De la 1 septembrie, strada Cararuia va fi deschisa traficului rutier, cu sens unic din Calea Vacaresti spre Oltenitei, reprezentand o alternativa pentru a evita Pita Sudului, unde se desfasoara lucrarile de construire a pasajului subteran, a anuntat pe blog, Primarul sectorului 4, Daniel Baluta.

Strada CararuiaFoto: Google Maps

"Propunerea mea privind deschiderea unei rute alternative in zona santierului de la pasajul subteran Piata Sudului a fost agreata de Comisia Tehnica de Circulatie din subordinea Primariei Generale. Mai exact, de la 1 septembrie, strada Cararuia va fi deschisa traficului rutier, cu sens unic din Calea Vacaresti spre Oltenitei si va face un triunghi. Practic, va functiona ca un bypass in aceasta zona. In plus, ca sa nu se creeze aglomeratie, echipaje ale Politiei locale vor fi prezente in zona pentru fluidizarea traficului. Ceea ce vreau sa stiti este ca am stabilit ca termen de deschidere a rutei data de 1 septembrie pentru ca pana atunci vom avea timpul necesar pentru a asfalta si pregati trotuarele", scrie Daniel Baluta.

Acesta spune ca este constient de faptul ca vor exista si oameni nemultumiti de aceasta solutie, mai ales ca strada Cararuia a fost inchisa traficului pana acum, insa, pentru a-i proteja, vor fi impuse restrictii de trafic. "Astfel, circulatia auto va fi permisa numai de luni pana vineri intre orele 6-22 si va fi inchisa in weekend", spune Baluta.

Lucrarile la pasajul subteran de la Piata Sudului trebuiau terminate pana la finalul anului 2015.