Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii și Primăriei Capitalei să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădina Muzeului Antipa. Cetățenii spun că spațiul verde este folosit de muzeul Antipa, iar într-un oraș extrem de poluat ca Bucureștiul, dispariția acestui spațiu verde nu este de dorit.

Curtea Muzeului Antipa 10Foto: Hotnews

”Facem această rugăminte din două considerente: 1. Grădina Muzeului Antipa a fost permanent folosită pentru activitățile specifice acestei instituții, și ar fi normal ca acest lucru să se întâmple la fel și de-acum încolo; 2. Grădina este unul din puținele spații verzi din centrul Capitalei. După cum bine se știe, Municipiul București deține recorduri nedorite privind poluarea, iar dispariția acestui spațiu verde ar afecta și ar nemulțumi o bună parte din populație. Asta, fără a mai lua în considerare rațiunile de estetică urbană”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Culturii și Primăriei Capitalei de cetățeni.

Semnatarii scrisorii sunt: Grupul Civic Iancului; Grupul Inițiativa Favorit; Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea; Inițiativa Civică Lacul Tei; Grupul de Oponen Ciurel – A1; Grupul Parcul Herăstăru; Grupul de Inițiativă Civică Sala Palatului.

Cetățenii cer instituției să găsească altă locație pentru Muzeul Holocaustului.

”Nu avem nicio îndoială că înființarea unui Muzeu al Holocaustului este o chestiune pe deplin justificată și necesară. De aceea, suntem convinși că pentru această instituție se poate găsi un amplasament potrivit. Spre exemplu, zona Unirii (Biblioteca Națională) sau, de ce nu, fostul Depou STB Victoria, situat chiar în Piața Victoriei – pe care am înțeles că Primăria Capitalei ar dori să-l dezafecteze”, se mai arată în scrisoare.