Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat în direct, la postul radio București FM, că nu vrea să meargă cu bicicleta fiindcă nu vrea să facă ”bătături la c..r și să pută”. Acesta a fost invitat luni la emisiunea Mihaelei Ioniță ”În comunitate” la o dezbatere despre mobilitatea urbană.

Aurelian BadulescuFoto: Agerpres

„Domnule, io vreau să vă întreb ceva, dacă ați lucra, să spunem, ați fi avocat, și vreți să mergeți cu bicicleta… Domn’le, dar nu puți când ajungi la tribunal, de la mersul pe bicicletă? Eu cred că puți. Eu nu vreau să am de-a face cu oameni care put!”, a spus Bădulescu.

Câteva minute viceprimarul Bădulescu recidivează. ”Eu nu vreau sa merg cu bicicleta, că nu vreau să fac bătături la c...! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la țară și nu fac de astea, am mâncat sănătos. Nu vreau să fac bătături la c...r și să put! Eu sunt curat, sunt crescut la țară”, a declarat Bădulescu.

Întrebată de ziariști despre reacția viceprimarului, primarul Gabriela Firea a declarat că va discuta cu acesta.

”Domnul viceprimar Aurelian Bădulescu este un om foarte muncitor, un om de teren foarte bun, dar au mai fost situații în care a făcut derapaje destul de mari în ceea ce privește limbajul. Voi vorbi cu dumnealui azi și voi vedea exact ce s-a întâmplat. Nu pot să fiu de acord cu așa ceva”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta nu este prima abatere a viceprimarului Bădulescu.

În iunie 2018, viceprimarul Aurelian Bădulescu a adresat joi mai multe jigniri consilierilor USR spre finalul şedinţei de Consiliu General, numindu-i „javre”, „fraieri”, „bulangii” şi „animale”, pentru că aceştia au votat împotriva unui proiect de hotărâre privind acordul CGMB pentru cooperarea dintre Consiliul Local Sector 4 şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în vederea construirii unor noi imobile destinate relocării Facultăţii de Medicină Dentară.

„Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!”, le-a spus Bădulescu consilierilor USR.

În decembrie 2018, Bădulescu a înjurat-o, în Comisia de sănătate a Consiliului General, pe Ana Maria Ciceală, consilier General USR, după ce aceasta a cerut explicații despre situația de la Maternitatea Giulești. Bădulescu ar fi consemnat înjurătura și în procesul verbal al ședinței.