Câțiva cetățeni, însoțiți de copii, au ”plantat” vineri flori în gropile aflate pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff pentu a atrage atenția autorităților legat de starea deplorabilă în care acestea se află. Oamenii spun că gropile din fața sediului PSD de pe Kiseleff au fost asfaltate, însă pe restul arterei nu s-a intervenit. Se pare că asfaltarea a fost făcută chiar de cei de la PSD, un utilaj de compactat fiind încă în curtea partidului. Bulevardul este în administrarea Primăriei Capitalei.

Gropi Kiseleff 1Foto: Grupul de Initiativa Civica Kiseleff

"Acum vreo săptămână, cred, unul dintre membrii grupului civic a postat cum în fata PSD s-au astupat gropile, frumos, fix la intrare ca sa nu fie o problema când intra ei cu mașinile în curte. Celelalte gropi au rămas. Așa că, minunata noastră Claudia Florescu a venit cu ideea să facem niște grădini urbane din gropile astea. Sa punem niște pământ și flori în ele. Vineri, după pauza de 15 minute, eu, fetița mea, Miruna, și Claudia Florescu am ieșit la astupat gropile cu pământ și flori. Claudia a adus pământul și florile, și lopețile de jucărie și ne-am apucat de treabă”, a povestit Marinela Rață, unul dintre cetățenii implicați în acest demers.

Claudia Florescu, persoana care a avut ideea acestui ”protest” spune că astfel a încercat să semnaleze în mod vesel această problemă.

”Neîngrijit, îmbâcsit de noxe și praf, Bulevardul Kiseleff începe să arate ca după război. Nu o dată ne-am rostogolit prin gropile de pe trotuar. Era unul dintre puținele locuri din București unde mai puteai merge cu bicicleta. Acum este periculos și mersului pe jos. Cu o excepție, însă. La numărul 10. Acolo gropile au fost astupate de curând ca să nu se hurducăie mai marii PSD-ului când intră cu mașinile pe trotuar. Tot de mântuială, așa cum fac ei totul. Mașina cilindru compactor este în continuare parcată în curtea PSD-ului, că poate mai trebuie. Umiliți, pietonii se strecoară #șîei cum pot. #Șîlor nu le pasă. Am hotărât să semnalizăm aceste gropi într-un mod vesel. Ingredientele sunt simple: lopățele, răsaduri colorate, pământ pentru flori, speranța unei calități a vieții mai bună pentru noi și copiii noștri. Am găsit de asemenea un debușeu simpatic pentru furia noastră. Cred că putem transforma semnele nepăsării administrației în proiecte comunitare transgeneraționale. În contextul actual tot Bucureștiul ar putea arăta ca o grădină”, a povestit aceasta pentru HotNews.ro.

Foto: Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff

Claudia Florescu spune că este regretabil felul în care a ajuns să arate acest bulevrad în condițiile în care era centrul de interes al iubitorilor de mișcare.

”Bulevardul Kiseleff este de mulți ani centrul de interes al iubitorilor de mișcare. Timp de șase ani, „Via Sport”, eveniment care presupunea restricționarea traficului și organizarea unor evenimente sportive de-a lungul bulevardului, a avut un succes enorm. Era o adevărată tradiție pentru comunitatea noastră. Din păcate administrația Firea a considerat neoportun acest eveniment și la mai puțin de o lună de la preluarea mandatului l-a anulat”, a mai spus aceasta.

Claudia Florescu și Marinela Rață fac parte din Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff, care încearcă să schimbe în bine viața cartierului.

Marinela Rață spune că fiecare dintre noi se poate implica, prin gesturi mici, pentru a face din orașul în care trăim un loc mai bun.

”Ideea este asa: suntem prezenți zi de zi în viața acestui oraș. Suntem atenți la ce fac și ce nu fac autoritățile. Nu mai vrem să fim simpli spectatori, care merg sau nu la vot. Fiecare dintre noi se poate implica, prin gesturi mici. Fiecare poate depune o sesizare, poate da un telefon la o instituție care nu își face treaba. Doar prin implicare civică se poate schimba ceva real. Noi, cei din Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff, suntem chiar surprinși. De fiecare dată când am sesizat ceva în neregulă autoritățile au făcut ceva, oricât de mic. Asta ne încurajează, ne dă speranță că se poate. Și nu ne oprim”, a povestit aceasta.

Administrația Domeniului Public Sector 1 a postat pe pagina de Facebook, în urma protestului, că va sesiza Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află bulevardul.

”În urma sesizărilor primite de la cetățeni cu privire la trotuarul din Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, dar și a verificărilor efectuate în teren, revenim cu solicitarea, anterior transmisă către Administrația Străzilor, conform HCGMB nr.254/2008 cu modificările și completările ulterioare, Anexa 1, poziția 81, să remedieze neregulile în cel mai scurt timp. Precizăm că Administrația Străzilor este subordonată Primăriei Capitalei”, scrie pe pagina de Facebook a ADP Sector 1.