Primăriile din București au anunțat luni mai multe măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus: activitatea teatrelor din subordinea Primăriei este suspendată până pe 31 martie, meciurile CSM se vor juca fără spectatori, Duminica Ortodoxiei, eveniment la care se setima că vor participa 15.000 de oameni a fost amânat, terasele din centrul vechi funcționează cu rândul pentru a avea timp să facă dezinfecția, autogara Rahova, unde vin autobuze din Italia este monitorizată și au fost montate termoscanere. Primarii au cerut și închiderea școlilor, decizia urmând să fie luată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

HotNews.roFoto: Hotnews

Măsuri luate de Primăria Capitalei

- activitatea celoer 14 teatre aflate în administrarea Primăriei a fost suspendată până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiţi şi vor face numai repetiţii;

- suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de tip cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul Municipal pentru Seniori, Compania Sportul pentru Toţi, ARCUB, Creart, PROEDUS, Palatele Brâncoveneşti, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti;

- meciurile CSM se vor desfăşura fără spectatori;

- vor fi luate măsuri sporite pentru dezinfectare şi decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB (autobuze, tramvaie, troleibuze);

- măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria Generală a Capitalei;

- DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

Sectorul 2

- încă de săptămâna trecută Primăria Sectorului 2 a anulat toate evenimentele cu participare semnificativă, evenimentul organizat pentru Duminica Ortodoxiei, unde se preconiza că vor participa 10-15.000 de oameni, a fost suspendat, a anunțat primarul Toader Mugur Mihai. S-au anulat evenimentele care se desfășoară în centrele și cluburile din Sectorul 2.

Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a oferit sprijin logistic Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” și Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, în vederea restricționării accesului vizitatorilor în incinta unităților spitalicești, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Totodată, Primăria Sectorului 4 aduce la cunoștința publicului faptul că va veni în sprijinul persoanelor în nevoie, aflate în izolare la domiciliu sau în carantină, punându-le la dispoziție, gratuit, alimente, apă, medicamente și orice alte bunuri necesare traiului și igienei corporale în perioada izolării.

Prin urmare, persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în carantină pot solicita sprijinul autorității locale sunând la 021.9441 – numărul unic de urgență la nivelul Sectorului 4, disponibil 24 de ore din 24.

Sectorul 4 al Municipiului București își reafirmă angajamentul de a pune la dispoziția autorităților, la cererea acestora, atât personal medical din rețeaua DGASPC Sector 4 cât și sprijin pentru completarea rezervelor de alimente și de medicamente, dacă acest lucru este cerut de autorități.

Sectorul 5

- Primăria Sectorului 5 a făcut o rectificare bugetară pentru a achiziționa la spitalul Marius Nasta un aparat de ultimă generație, similar celui de la Matei Balș, pentru depistarea coronavirusului. Acesta va fi funcțional de săptămâna viitoare va fi funcțional, a anunțat primarul Daniel Florea.

- Primăria va împărți 40.000 de kituri pentru fiecare elev și cadru didactic din toate unitățile de învățământ din Sector. Primarul Daniel Florea nu a specificat ce conțin aceste truse.

- s-au anulat evenimentele publice la care se estima că vor participa multe persoane.

- autogara internațională Rahova, acolo vin autobuze din Italia, este monitorizată de Primărie, s-au pus termoscanere.

Sectorul 6

- Primăria Sectorului 6 a decis ca toți agenții economici care au spații comerciale peste 200 mp, cu deschidere către populație, supermarketuri, depozite, să facă în prima fază săptămânal dezinfecția prin nebulizare;

- Piețele publice din Sectorul 6 sunt dezinfectate prin nebulizare;

Poliția Locală a Municipiului București

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunțat că agenții economici sunt verificați ca să nu organizeze evenimente peste 1000 de persoane, iar comercianții din Centrul vechi s-au organizat și o parte vor deschide o zi, alta în altă zi, ca să poată dezinfecta localurile și bucătăria.