Procesul deschis de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pentru suspendarea ordinului prefectului ce vizează încetarea mandatului de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu, a fost mutat la o altă instanţă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Mihai Chirica a declarat pentru Agerpres că după prima şedinţă de judecată, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii Secţiei a II-a contencios administrativ şi fiscal şi-au declinat competenţa şi au transferat dosarul către secţia I a Tribunalului Iaşi.

"Procesul meu a fost transferat joi, 29 martie, din Contencios în Civil. Aşa e procedura legală. Mergem mai departe", a precizat primarul Mihai Chirica.

În urmă cu o săptămână, primarul Mihai Chirica a deschis o acţiune în instanţă după ce prefectul Marian Şerbescu a emis un ordin ce vizează încetarea de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu. Odată cu pierderea mandatului de consilier local, Harabagiu îşi pierde şi funcţia de viceprimar.

În opinia primarului, prefectul Marian Şerbescu a greşit atunci când a semnat ordinul în baza unui document primit de la filiala judeţeană a PSD Iaşi, şi ar fi trebuit să facă acest lucru în baza unei proceduri administrative.

La rândul său, prefectul judeţului Iaşi declara că a respectat legea şi procedurile în privinţa emiterii ordinului de încetare a mandatului de consilier local a viceprimarului ieşean Gabriel Harabagiu.

Disensiunile au început după ce la mijlocul lunii februarie, CExN al PSD a decis excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban. În urma excluderii din partid, Gabriel Harabagiu îşi poate pierde funcţia de viceprimar. Măsurile au fost luate întrucât aceştia şi-au arătat susţinerea faţă de Guvernele Grindeanu şi Tudose, precum şi din cauza criticilor aduse conducerii PSD de Mihai Chirica prin intermediul mass-media.