Roxana Wring si Ciprian Ciucu, consilieri generali din partea USR, respectiv PNL, cer primarului general, Gabriela Firea, sa renunte la decizia de a organiza in Piata Victoriei un targ de sarbatori. "Nu este prima data cand s-au incercat astfel de tactici. Insa de data aceasta este pur si simplu scandalos ce face Gabriela Firea", spune Roxana Wring. "Consider ca acesta decizie a primarului Firea este iresponsabila, ca primarul Firea si echipa ei sunt cu totii iresponsabili si le cer sa renunte la ideea de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei", spune Ciprian Ciucu.

Roxana WringFoto: USB

Declaratiile integrale postate de cei doi consilieri pe paginile de Facebook:

Roxana Wring, USR: "Ii cer public Gabrielei Firea sa renunte la decizia de a organiza in Piata Victoriei un targ de sarbatori. Este evident ca avem de-a face cu o incercare jenanta si puerila de a bloca protestele din Bucuresti. Nu este prima data cand s-au incercat astfel de tactici. Insa de data aceasta este pur si simplu scandalos ce face Gabriela Firea. Nu este un spatiu cu accesibilitate pietonala sau de transport public satisfacatoare si nu are nicio simobilistica sau traditie legata de sarbatorile de iarna. Gabriela Firea ii subestimeaza pe bucuresteni si, crezand ca face un lucru inteligent, face de fapt o mare prostie. Activitatile de Craciun trebuie sa se desfasoare acolo unde le este locul, adica in Piata Constitutiei sau in celelalte spatii anuntate si amenajate deja de Primaria Capitalei. Cred ca decizia de astazi, daca va ramane neschimbata, va fi un fel de Ordonanta 13 pentru Gabriela Firea. Oamenii vor fi mai determinati sa vina la proteste si vor fi mai inversunati, nu doar impotriva lui Liviu Dragnea ci si impotriva Gabrielei Firea".

Ciprian Ciucu, PNL: "Targul de Craciun pe care Firea l-a inventant in Piata Victoriei va fi cu scena. Asadar, vor fi platite formatii care sa cante acolo, acoperindu-ne scandarile. Daca va inchipuiti ca jandarmeria calare sau pe jos nu va interveni, daca ne apropiem de scena, va inselati. Ei asta vor, sa blocheze, acum si-au inventent un pretext pentru a putea interveni in forta. Se joaca cu focul. Eu sper ca bucurestenii sa aiba minte si sa nu se duca la acel targ de Craciun si, mai ales, sa nu se duca cu copiii. Acesta este o provocare si s-ar putea ca oamenii, satuli deja de PSD, sa raspunda la provocare. Consider ca acesta decizie a primarului Firea este iresponsabila, ca primarul Firea si echipa ei sunt cu totii iresponsabili si le cer sa renunte la ideea de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei! Oamenii nu vor da inapoi, cu sau fara autorizatie de la Firea, isi vor exercita dreptul civic de a protesta impotriva legilor justitiei si a "revolutiei fiscale"".