Zonele pietonale din centrul Bucurestiului s-au transformat in obstacole pe care oamenii trebuie sa le ocoleasca. Pavajul sarit de la Universitate si din Centrul Vechi, de care multi bucuresteni si turisti se lovesc zilnic, pare ca nu reprezinta o prioritate pentru primarie. Oamenii se impiedica din cauza placilor din asfalt care se misca, iar atunci cand ploua acestia sunt udati de apa stransa sub ele.

Pavaj stricat la iesirea din gura de metrou UniriiFoto: Hotnews

Strazile din Centrul Istoric sunt distruse si din cauza masinilor si a motociclistilor care circula fara vreo interdictie. La iesirea de la metroul din Piata Unirii pavajul reabilitat acum trei ani este distrus, placile lipsesc, gunoaiele sunt aruncate pe jos si la orice colt poti simti miros de urina. Spatiul public de la Piata Unirii a fost reabilitat de Primaria Capitalei in 2014 iar valoarea cheltuielilor a fost de aproximativ 2.8 milioane lei.

Ce spun insa bucurestenii despre starea infrastructurii din centrul Capitalei?

Reamintim ca primarul general, Gabriela Firea, declara la finalul anului trecut ca tine foarte mult la curatenie. Firea s-a declarat in luna martie nemultumita de felul in care arata centrul orasului, insa de atunci nimic nu a fost schimbat. HotNews.ro a semnalat in repetate randuri starea avansata de degradare a trotuarelor si strazilor din Centrul Vechi insa primaria nu a luat nici un fel de masuri. (Vezi detalii aici si aici)

In cadrul campaniei "Bucurestiul abandonat", HotNews.ro va prezenta in urmatoarele luni mici exemple care arata ca orasul nostru este lasat in paragina de primarii sai. Nu este vorba despre proiecte de zeci de milioane de euro, despre care spun ca nu au bani sa le faca si care dureaza, ci de lucruri mici, care tin de buna gospodarire si buna intentie, si care daca ar fi facute ar schimba fata orasului. Este vorba despre mizeria de pe trotuar, trotuarele sparte, pavele rupte, mobilier urban degradat, cabluri insirate pe strada, pereti mazgaliti, trotuare blocate de masini, lucruri care ar putea fi rezolvate in cateva zile daca s-ar ocupa cineva de ele. In ultimii ani, prapastia dintre Bucuresti si alte orase din tara s-a marit enorm, acestea din urma fiind atente la detalii si la spatiul public.

FOTOGALERIE cu zonele pietonale din centrul Bucurestiului

Pavaj stricat la iesirea din gura de metrou Unirii

Placi lipsa la Universitate

Trotuar distrus pe Calea Victoriei

Masinile care tranziteaza centrul vechi au distrus pavajul