Primaria orasului Timisoara ar putea cumpara terenuri private pentru a construi parcuri, a declarat primarul orasului, Nicolae Robu, pentru HotNews.ro. Acesta spune ca exista cartiere unde nu exista deloc spatii verzi, iar primaria nu mai are terenuri care pot fi folosite in acest scop.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Eu consider ca orice oras trebuie sa se dezvolte in armonie intre suprafata construita si suprafata verde. In Timisoara se construieste mult si municipalitatea nu prea are terenuri libere unde sa amenajeze noi spatii verzi. Exista insa un numar important de terenuri virane care apartin statului raman. Am facut diligente pentru a le transfera de la statul roman, fie de la Ministerul Apararii, fie de la Ministerul de Interne, fie de la Ministerul Educatiei, in patrimoniul municipiului, dar nu am reusit si atunci am spus ca intr-o asemenea situatie, daca nici pe viitor nu o sa reusim sa aducem in patrimoniul municipalitati terenurile virane care apartin statului roman, va trebui sa cumparam terenuri. Eu tin foarte mult ca Timisoara sa se dezvolte armonios si sa aiba parcuri cat mai multe", a declarat Nicolae Robu, marti, pentru HotNews.ro.

Primarul spune ca deocamdata nu a identificat terenurile pe care vrea sa le cumpere, nici nu a alocat fondurile necesare.

"Ideea este foarte proaspata. Sa va dau un exemplu. La inceputul mandatului mi-am dorit sa construiesc un parc in cartierul Calea Lipovei. Este un cartier mare in care nu exista niciun parc amenajat, nu exista locuri de joaca pentru copii. Nu am putut sa-l fac. Cetatenii sunt contrariati intrucat vad acolo niste terenuri virane si ei cred ca sunt ale Primariei. Nu orice cetatean face distinctia intre proprietatea statului roman si a administratiei publice locale. Pana la urma vom construi acolo, pe o parcela pe care am dezmembrat-o, aflata intr-o situatie juridica mai complicata la un momemnt dat, un complex de bazine de inot, unul acoperit, unul in aer liber, doua terenuri de tenis, unul de baschet, unul de mini fotbal si handbal, loc de joaca pentru copii, loc de fitness si un parc. Toate acestea vor fi facute pe o suprafata de peste 11.000 mp", a explicat edilul.

Acesta spune Primaria Timisoara face in prezent inventarul spatiilor verzi si dupa realizarea lui se va stabili ce suprafata de spatiu verde are orasul si unde este nevoie de noi parcuri.

"Acum facem inventarul spatiilor verzi, dar unul riguros fiindca si in Timisoara si in alte parti din tara sunt considerate spatii verzi fasii foarte inguste aflate intre trotuar si carosabil, care numai spatii verzi nu mai sunt , sunt noroi, praf, depinde de cum este vremea, si nu este corect ca aceste fasii sa imbunatateasca indicatorul spatii verzi la populatie", a mai declarat Nicolae Robu.