Primăria Sectorului 6 a plantat în compensare 605 arbori și 1211 arbuști pentru cei 162 de arbori defrișați pentru lucrările de reamenajare din Parcul Drumul Taberei, se arată într-un drept la replică transmis de instituție la articolul ”10 situații recente în care spațiile verzi din București au fost distruse chiar de instituțiile care trebuie să le protejeze”, publicat de HotNews.ro. În ceea ce privește faptul că în parc a fost construită o clădire imensă, pentru amenajarea serelor, instituția nu a spus nimic, doar că vor fi deschise în două săptămâni.

Parcul Drumul Taberei 9Foto: Hotnews

Reamintim că Parcul Drumul Taberei a fost inaugurat în 2015, după ample lucrări de reamenajare, în valoare de circa 17 milioane de euro, proiectul fiind unul dintre cele mai controversate din București. Locuitorii din zonă au protestat în mai multe rânduri și au cerut oprierea betonării parculului și demolarea serelor.

”Primăria Sectorului 6 a primit în urmă cu 6 ani de la Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB) avizul nr. 4204,1165637/19.07.2013 pentru defrișarea a 162 de arbori de pe toată suprafața Parcului Drumul Taberei, în vederea efectuării lucrărilor de modernizare. În compensare, în acest parc au fost plantați 605 arbori și 1211 arbuști și arbori decorativi. Totodată, prin avizul menționat mai sus, PMB a solicitat Primăriei Sectorului 6 încheierea a două protocoale, care au fost duse la îndeplinire, după cum urmează:

1. Cu Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, pentru achiziționarea și plantarea a 500 de arbori, pe raza Sectorului 6;

2. Cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), pentru achiziționarea și plantarea a 500 de arbori în zona centrală a Capitalei (Piața Universității, Piața Victoriei, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Circul de Stat și pe aliniamente stradale administrate de ALPAB în Sectorul 5). Amintim că pe 12 septembrie 2016, Primăria Sectorului 6 a organizat o acțiune de plantare a 120 de arbori, tot în Parcul Drumul Taberei, iar doi ani mai târziu, în 2018, parcul a trecut printr-un proces amplu de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii (alei, locuri de joacă pentru copii, spațiu verde, iluminat etc.), acest loc de relaxare fiind redat comunității la standarde cu adevărat europene.”, se arată în dreptul la replică transmis HotNews.ro.