi de gunoi.
 • Despre terasele din Herăstrău: Acolo din păcate multe din acele construcții aparțin ALPAB și sunt date cu chirie. Eu știu că mare parte din acel teren proprietar e municipiul București și administrator e ALPAB. Sunt marile restaurante. Voi face, fără discuție, un inventar. dacă sunt niște oameni care au un contract cu ALPAB, chiar dacă construcția e ilegală, nu o să intru cu brutalitate peste afacere. Mergem până la finalul contractului.
 • Despre fluidizarea traficului: Pe termen scurt, reconfigurarea unor rute. Al doilea lucru este un management al mijloacelor de transport. Să avem în stații un orar. El va fi realist. El va fi unul realist pe care să te poți baza. Ajung la problema liniilor unice. Trebuie făcute linie cu linie.
 • Un bulevard pe care trebuie să continuăm linia unică e bd. Iuliu Maniu. Trebuie să mergem în continuare. Trebuie să mutăm mașinile parcate legal acum pe prima bandă. Putem face un parteneriat cu Cora care are o parcare care stă mai mult goală.
 • pe termen mediu trebuie să mărim cantitatea de transport public și soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 km de linie de tramvai. Dincolo de asta, există bani europeni și e ușor de făcut acele mari parcări. Există bani europeni pentru construcție, nu și pentru teren. Repede putem face sistemul de management al traficului. În primărie acum există softul, nu și soluția de implemetare efectivă.
 • Despre Podul Ciurel: Sunt două probleme: una e de funcționalizare care se poate face cu investiții minore. Proiectul de străpungere până la Centură este imposibil de realizat. E ilegal ca o șosea cu 6 benzi să treacă pe lângă un bazin de apă potabilă. Opinia mea este că nu trebuie să ne grăbim cu acest proiect. trebuie să ne grăbim cu extinderea soselei de centură la 4 benzi. În momentul în care ai asta și din cartiere ai ieșirea la centură, o să iei presiunea de pe Iuliu Maniu.
 • Despre Pasajul de la Dna Ghica: Trebuie terminat, fără discuție. Trebuie să ne uităm la niște probleme, nu există PUZ și studii că blocuri din stânga și dreapta pasajului nu vor fi afectate.
 • Străpungerea Nicolae Grigorescu, etapa a doua: Voi merge mai departe cu proiectul. Toate acestea sunt parte din inelul median pe care trebuie să-l terminăm. Nu pot să vă spun când estimăm că-l vom face.
 • Despre stimulente financiare: Aștept ca echipa care se va ocupa de social, după ce va avea datele, să facă această analiză. partea cea mai impotantă sunt ajutoarele pentru persoanele cu dizabilități. Mi-aș dori să fie preluate de primăriile de sector. Ele au în special responsabilități. dacă nu vom ajunge la un acord, vor fi plătite de PMB. Mai sunt unele care sunt benefice, cum e cel pentru cuplurile infertile. Eu am spus că ajută câteva mii de familii, dar alte sute de mii își pun întrebarea care va fi creșa, grădinita. Sunt o grămadă de altele, astea cu bicicletele, să duci pensionarii în Grecia. Astea nu le mențim.
 • Companiile municipale: ele trebuie să intre în lichidare. Ele au eșuat. principala menire era să diminueze cheltuielile primăriei. Suntem obligați să păstrăm Termoenergetica, e o discuție cu Energetica Servicii. mai sunt niște colective care sunt interesante, cum e cel de la managementul traficului, mai e unul interesat, compania de protecție civilă.
 • Despre haosul urbanistic: Sunt două aspecte: de legalitate și de viziune de dezvoltare. Eu sunt un adept al dezvoltării. Din cauza haosului în aplicarea legii în urbanism, noi am distrus o încredere în piață. Au fost oameni șocați că o autorizație s-a dovedit ilegală și instanța le-a anulat-o. Trebuie să restabilim legalitatea și în emiterea actelor și în emiterea proceselor verbale de recepție. O s-o facem standardizând și autorizațiile și procesul de lucru.
 • Despre autorizații de demolare în zone protejate: Răspunsul este nu, nu voi mai da. În zonele protejate există clădiri care nu au valoare. Trebuie să extindem acel studiu al celor 12 din 98 de zone. Nu o să mai vedeți PUZ-uri derogatorii în zone protejate.
 • Despre arhitectul sef al Capitalei: Am o listă scurtă. E și o obligație legală și un angajament de a organiza un concurs public. Pe toate numele astea pe care le am în minte și în calculator o să-i invit să participe.
 • Despre luminitele de Crăciun: Sunt foarte frumoase, dar le faci când ți le permiți. Noi nu ne permitem să le avem la nivelul la care le-am avut. Înțeleg, din presă, că a început să se execute contractul. Nu vom aloca bani în plus. Dacă costă foarte mult să fie montate, e posibișl să mai renunțăm la ele. Când ai o problemă de sănătate, principala preocupare e să te duci la doctor, nu să-ți iei costum nou.
 • Despre mașina de la Primărie: Nu o să vin zilnic la serviciu cu mașina instituției. Locuiesc destul de aproape. Cu 117 și puțin pe jos. Pentru anumite ocazii, când te duci la o întânire, e util să ai o mașină cu șofer care să nu te oblige să cauți loc de parcare. va exista o masină de protocol.
 • Nu am în acest moment intenția să mă înscriu în PNL. Nici în USR.
 • Despre scandalul din USR: pentru ce s-a întâmplat în Diaspora, lucrurile sunt foarte clare. faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze pentru un delict de otinie mi se pare foarte grav.
 • Sunt foarte mulțumit de parteneriatul cu PNL, cu Ludovic Orban și Violeta Alexandru.La PNL București e o echipă nouă. Am mare încredere și sunt recunoscător că PNL, în special, a avut înțelepciunea de a nu avea un candidat propriiu și contribuția financiară.
 • Despre coronavirus: Este o chestiune extrem de serioasă. Și cetățenii și autoritățile trebuie să fie extrem de responsabile. Există prevenția și zona medicală.
 • Pe prevenție trebuie să acționăm pe tot ce înseamnă distribuția acestei boli. prin resursele Primăriei să extindem ce poate face MS la nivel de testare. Resursele trebuie folosite științific. Putem să ajutăm DSP în anchete și să identificăm contacții și să-i testăm pe aceia. Să identificăm focarele și ne vom duce cu Poliția Locală și cea Națională și vom testa acești oameni, și in aglomerări dacă sunt respectate regulile. ca să implementezi o măsură trebuie să sancționezi.
 • Despre Constanda: Avem o hotărâre definitivă care ne obligă să-i plătim niște bani. Încercăm să eșalonăm. Trebuie să ne uităm la buget și să eșalonăm în modul cel mai rezonabil. Estimarea mea e că datoriile sunt undeva la 4 miliarde.

..

......
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22219 vizualizari

 • +5 (11 voturi)    
  ce face cu retrocedarile? (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:28)

  cetatean2016 [utilizator]

  PMB mai are 20.000 de dosare de retrocedare nesolutionate cum vede problema?
 • +8 (10 voturi)    
  poluare (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:29)

  Neculcea Anisoara [anonim]

  Locuiesc pe Vitan Barzesti nr.7D in sectorul 4. langa Parcul Natural Vacaresti. Poluarea este f mare mai ales noaptea (fum, chimicale, miros de ars, miros de gunoi). Nu indraznesc sa deschid fereastra incepand de la orele 20 si pana dimineata la 6. Este clar ca aceasta poluare nu provine de la trafic si probabil nimeni nu a masurat-o de-a lungul timpului pentru ca nu am vazut niciodata pe cineva masurand in acea zona, noaptea, nu am vazut pe cineva de la garda de mediu noaptea. In plus nu am auzit pe nimeni vorbind despre acea poluare. Toate institutiile se comporta ca si cum nu ar sti de ea. Probabil poluatorii pacalesc pe multi avand grija ca ziua sa nu emane noxele ci numai noaptea.
  Veti intreprinde ceva fata de acest tip de poluare, chiar daca nu afecteaza centrul Bucurestiului ci o zona mai marginasa? Sau ne veti ignora asa cum au facut toti?
  Multumesc!
 • +8 (10 voturi)    
  bună ziua, (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:40)

  nahir [utilizator]

  Pe când un audit? Așteptăm ca raportul de audit, în măsura în care va fi posibil, să fie făcut publicității, prioritatea fiind însă DNA. Numai așa se va putea transforma afirmația ”greua moștenire a vechii conduceri” în realitate, afirmație devenită până azi una politică și lipsită de conținut.
  În rest, să aveți spor și cât mai puține tălpi în realizarea pe care o dorim toți bucureștenii, București = capitală civilizată demnă de secolul XXI.
 • -11 (21 voturi)    
  Chirii & locuințe sociale (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:49)

  Lavinia B. [anonim]

  Bună ziua. Multe persoane își permit cu greu o chirie decentă în București. Prețurile sunt mari pentru puterea noastră de cumpărare, iar proprietarii oferă de multe ori condiții precare. V-ați gândit să reglementați în vreun fel piața chiriilor din București? Dar despre tema locuințelor sociale aveți vreun comentariu pentru moment? Mulțumesc.
 • +6 (6 voturi)    
  Intrebari (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:50)

  Dan-Alex [utilizator]

  1.Va continua proiectele deja aprobate de CGMB? Va finaliza Pod Ciurel pana la A1?
  2 Va continua constructia Spitalului Metropolitan?
  3 Va continua lucrarile la patinoarul Flamaropol si Sala Polivalenta?
  4 Mai are in vedere si alte solutii de achizitii mijloace de transport in afara de cele deja contractate?
  5.Cand va incepe realizarea centurii Verzi?
 • +5 (5 voturi)    
  Statii Mijloace Transport (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:53)

  Dan-Alex [utilizator]

  Viceprimarul Bujduveanu a afirmat ca actualele statii de transport incurca circulatia, are in vedere modificarea /mutarea acestora? Pe ce baza?
 • +5 (7 voturi)    
  stadiu lucrari (Miercuri, 14 octombrie 2020, 17:13)

  buna ziua [anonim]

  Buna ziua,

  Domnule primar am cateva intrebari pentru dvs:

  1. Care este stadiul lucrarii nr 4311/24.05.2019 "Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu B-dul Timişoara până în dreptul intrării în benzinării OMV"? 6 luni arata pe SICAP ca dureaza analizarea ofertei tehnice de catre salariatii PMB
  2. Exista vreun proiect Park&Ride in zona Petrache Poenaru?
  3. Cand incepeti lucrarile si expropierile pentru continuarea lucrarilor la Splaiul Independentei -Ciurel- A1-DNCB? Aveti in plan si o linie de tramvai pe acest traseu? Exista solutii suficiente si pentru bazinul de apa si traversarea canalului, doar sa aveti bunavointa pentru acest proiect . Sectorul 6 are nevoie de o iesire civilizata catre autostrada cu autoturismele...
  4. Cand se vor finaliza lucrarile de canalizare de a lungul Splaiului Independentei de la Ciurel pana la Unirii?
  5. -Exista vreun proiect sau aveti in vedere construirea unui pasaj la intersectia Bd Iuliu Maniu cu Bd Geniului/Sos Grozavesti?
  6. Ce bulevarde vor fi afectate de schimbarea retelelor de termoficare in viitorul apropiat?

  Multumesc frumos
 • +10 (10 voturi)    
  intrebari (Miercuri, 14 octombrie 2020, 17:17)

  jeancraiova [utilizator]

  1. In orasele mari din vest, nu exista parcari gratis pe prima banda sau pe trotuar, mai ales in centrul orasului, dar si la periferie. Acest lucru favorizeaza fluidizarea traficului. Exista diferite optiuni si abonamente precum: i) parcare gratis maxim o ora, ii) parcare cu plata dar fara loc fix pe anumite tipuri locuri semnalizate cu o culoare pt cei cu un abonament lunar, iii) parcare rezidentiala (langa locuinta) cu loc fix, iv) locuri speciale de parcare pt anumite categorii ale populatiei. Acest sistem functioneaza doar cu controale si amenzi dese si stricte. Veti implementa un astfel de sistem in Bucuresti ?

  2. Veti incepe reciclarea reala in Bucuresti ? Aici ma refer inclusiv la reciclarea pe categorii (plastic, sticla, metal, etc) cu sau fara contra-cost. In tari precum Germania a mers foarte bine metoda acordarii a 10 centi contra unei sticle reciclate.
  • -1 (1 vot)    
   Mulțumim pentru (Joi, 15 octombrie 2020, 17:54)

   Observatory [utilizator] i-a raspuns lui jeancraiova

   stirea din Germania referitor la reciclare, in unele state americane, este complect 100% gratis reciclarea...functioneaza perfect
   Sănătate !
 • +9 (9 voturi)    
  Sistem de Ticketing cu problemele bucurestenilo!!! (Miercuri, 14 octombrie 2020, 17:33)

  FanelJr [utilizator]

  Domnule Nicusor Dan,

  Aveti in vedere crearea a unui sistem de ticketing unde in mod complet transparent vom vedea toate problemele raportate de cetateni si starea rezolvarii lor?

  Ar fi in premiera pentru Romania si primaria Bucuresti in relatia cu cetatenii, dar e un sistem absolut normal pentru o primarie Europeana.
 • +8 (12 voturi)    
  Buna ziua (Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:26)

  asx [utilizator]

  1. Ce parcuri si zone de promenada noi veti face in sufocatul Militari? Hint: Valea Cascadelor / str Liniei. DUCEM LIPSA!!
  2. Prin legea din 2016 parcarea pe trotuar este interzisa COMPLET in lipsa marcajelor aferente. De ce sustineti nerespectarea legii?
  3. Strapungerea bd Timisoara-DNCB in mandatul asta?
  4. Tramvai pe bd Unirii? Ce alte linii noi?
  5. Piste de biciclete si in cartierele dormitor sau doar pe traseele "clasice"/turistice?
 • +4 (10 voturi)    
  Bună ziua, (Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:33)

  nick24 [utilizator]

  Mă adresez dvs ca fiind o persoană care în sfârșit poate judeca clar situația încălzirii din București!
  1) Dacă toate blocurile vor fi izolate termic nu va mai fi necesare decât aproximativ 50% de gigacaloriile necesare cu blocurile neizolate, pt a avea tot 22-24 grade în casă - de aici rezultă 50% de gaz metan mai puțin consumat.
  2) restructurari la RADET și ELCEN , ar micșora cheltuielile cu salariile cu sume importante ( personalul e supradimensionat, pe bază de cumetrii, deh salarii f bune)
  3) retehnologizarea/automatizarea RADET și ELCEN ar duce iarăși la economii de gaze consumate
  4) limitarea pierderilor prin înlocuirea conductelor vechi există deja în planul dvs, cele 3 de mai sus ar trebui.

  Aplicând aceste 4 puncte prețul gigacaloriei ar scădea atât de mult încât NU AR MAI FI NEVOIE DE SUBVENȚIE!

  Dacă s-ar aplica și o contorizare a nteligentă pe apartament, ar fi și mai mare economia la gaz metan consumat, dar măsura nu e agreată și trebuie discutată științific, cu asociațiile de locatari, pt partea comună datorată în caz de consum zero.
 • +3 (9 voturi)    
  parcarile de resedinta (Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:37)

  Constanti [utilizator]

  Cand va fi pus in practica noul sistem de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta?
  Inainte de alegeri vorbeati de modificarea acestui sistem in care o masina are atribuit un loc de parcare. Care vor fi tarifele anuale pentru parcarile de resedinta?

  Multumesc.
 • +8 (14 voturi)    
  pubele separate sticla, carton, plastic (Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:42)

  Constanti [utilizator]

  Se are in plan amplasarea in toate cartierele capitalei de pubele pentru reciclarea separata a deseurilor: sticla, carton, plastic?

  In trecut aceste pubele au existat, dar ulterior au disparut fara explicatie.

  Multumesc
 • +5 (19 voturi)    
  misc (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:30)

  Nevermind [utilizator]

  1. de ce se continua himera cu "piste biciclete"? Doar pentru ca suna bine? Nu are nicio logica, daca e sa aplicam punctual in cazul Bucurestiului si este foarte simplu de demonstrat: a venit un pic de ploicica si au disparut biciclistii cei vocali si "multi". Daca atunci cand e frig sau ploua, ar fi pe strada macar 70% dintre cei ce merg numai cand e cald, as fi fost de acord cu ideea. Acum nu stiu daca mai sunt 1-5%, si inca nu a venit frigul.

  2. Centrale apartament. Am remarcat (re)pozitionarea politicianista post alegeri si din deschiderea catre centrale pentru s-a cam schimbat mesajul.
  Pe termen scurt, se pot scoate "franele" (i)legale pentru cei ce vor sa se debranseze.
  Pe termen mediu/lung, radet trebuie desfiintata si poate deveni un concurent pentru Distrigaz si Netcity, banii de subventii putand fi folositi pentru creditare centrale apartament/bloc, inclusiv montare cu personal ex-radex recalificat. Cand se va scoate subventia, ca va trebui, oare cata lume nu va iesi in strada cand va trebui sa plateasca costul real al caldurii furnizate printr-un monstru capusat si imposibil de reformat?
 • +5 (5 voturi)    
  Solutii pt trafic (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:43)

  Marius [anonim]

  Care este planul noului primar cu termene de executie pentru scoaterea masinilor de pe trotuare si realizarea infrastructurii de piste de biciclete/transport in comun pt a reduce poluarea si blocarea traficului din Bucuresti? Multumesc.
 • +1 (21 voturi)    
  piste de biciclete (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:56)

  Dan [anonim]

  Buna ziua. Una dintre promisiunile dvs este aceea de a crea peste 100 de km de noi piste de biciclete in Bucuresti. Ne puteti spune cateva dintre zonele vizate sau un exemplu de traseu?
 • +6 (6 voturi)    
  linii de tramvai (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:58)

  Dan [anonim]

  Ati spus ca doriti reabilitarea sinelor de tramvai, dar aveti in vedere construirea si de noi sine in zone in care tramvaiul nu deserveste la momentul actual? In cazul unui raspuns pozitiv, care ar fi aceste zone in care considerati benefica extinderea liniilor de tramvai?
 • -2 (14 voturi)    
  Piste de biciclete (Miercuri, 14 octombrie 2020, 21:09)

  Robert-Ionut [anonim]

  Pistele de biciclete sunt o prioritate? Daca da, cati km, pe ce bulevarde, cum vor fi integrate cu transportul in comun? Bucurestiul ar beneficia foarte mult de un sistem extensiv de piste de biciclete.
 • +3 (11 voturi)    
  De cateva zile stam cu resourile in priza (Miercuri, 14 octombrie 2020, 21:47)

  rov [utilizator]

  Cand se da drumul la caldura in Bucuresti. De ce an de an trebuie sa tremuram primavara si toamna?
 • +5 (5 voturi)    
  Facturarea apei calde, rece (Miercuri, 14 octombrie 2020, 22:17)

  Alexandra [anonim]

  Buna ziua!

  In anumite zone ale Bucurestiului (ex. Bd Ion Mihalache) problemele cu apa calda sunt deja de 2 ani de zile. Apa calda este de cele mai multe ori 'calduta' sau chiar rece.Neputand fi utilizata pentru dus, aceasta implica alte costuri (gaze, electricitate) pentru a o aduce a o temperatura potrivita.

  Cum este facturat serviciul de apa calda?

  Temperatura la care ajunge la utilizatori influenteaza in vreun fel pretul?
  Cum credeti ca ar trebui abordata problema costului apei calde, care e rece, avand in vedere ca probabil o remediere definitiva a problemei va dura?

  Va multumesc!
 • +4 (4 voturi)    
  Iluminat (Miercuri, 14 octombrie 2020, 22:32)

  mircea [anonim]

  Pana cand iluminatul public se va mai aprinde cu o ora mai devreme (ex p-ta Rahova). Pe toata capitala la peste 120 000 de corpuri vorbim de 1 milion de euro pe an
 • +3 (3 voturi)    
  O completare pentru intrebarea mea cu ticketingul (Miercuri, 14 octombrie 2020, 22:39)

  FanelJr [utilizator]

  Un sistem de ticketing este banal, si se implementeaza in maxim o saptamana, cu tot cu un "training" daca pot sa spun asa.
 • +7 (7 voturi)    
  Ce facem cu poluarea in Militari? (Miercuri, 14 octombrie 2020, 23:17)

  Andy500 [utilizator]

  Sunt unele nopti cand mirosul de hidrogen sulfurat si/sau SO2 e insuportabil in Militari.
  Explicatia ca mirosul vine de la groapa de gunoi Chijana nu tine, pentru ca acest miros e DOAR noaptea si e diferit de mirosul de gunoi.
  De asemenea, aproape in fiecare seara se vede de pe malul lacului morii, fum, catre Groapa de gunoi Chiajna si spre zona Giulesti.
  De ce nu investigheaza nimeni aceste lucruri? trebuie ca inspectorii doar sa stea pe malul lacului Morii si se vad "fumurile" foarte usor, atunci cand vine seara.
 • +5 (5 voturi)    
  Termoficare (Joi, 15 octombrie 2020, 0:20)

  Gigi [anonim]

  1. Veti pastra actuala echipa de conducere de la Directia de fonduri europene, avand in vedere ca este pusa politic - via Constanta!
  2. Stiti faptul ca in 2016-2017 nu s-a facut absolut nimic referitor la accesarea de fonduri europene pentru termoficare?
  3. Stiti ca semnarea contractului de finantare pentru termoficare este conditionata de obtinerea tuturor acordurilor cetatenilor din zonele unde se va interveni?
  4. Este subventia pentru termoficare un ajutor de stat?
  5. Stiti ca documentatia SF, analiza institutionala etc pentru acest proiect a fost facuta la comanda?
 • +3 (3 voturi)    
  societatile municipale (Joi, 15 octombrie 2020, 2:41)

  g01an [utilizator]

  cum se va rezolva problema "societatilor" municipale?

  se poate face intr-un mod in care bucurestenii sa nu sufere si mai mult?

  cum pot fi recuperate o parte din prejudiciile financiare pe care le-au suferit bucurestenii din cauza acestora?
 • +2 (8 voturi)    
  Locuri de parcare rezidentiale (Joi, 15 octombrie 2020, 6:55)

  Gigi [anonim]

  Buna ziua! Locuiesc împreună cu familia mea in sect.6 de 6 ani. Avem domiciliu in București și 1 mașină înmatruculata in București. Câți ani credeți că vor mai trece până când familiei mele i se va acorda 1 loc de parcare in vecinătatea blocului, având în vedere că taxa anuală este de cca 50 lei( cam cat 2 pachete de țigări), favorizând astfel păstrarea unui loc de parcare până la sfârșitul veacurilor de către cei veniți în sector inaintea mea? Menționez că nici pe lângă trotuarele de lângă blocul de reședință nu pot parca pt că de când s-au eliminat taxa de mediu zona e plina de dubițe, furgonete foarte lungi înmatriculate în Germania, zici că e hub logistic :))). Mulțumesc!
 • 0 (0 voturi)    
  Sa ne asteptam (Joi, 15 octombrie 2020, 7:20)

  ..13 [utilizator]

  1. sa existe un inventar al patrimoniului cunoscut in Bucuresti

  2. un plan pentru dezvoltarea urbanistica in Bucuresti - Ilfov

  la sfarsitul primului sau mandat ca si primar?
  Cum le va realiza? Si cand crede domnia sa ca aceste lucruri vor fi realist realizate?

  multumesc.
 • +2 (2 voturi)    
  Străpungerea str Brasov-Dedeman- Alexandriei (Joi, 15 octombrie 2020, 7:23)

  Gigi [anonim]

  Veti sprijini finalizarea Străpungerii str Brasov-Dedeman- Alexandriei, avand in vedere ca aproape jumătate din lucrare ( cel putin la nivel minimal) a fost realizată? Mulțumesc!
 • 0 (2 voturi)    
  veterani (Joi, 15 octombrie 2020, 7:52)

  Adrian [anonim]

  Veți soma prefectul să acorde veteranilor decorați ori succesorilor drepturile cf. Legii 44/1994? În caz contrar veți acorda aceste drepturi în natură ? Există HG (Grindeanu) dar nu se aplică, prefectul nedând publicității niciun cuantum, nici nr de dosare soluționate. Acum vreo zece ani, erau chemați veteranii pe la primării să ridice (ridicola atunci) despăgubire, acum după HG Grindeanu(a fost obligat de justiție guvernul s-o emită), tăcere.
 • -1 (1 vot)    
  Va fi greu !!!!!!!!!!! Are un plan? (Joi, 15 octombrie 2020, 8:29)

  FanelJr [utilizator]

  Va fi extrem de greu pentru Nicusor de lucrat cu aparatul de stat, chiar fiind seful unei parti din el.

  Intrebarea mea: Are un plan concret, o stratagema?

  Un exemplu ca sa inteleaga ce vreau sa zic:
  Eu in locul sau primul lucru care l-as face e sa aduc transparenta la maximul permis de lege. Nicusor sa nu uite ca de partea sa sunt chiar bucurestenii. Indiferent de ce va intampla, sa transparentizezi prin lege e o schimbare care automat va avea multe efecte.
 • +2 (2 voturi)    
  Apa calda (Joi, 15 octombrie 2020, 8:35)

  Madalina [anonim]

  Buna ziua,

  Aveti in vedere o re-gandire a activitatii de interventii a Termoenergetica?

  Locuiesc in sectorul 5 - Calea 13 Septembrie - apa calda este calda numai dimineata. Seara este calduta, nu poate fi folosita decat cu incalzire suplimentara, iar pe site-ul termoenergetica situatia figureaza fie la "functionare sub parametri", fie la "lucrari programate" in intervalul orara 19-24.00. Daca lucrarile respective chiar sunt programate, le puteti gandi dimineata?
  Consider ca apa calda este necesara mai ales intre orele aminitite.
  Multumesc.
 • +3 (3 voturi)    
  Spatiul liber Bd. Unirii - Mircea Voda (Joi, 15 octombrie 2020, 9:50)

  Irina [anonim]

  Buna ziua,

  Sustin din toata inima ideea ca pe spatiul actualmente nefolosit situat de-a lungul Bd. Unirii, intre Mircea Voda si Nerva Traian sa se amenajeze ceva frumos, de referinta pentru Bucuresti, care sa raspunda nevoii bucurestenilor si programului anti-poluare. Cred ca cea mai buna utilizare este amenajarea unui mare parc, aducator de oxigen pentru zona plus eventual una sau doua cladiri cu valoare culturala (cum ar fi o sala polivalenta) sau turistica. Locuitorii din zona Bd. Unirii nu au un parc in apropiere.
 • +2 (2 voturi)    
  Intrebare (Pasaj D-na Ghica) (Joi, 15 octombrie 2020, 9:51)

  mircea112 [utilizator]

  Ati declarat ca pasajul de la D-na Ghica este construit ilegal.

  Chiar si inainte de a incepe constructia la D-na Ghica in zona traficul era foarte aglomerat, cu atat mai mult acum cu cat intersectia este strangulata de aceasta constructie.

  Ce planuri aveti cu pasajul de la D-na Ghica? Il veti continua ? Va ramane muzeu 4 ani blocand traficul in continuare? Sau il veti darama/ fiind ilegal?
 • -2 (10 voturi)    
  Să recunoaștem. (Joi, 15 octombrie 2020, 9:51)

  asavreau [utilizator]

  Ce a distrus Firea și Oprescu în cei 12 ani ,nu va putea rezolva Nicușor Dan imediat.Cel puțin iarna asta vor mai fi probleme.Abia de iarna viitoare se va putea rezolva mai bine,putându-se face pregătirile necesare pentru intervenție în punctele nevralgice inventariate.Firea nu a lăsat nici măcar un inventar cu punctele cele mai nevralgice ale rețelei de termoficare,tratând problema cu o neglijență criminală.Acum candidează la Parlament.Sper ca bucureștenii să se trezească și să nu o voteze.Pe unde ajunge strică .
 • 0 (2 voturi)    
  Spital sau altceva si intersectia Razoare (Joi, 15 octombrie 2020, 10:23)

  Dana [anonim]

  Exista o constructie inceputa langa spitalul municipal Universitar care sta nefolosita de 30 ani. Ma refer la fosta Casa Radio din care a privit Ceausescu ultima defilare de 23 august. Dupa parerea mea ar trebui transformata in spital, avand in vedere ca un spital trebuie sa fie in oras, iar nevoia de spitale este acuta in Bucuresti. Daca nu in spital in altceva, dar macar sa se faca ceva cu spatiul acela.
  2. Cand se va rezolva problema traficului in intesectia Razoare? De cand au inceput lucrarile la metrou (11 ani) acolo zici ca e noaptea mintii la ce solutii de trafic au gasit. In toata intersectia se impletesc sensurile de mers, iar ca pieton nu ai pe unde sa traversezi. E groaznic si ca sofer si ca pieton. Iar in centrul intersectiei troneaza un mare spatiu viran de care nu se atinge nimeni adica nu face nimeni o trecere mai facila prin intersectie.
 • +2 (4 voturi)    
  Buna ziua Domnule Dan (Joi, 15 octombrie 2020, 10:34)

  CetateanulRoman [utilizator]

  In primul rind va felicit pentru reusita si multumesc pentru speranta!
  In al doilea rind doresc sa comentam urmatoarea problema: una din primele decizii luate intelg ca va fi anularea platii de 1000Euro pe care firea o facea donatorilor de plasma cu anticorpi din cauza ca e ilegala. Sint convins ca nu e legala. Tinind cont de situatia de astazi din tara si in special din Bucuresti, tinind cont de faptul ca un tratament complet pt un caz grav poate fi 24000-30000Euro nu considerati ca e mai bine sa gasiti o cale LEGALA de a continua acest program? Sint convins ca este benefic pentru cetateni, pentru buget si chiar din punct de vedere politic. Vor pierde mogulii farma.
  Multumesc! Succes! Asteptam numai lucruri bune
 • 0 (0 voturi)    
  Termoficare sau trafic (Joi, 15 octombrie 2020, 10:39)

  Dan [anonim]

  Va trebui sa alegeti din doua proiecte: ori prioritazati traficul ori reabilitati magistralele de termoficare; amandoua nu se pot realiza concomitent in patru ani. Reabiliatrea magistralelor presupune spargerea strazilor si bulevardelor, trafic deviat si un disconfort continuu...nemaivorbind de timpul pierdut cu birocratizarea proiectului in cazul in care se doreste finantarea acestuia pe fonduri europene.
  Grea decizie. Care este prioritatea?
  Oradea este la al treilea proiect cu finantare europeana privind reabilitarea magistralelor de termoficare-80km, construirea unei noi centrale pe gaz si eliminarea celei vechi pe carbune plus reabilitare de puncte termice; si totul a inceput acum 6 ani si va contiua.
 • +1 (1 vot)    
  apa calda si trafic (Joi, 15 octombrie 2020, 10:50)

  horiabg [anonim]

  1. este clar ca referitor la apa calda/caldura orice masura se va lua pentru a remedia pe termen lung problemele, intai ne va fi mai rau inainte sa ne fie mai bine. imi inchipui ca reparatiile si santierele vor perturba masiv functionarea in parametrii. sunteti gata sa va asumati asta? exista un plan pentru a perturba cat mai putin votantii?
  2. v-ati gandit sa asigurati prize de incarcare pt masinile electrice in fiecare cartier?
 • 0 (4 voturi)    
  Stalpi parcare inlocuiti (Joi, 15 octombrie 2020, 11:13)

  Andrei_Buc [utilizator]

  Buna ziua, felicitari in primul rand!!

  Exista o moda prin care anumti oameni, scot stalpisorii anti parcare pentru a parca pe trotuar.

  Avand in vedere ca nici una dintre politii nu prea intervine in cazul celor parcati pe trotouar, exista intentia de a infinta un serviciu de interventie rapida pentru inlocuirea ultra rapida a stalpisorilor lipsa?
 • 0 (2 voturi)    
  Intrebare (Joi, 15 octombrie 2020, 11:20)

  dan surpateanu [anonim]

  1. De ce nu sunt viabile centralele individuale sau de bloc in care se folosesc gazele sau cele electrice? De ce sa nu abandonam reteaua centralizata de furnizare a agentului termic si sa imbratisam descentralizarea. Evident, apa rece ramane asa cum este.
  2. De ce nu se executa canale subterane asemanatoare celor din Paris, in care pentru dejectii/retea electrica/telefonica/internet/apa calda/rece se folosesc aceste canele subterane? Strazile vor fi sapate doar pentru interventii legate de reparatiile lor, si nu pentru reparatii ale tevilor de agent termic/apa rece sau mai stiu eu ce alte interventii.
 • +1 (1 vot)    
  Padurea Baneasa (Joi, 15 octombrie 2020, 11:25)

  Maximilian [anonim]

  Cand veti rezolva problema drumului forestier din Padurea Baneasa trasformat in sosea de acces pe care circaula mii de masini pe zi in si dinspre Greenfied? Acest drum e criminal pentru padure si pentru toti oamenii acer doresc sa se bucure de ea de cand primaria sub presiunea dezvoltatorului imobiliar i-a facut cadou acest drum. E o mare nedreptate pentru Bucurestenii care acum trebuie sa se plimbe printre suv-uri si microbuze cand vin la padure. In era ecologiei, in plina campanie antipoluare, Bucurestiul isi bate joc de singura padure pe care o are in apropierea lui.
 • +2 (2 voturi)    
  pasaj Ciurel (Joi, 15 octombrie 2020, 11:26)

  Liliana [anonim]

  Cand se vor relua lucrarile la pasajul Ciurel, astfel incat sa devina util locuitorilor din sectorul 6 si nu numai?
 • +1 (1 vot)    
  Cartier Henri Coanda (Joi, 15 octombrie 2020, 11:27)

  Andrei [anonim]

  De cincisprezece ani, oamenii care au semnat un contract cu ANL pentru cartier Henri Coanda sunt bataia de joc a guvernului, a primariilor, a bancilor, a firmelor de constructii.
  Multi au fost nevoiti sa renunte si sa vanda in favoarea unor oameni cu buna credinta, sau a unor profitori sau samsari. Cu pierderi pe care eu le estimez la zeci de mii de euro, fiecare.
  Statul si primariile sunt datori sa indrepte nemernicia, prostia, lenea, incompetenta, reavointa sau necinstea celor care le-au provocat traume pe parcursul a 15 ani. Pagubitii au doar vina ca s-au increzut in Stat si Primarii.
 • 0 (2 voturi)    
  CISMIGIU (Joi, 15 octombrie 2020, 11:28)

  nedu [anonim]

  1) Se poate modifica intervalul de timp in care se curata Cismigiul? In fiecare dimineata, la ora 8, la ora 9, lucratorii spala si matura aleile parcului printre trecatori. Mai precis, 2 angajati matura si 5 stau la discutii.

  2) Cum putem obtine un loc de parcare in zona Cobalcescu pentru riverani? Unde am putea depune o cerere in cadrul Primariei?

  Multumesc!
 • 0 (0 voturi)    
  2 Cocosi - Parcare neautorizata (Joi, 15 octombrie 2020, 11:33)

  neagoe [utilizator]

  Parcare care pune in PERICOL pietonii si distruge traficul in zona.

  Pe banda de virat la dreapta de pe Sisesti pe sos Bucuresti Targoviste restarurantul 2 Cocosi si-a facut parcare pe ambele parti. Indicatorul care dirija traficul pe bretea a fost inlaturat cu totul. Cei care parcheaza masinile traverseaza pe unde ii apuca.
  Au autorizat primaria, politia, ISU aceasta parcare? Vrem sa para intai victime si apoi sa ne punem intrebari cine a abuzat?

  Pe PUG apare on mare rond. Cand s-ar face?
 • 0 (0 voturi)    
  lipsa apa calda (Joi, 15 octombrie 2020, 11:38)

  Nicolaescu Eugen [anonim]

  Locuiesc in Iuliu Maniu , sector 6, langa Politehnica. Nu avem apa calda de 7 zile si nu stim cand vom avea. Spalam copiii cu apa incalzita pe aragaz. Vi se pare un trai decent si demn pentru cineva care isi plateste toate darile?
 • 0 (0 voturi)    
  Masuri avute in vedere pentru Directia de Urbanism (Joi, 15 octombrie 2020, 11:50)

  Letitia [anonim]

  Va rog sa mentionati masurile avute in vedere de dvs., in calitate de Primar General pentru imbunatatirea activitatii din cadrul Directiei Generale de Urbanism si transparentizarea activitatii acestei directii. Initierea de documente controversate (PUZ-uri, PUD-uri, AC-uri etc) este facuta de functionari incompententi (si cred si corupti).
 • -1 (3 voturi)    
  Problemele majore ale Bucurestiului (Joi, 15 octombrie 2020, 11:51)

  Cristi [anonim]

  Buna ziua,

  Bucurestiul are trei probleme majore:

  1. Termoficarea
  2. Poluarea si traficul
  3. Parcarile

  1. Termoficarea prin centrale mari plasate in exteriorul orasului este solutia cea mai civilizata si eficienta pentru solutionarea porblemelor de incalzire. Cum pe termen scurt si mediu problemele de distributie a caldurii sunt imposibil de solutionat, o abordare maleabila este de dorit. O solutie ar putea fi ca incepand cu capetele retelelor, cele mai indepartate de centrale sa se renunte la refacerea conductelor care oricum nu ar rezolva problema intreruperilor si sa se treaca rapid la folosirea unor centrale de bloc sau cvartal, dar in nici un caz centrale de apartamente, care pentru blocuri ar trebui sa fie interzise din varii motive. Intrebarea este daca vreunul dintre expertii d-voastra v-a prezentat o astfel de solutie si daca credeti ca ea v-a putea fi folosita sau macar analizata?

  2. Reducerea poluarii cu microparticule prin plantarea perdelelor verzi in jurul Bucurestiului este o solutie foarte buna, dar pe termen lung. Cum veti convinge bucurestenii sa renunte la masini in centrul orasului si sa foloseasca solutii alternative: transportul in comun sau poate bicicletele? Veti relua planul corect, dar la care s-a renuntat din motive de alegeri, de a interzice accesul masinilor foarte poluante in centru? Din cate stiu exista un studiu efectuat de japonezi privind problemele Bucurestiului. Veti aplica sugestiile gasite acolo?

  3. Suntem probabil singura capitala europeana care nu are o parcare in zona garii centrale si nici parcari pentru locatarii cartierelor, cu foarte mici exceptii. Cum veti solutiona aceste probleme?

  Multumesc.
 • +2 (4 voturi)    
  Cand avem voie sa ne punem centrala pe apartament? (Joi, 15 octombrie 2020, 11:58)

  gothik12 [utilizator]

  Domnul primar sigur stie ce proces oribil este debransarea de la RADET.

  Care este planul dumnealui sa avem voie centrala de apartament sau centrala a unui bloc in administrare privata la asociatia de proprietari?
 • -2 (4 voturi)    
  piste biciclete (Joi, 15 octombrie 2020, 12:06)

  n@di@ [utilizator]

  Buna ziua!


  As dori sa aflu de la dumneavoastra care sunt planurile pentru mijloacele alternative de transport , in special bicicletele.
  Exista planuri pentru realizarea pistelor de biciclete pe anumite trasee? Care este timpul in care se vor realiza ?


  Multumesc
 • +3 (3 voturi)    
  fara pamant liber (Joi, 15 octombrie 2020, 12:11)

  mntsn [utilizator]

  Buna ziua d-le Dan si felicitari pentru castigarea primariei !

  Avand in vedere ca foarte multe dintre spatiile asa numite verzi (cum ar fi cele dintre carosabil si trotuar, unde odinioara era gard viu, sau cele de pe langa copaci) sunt de fapt petece goale de pamant fara pic de iarba, iar la ploaie sunt doar niste acumulari de noroi, pe care soferii parcheaza fara pic de responsabilitate, iar la pornire pleaca cu tot acel noroi pe roti, care inevitabil se asterne pe carosabil si se transforma ulterior in praf, avand in vedere aceasta sesizare, va rog sa dispuneti masuri pentru a imprejmui fizic toate aceste spatii, cu gardulete si cu stalpisori anti-acces auto, apoi sa le inverzim, ca sa isi justifice numele de spatiu verde si sa aplicam sanctiuni severe pentru cei care le distrug ca sa isi creeze ilegal pe ele spatiu de parcare. Sunt o incredibila sursa de praf si mizerie. Cum vedeti aceasta propunere?

  Multumesc
 • +3 (3 voturi)    
  Aveti un acord cu Guvernul pt cofinantarea metroul (Joi, 15 octombrie 2020, 12:17)

  EQUANT [utilizator]

  Aveti un acord cu Guvernul pt cofinantarea metroului de suprafata, cel pe linia CFR?

  Cand estimati (cel mai tarziu) ca va putea fi demarat acest proiect?
 • +3 (3 voturi)    
  administratie strazi (Joi, 15 octombrie 2020, 12:18)

  irina [anonim]

  Buna ziua,
  Dupa cum stiti o intersectie oarecare din Bucuresti este adimistrata in acealas timp de primaria de sector, pmb, alpub, adp, etc.
  In conditiile in care administrarea spatilui public din bucuresti este impartita intre diferite directii, primarii, companii municipale v-ati gandit la implementarea unei structuri orizonatale care sa supervizeze implementarea diferitelor proiecte ce tin de strada?
 • +2 (2 voturi)    
  Compania Cimitire -tae de intretinere loc de veci (Joi, 15 octombrie 2020, 13:03)

  Maria Dinu [anonim]

  Cum justifica Compania de Cimitire triplarea taxei de intretinere a unui loc de veci3mp,de la 44 ron pe an ,la 132 ron pe an,(bellu Ortodox) si ce se poate face pentru mentinerea acesteia in sume rezonabile si mai ales justificate?
 • +1 (3 voturi)    
  Fluidizarea traficului (Joi, 15 octombrie 2020, 13:20)

  MBR [utilizator]

  Buna ziua,
  Legat de fluidizarea traficului, cred ca un lucru care s-ar putea face foarte usor, fara costuri mari, si care ar ajuta foarte mult ar fi ca trecerile de pietoni din intersectii sa fie mutate cu minimum 10 m. In felul acesta, autoturismele care vireaza la dreapta vor avea mai mult spatiu de deplasare si nu vor bloca intersectiile. Cred ca Bucurestiul este singurul oras din lume in care exista treceri de pietoni la fiecare colt de strada. De asemenea, ar trebui mutate (cu cativa metri) si anumite statii de autobuz/troleibuz. Ma refer la acele statii care se afla chiar in dreptul semaforului!
  Orasul acesta, daca s-ar putea, ar trebui sa fie "demolat din temelii" si reconstruit. Ceea ce vrea sa spun este ca orasul acesta are nevoie de un plan, de o viziune, iar acest lucru s-ar putea face plecand de la lucruri aparent minore.
  Va doresc mult succes si mult curaj!
 • +2 (4 voturi)    
  Poate totuși vedeți propunerea cu Elcen Radet: (Joi, 15 octombrie 2020, 13:22)

  nick24 [utilizator]

  “ Mă adresez dvs ca fiind o persoană care în sfârșit poate judeca clar situația încălzirii din București!
  1) Dacă toate blocurile vor fi izolate termic nu vor mai fi necesare decât aproximativ 50% de gigacaloriile consumate acum cu blocurile neizolate, pt a avea tot 22-24 grade în casă - de aici rezultă 50% de gaz metan mai puțin consumat.
  2) restructurari la RADET și ELCEN , ar micșora cheltuielile cu salariile cu sume importante ( personalul e supradimensionat, pe bază de cumetrii, deh salarii f bune)
  3) retehnologizarea/automatizarea RADET și ELCEN ar duce iarăși la economii de gaze consumate
  4) limitarea pierderilor prin înlocuirea conductelor vechi există deja în planul dvs, cele 3 de mai sus ar trebui.

  Aplicând aceste 4 puncte prețul gigacaloriei ar scădea atât de mult încât NU AR MAI FI NEVOIE DE SUBVENȚIE! Și necesarul de gigacalorii ar scadea la jumătare!

  Dacă s-ar aplica și o contorizare a Inteligentă pe apartament, ar fi și mai mare economia la gaz metan consumat, dar măsura nu e agreată și trebuie discutată legal și cu bun simț cu asociațiile de locatari, pt partea comună datorată în caz de consum zero. Din practică dacă această parte comună este aproximativ 40%, facturile vor fi echitabile și agreate de toți.
 • +5 (7 voturi)    
  Deja? (Joi, 15 octombrie 2020, 13:23)

  Hellnews [utilizator]

  Nici nu a preluat postul si deja dl. Nicusor incepe sa dea inapoi... Zecile de terase ilegale din Herastrau, nu vor mai fi demolate; solutia rezonabila ar fi sa se astepte terminarea contractelor cu ALPAB, ca sa nu intre peste afacerile oamenilor!
  D-le primar ales Nicusor Dan, acei "afaceristi" au incalcat cu buna stiinta o lunga lista de legi si si-au recuperat de multe ori investitiile si spagile .
  Nu e cazul sa fiti marinimos, ar fi cazul sa aplicati rapid legea, asa cum ati promis.
  Sau poate va ganditi "sa-i ajutati sa intre in legalitate", asa cum a mai sugerat un predecesor?
  PS: si ar fi cazul sa inlocuiti urgent toti angajatii serviciului numit amuzant "Desfiintari constructii ilegale".
 • +4 (8 voturi)    
  Spalarea strazilor?! Ne crede idioti? (Joi, 15 octombrie 2020, 13:58)

  D-or [utilizator]

  Adica sunt nori de fum negru pe cer incepind de seara pina dimineata pe la 7-8, chiar pina la orele 10 in week-end, senzorii pt aer sunt inrositi noaptea, iar dl Dan promite sa spele strazile?

  Ne crede idioti?

  Oricum, spalarea facuta in primavara cu dezinfectanti n-a facut altceva decit sa omoare pasarile, ceea ce constituie focar de infectie.

  Propune si o tragere de timp (probabil cit tot mandatul sau) si o cheltuire de bani cu o retea proprie de monitorizare a poluarii.
  Daca se indoieste de existenta poluarii, il invit sa locuiasca linga Gara de Nord. Si nu isi va termina mandatul din motive medicale.
 • +4 (6 voturi)    
  O sa dea (Joi, 15 octombrie 2020, 14:32)

  Relaxat [utilizator]

  liber dezvoltatorilor imobiliari pe traseul strapungerii Ciurel - A1 atat cat a ramas. Argumentul cu apa potabila nu tine.
 • +3 (5 voturi)    
  De ce s-ar duce banii mei pe subvenții?! (Joi, 15 octombrie 2020, 15:15)

  hsl [utilizator]

  D-aia plătesc eu taxe, ca să le vină altora facturi mai mici la serviciile specifice lor?!
 • +2 (4 voturi)    
  Subscriu la comentariul anterior (Joi, 15 octombrie 2020, 16:18)

  CRSP [utilizator]

  Chiar asa: noi cei care nu beneficiem de subventii de ce sa-i ajutam pe cei care stau la bloc? Ca ma uit in parcari si numai masini de masini ... Deci au bani! Sa plateasca exact cat trebuie!
 • -1 (1 vot)    
  Nicusor Dan (Vineri, 16 octombrie 2020, 17:25)

  Captain Obvious [utilizator]

  Din CV-ul lui ar fi putut face o gramada de bani in mediul privat asa ca nu s-a bagat in asta decat din simplul fapt ca a vrut sa traim cu totii intr-un oras mai bun. Sincer il vad ca un mare noroc ca un om de calibrul lui are acum si pozitia necesara sa faca ceva, ca a avut curajul si rabdarea sa se bage in aceasta mocirla cu atatia porci.
  Mult succes
 • 0 (0 voturi)    
  Cartier ANL Henri Coanda (Luni, 19 octombrie 2020, 16:42)

  ebarbule [utilizator]

  Veti continua lucrarile la cartierul ANL Henri Coanda?
  Locuiesc in lotul 2 si de 15 ani stam fara lumina stradala, apa, canalizare, strazi, trotuare....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by