Paradoxul Bucurestiului: bani are, biciclisti are, pistele de biciclete lipsesc. De ce intarzie Primaria sa curme chinurile biciclistilor, soferilor si pietonilor

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 5 august 2015, 14:27 Actualitate | Administratie Locala


Marsul biciclistilor
Foto: HotNews.ro
A trecut aproape un an si jumatate de cand Ministerul Mediului a dat Primariei Capitalei 10 milioane de euro pentru a face 100 de km de piste pentru biciclete, insa nici pana acum municipalitatea nu a folosit acei bani. Asta desi primarul Sorin Oprescu a promis in mai 2014 ca noile piste vor fi gata cel tarziu la sfarsitul anului 2015. Cresterea numarului de biciclisti, combinata cu lipsa pistelor, duce la tensiuni tot mai mari intre biciclisti, pietoni si soferi. Astfel, soferii trimit biciclistii pe trotuar, pietonii ii trimit pe strada, unde sunt injurati de soferi, si invers.

In prezent, Bucurestiul are circa 7 km de piste pentru biciclete. Si asta desi in perioada 2008 si 2010 Primaria Capitalei a  platit 11 milioane de euro pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. Acestea au fost amenajate pe trotuar, prin vopsirea asfaltului, insa fara ca bordurile sa fie aduse la nivel si avand tot felul de obstacole pe traseu (chioscuri de ziare, florarii, stalpi, pomi, tomberoane), iar Politia Rutiera le-a inchis pentru ca nu erau sigure.

Reprezentantii municipalitatii spun ca inca nu s-au apucat sa construiasca noile piste pentru biciclete deoarece nu au finalizat reanalizarea traseelor dupa discutiile din Grupul de Mobilitate de la Primarie din care fac parte specialisti si ONG-isti.

"In grupul de Mobilitate, in urma discutiilor cu biciclistii, s-a luat decizia ca pistele pntru biciclete sa nu se faca pe arterele principale din cauza ca acestea sunt foarte poluate. Acum se lucreaza la noile trasee si inca nu s-a finalizat lista. Dupa ce se va finaliza se va demara procedura de licitatie pentru proiectare si executie", au declarat reprezentantii municipalitatii pentru HotNews.ro.

Anul trecut in mai, Primaria Capitalei a prezentat o lista cu arterele unde vor fi trasate pistele pentru biciclete, iar primarul Sorin Oprescu promitea ca municipalitatea va incepe in luna iulie 2014 amenajarea noilor piste, iar lucrarile se vor finaliza cel tarziu la sfarsitul anului 2015. In plus, Oprescu mai promitea ca vor fi refacute si o parte dintre pistele realizate de primarie intre 200-2010 si inchise de Politia Rutiera.

Potrivit informatiilor prezentate la vremea respectiva, pistele noi urmau sa fie trasate pe urmatoarele bulevarde:

- inelul principal de circulatie: Bd. Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, str. Nitu Vasile, Str. Izvorul Rece, Drumul Gazarului, Str. Progresului, Bd. Geniului, Sos. Grozavesti, Pasajul Basarab si  Bd. Nicolae Titulescu pana la inchiderea inelului.

- Pe axa Est-Vest: din Militari, pe bd. Iuliu Maniu pana pe Soseaua Pantelimon.

- pe axa Nord-Sud: Soseaua Berceni - Sos. Oltenitei - Sos. Viilor - Bd. Tudor Vladimirescu - Sos. Panduri - Sos Grozavesti pana la bd. Bucurestii Noi.

- in centul Capitalei: pe Bd. Iuliu Maniu - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Carol I, Calea Calarasi; Bd. Tineretului - Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. I.C. Bratianu - Bd. Nicolae Balcescu - Bd. Magheru - Bd. Lacar Catargiu.

Ulterior, reprezentantii municipalitatii au declarat ca in urma deiscutiilor cu biciclistii s-a ajuns la concluzia ca este mai bine ca bvenzile pentru biciclete sa fie amplasate pe strazile secundare. De atunci nu s-a mai intamplat nimic. S-a realizat doar pista de biciclete de pe Calea Victoriei, dar care nu face parte din acest propiect.

Bucurestiul mai are in prezent doar circa 7 km de piste pentru biciclete, potrivit raportului Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) pe anul 2015. Acestea sunt pe: pe bd. Liviu Rebreanu (1,67 km), str. Buzesti (1,24 km), Bulevardul Aviatorilor (2,11 km ), bd. Prezan (0,5 km) str. Constantin Marinescu (0,45 km), Calea Victoriei si Buzesti.

In 2015 au avut doua mari proteste ale biciclistilor, acestia cerand municipalitatii sa faca piste pentru biciclete. La marsul biciclistilor  intitulat  "Vrem un oras pentru oameni", ce a avut loc pe 25 aprilie 2015, au participat circa 8000 de persoane potrivit organizatorilor.

Si pe 4 iulie 2015 la marsul intitulat "Fara BordURA" au participat circa 350 de persoane cerand autoritatilor sa elibereze trotuarele de masini si sa faca piste pentru biciclete.

Primaria Capitalei prin Administratia Strazilor Bucuresti a creat in 2012 un prejudiciu de 10,6 milioane lei fiindca nu a refacut pistele de biciclete din Bucuresti, inchise anul trecut de Politia Rutiera, potrivit unui raport al Curtii de Conturi. Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a platit 11 milioane de euro in 2008 si 2010 pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. In 2012, Politia Rutiera a inchis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefunctionale.

Curtea de Conturi a constatat "efectuarea de cheltuieli ineficace si ineficiente in valoare estimata de 10.600 mii lei ca urmare a faptului ca Administratia Strazilor nu a luat masuri de refacere a pistelor de biciclete deteriorate din multiple cauze (lucrari de interventii derulate pe trotuare, lucrari pentru realizarea "retelei metropolitane de fibra optica pentru telecomunicatii", accidente rutiere) si nici masuri pentru achizitionarea si montarea indicatoarelor de semnalizare si a stalpilor de protectie, ceea ce a condus la retragerea temporara a avizului de functionare de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Brigada rutiera pentru 28 piste de biciclitti din cele 39 amenajate. In aceste conditii nici obiectivul amenajarii pistelor de biciclisti (crearea unui flux separat pentru acestia de traficul rutier, in conditii de siguranta), deci eficacitatea investitiei nu au fost atinse", se arata in raportul institutiei.


Cum a aruncat Primaria Capitalei pe fereastra 11 milioane de euro

Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a platit 11 milioane de euro in 2008 si 2010 pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. In 2012, Politia Rutiera a inchis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefunctionale.

In 2011 insa, cu aproape un an inainte sa inchida pistele, Politia Rutiera a cerut Administratiei Strazilor sa remedieze aceste erori.

Cu toate acestea, in acest interval de timp Administratia Strazilor nu a facut nimic. Acum, institutia sustine ca pistele au iesit din garantie si firmele care au incasat cele 11 milioane de euro numai au nicio obligatie. "Pistele pentru biciclisti au fost desfiintate dupa ce au iesit din garantia oferita de firma care le-a construit", a raspuns Administratia Strazilor sec.

In 2008, potrivit informatiilor furnizate de Administratia Strazilor, s-au realizat circa 60 de km de pista pentru biciclete.

Strazile pe care s-au realizat pistele sunt: Bd. Libertatii - Piata Constitutiei - Bd. Unirii - Piata Alba Iulia - Bd. Decebal -Piata Muncii; Bd. Cantemir - Bd. Tineretului - Calea Vacaresti; Bd. Constantin Prezan - Bd. Aviatorilor; Piata Presei Libere - Campus Agronomie - Bd Kiseleff - Bd. Lascar Catargiu - Piata Romana; Bd. Basarabia - Str. Bucovina; Bd. Iuliu Maniu -Bd. Geniului - Str. Bagdasar -Str. Gh. Marinescu - Sos. Colentina - Splaiul Independentei; Splaiul Independentei - Bd. Kogalniceanu - Bd. Elisabeta - Bd. Sincai - Splaiul Unirii - Bd. Bravu - Calea Vacaresti; Str. Campia Libertatii - Bd. Baba Novac - Bd. Brancusi; Bd. N. Grigorescu -Bd. Rebreanu; Bd. L. Rebreanu - Bd. N. Grigorescu - Bd. Camil Ressu.

Realizarea acestora a costat 5 milioane de lei, echivalentul a circa 1 milion de euro. Firma care le-a construit se numeste Marcatin, iar cea care le-a proiectat Global Service. Aceste piste nu au fost semaforizate.

In 2010, potrivit raspunsului dat de Administratia Strazilor la solicitarea HotNews.ro, s-au realizat 68 de km de piste pentru biciclete. Pistele s-au trasat pe strazile: Calea Plevnei, Piata Charles de Gaulle, Bucurestii Noi, Viilor, Serban Voda, Odoarei, Valea Oltului, Soseaua Petricani, Valea Ialomitei, Valea Argesului, Ghencea, Mihai Bravu, Drumul Sarii, Polografiei, Timisoara, Drumul Taberei, Brasov, Constantin Prezan, Unirii, Oltenitei, 13 Septembrie, Sibiu, 1 Mai, Calea Dorobanti, Iancu de Hunedoara, Stefan cel Mare, Bucuresti - Ploiesti, Piata Presei, Aviatorilor, Theodor Pallady, Fantana Miorita si bd. Tudor Vladimirescu.

Amenajarea acestor piste a costat 50 de milioane de lei - circa 10 milioane de euro, si au fost realizate de firmele DUMAVA si UTI Trafic. Daca facem un calcul, pentru un km de vopsit trotuarul s-au platit 125.000 de euro. In acest pret intra si montarea semafoarelor pentru biciclete, in anumite locuri. Pentru atribuirea contractului Administratia Strazilor sustine ca a facut licitatie.

Si pistele de biciclete din acest pachet au avut un proiectant: firma Search Corporation.

In medie, pentru 1 km de pista pentru bicicleta municipalitatea a platit 150.000 de euro. Ce inseamna pista de bicicleta pentru Administratia Strazilor: un metru de trotuar vopsit cu vopsea grunjoasa verde si galbena, stantata din loc in loc cu cate o bicicleta alba.

Cine plateste pentru prejudiciul cauzat? Nimeni. Potrivit unui raspuns trimis de Administratia Strazilor la solicitarea HotNews.ro, nimeni, deoarece pistele au iesit din garantie. Institutia intentioneaza in acest moment sa construiasca alte piste pentru biciclete, acestea urmand sa fie amplasate pe carosabil.

13282 vizualizari

 • +4 (36 voturi)    
  Si ce daca se fac piste (Miercuri, 5 august 2015, 14:39)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  o sa invie copilul mancat de caini?
  Parafrazand ceea ce spunea primarul proteza, stapan de clinica Academica, parca asta ar fi logica, nu?
  Ce treaba mai vreti si voi astia cu bicicletele?
  Mie imi iese ceva? Sa la copilasii mei?
  Ia zi, dom' premar!!!
  • +32 (40 voturi)    
   pe merit ! (Miercuri, 5 august 2015, 15:43)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Bucurestenii primesc ce merita pentru ca-si aleg primarii cu picioarele.
   Cand il vad pe Oprescu, acest Adrian Nastase al administratiei locale nu incetez sa ma mir ca inca nu inteleg ce li se intampla: isi bate joc de ei cu pistele de biciclete, isi bate joc de ei cu pasajele rutiere fara rost, cu autobuze fara aer conditionat, cu trotuare pe care nu poti sa circuli fiindca sunt parcate masini cu strazi pline de caini vagabonzi in haite.
   • +14 (20 voturi)    
    Asa este! (Miercuri, 5 august 2015, 16:49)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    Romanul nu alege functie de interesul lui ci, functie de ceea ce se mananca pe la tembelizor. Pe latrine se mananca mult rahat impotriva lui Basescu - desi nu mai este nimic (si aici tin sa le aduc aminte retarzilor comunisti carora li se spusese ca ilici e doar un batran care isi strecoara aerele prin chiloti - si uite ce s/a ales de pesedea), iar altii mananca pro Basescu - desi iarasi spun, nu mai este nimic.
    In loc sa voteze functie de ceea ce vor, ei voteaza impotriva lui Basescu si a PDl (care... nu mai este)
    Retarzi!
    Oameni care in loc sa vrea ceva, ei fac in sic propriilor copii care le platesc pensiile, gratuitatile, ....
    Asta este! Ce ironie...
    Popor de prosti condus de hoti!
    • -2 (2 voturi)    
     Zic.. (Joi, 6 august 2015, 12:22)

     dingdong [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

     Mi se pare mie sau voi cei pro biciclete sunteti destul de agresivi in exprimare?
     Hai s-o luam metodic.
     Nu voi fi partinitor deoarece am fost biciclist in perioada septembrie 2010 pana in iulie 2011 si va spun sincer ca indiferent de traficul din Bucuresti, vremea este impotriva mersului cu bicicleta. Sa mergem pe puncte :

     PUNCTUL 1 : O masina inregistrata in Bucuresti, va plati urmatoarele taxe :

     IMPOZIT la primarie pentru ca masina e inregistrata, bani ce trebuie sa intre in reparatii drumuri si construit parcari. Parcari ce in opinia mea ar trebui sa fie gratuite deoarece ai platit odata pentru ele. Suma poate varia intre 150 lei si 250 lei. Depinde de capacitatea masini.

     TAXE din benzina pe care o pune in rezervor. O parte din suma astronomica pe care o platim la litrul de benzina/motorina se duce in taxe pentru drumuri.

     ROVIGNETA si aici veti spune ca e valabila doar pentru cand iesi din Bucuresti. Ei bine legal vorbind cand te duci la Baneasa aproape ca ai iesit din Bucuresti asa ca iti cam trebuie rovigneta. Nu e o suma astronomica dar se adauga. Sa zicem 123 lei pe an.

     IMPOZIT pentru parcarea rezervata. Sa fim seriosi, in Bucuresti la tine in fata blocului nu prea ai unde sa parchezi asa ca iti rezervi locul de parcare. Costa aproximativ 60 lei pe an.

     Toti acesti bani ar trebui sa se reflecte in calitatea drumurilor si a parcarilor. Adica a ceea ce o masina presupune a utiliza in mersul dansei. Ne-am inteles pana acum ?

     Nu sunt sigur daca si la RCA sunt ceva taxe redirectionate catre reparatii drumuri chestii. Aici nu sunt sigur. DAR DE UN LUCRU SUNT SIGUR, eu platesc RCA ca sa-l am in caz ca-l zgarii pe vreun 'bajeat' cu bolidul lui.

     Tot ce-am expus mai sus face parte din ciclul de CONSUM ce genereaza un anume profit sau INCOME pentru primarie.

     PUNCTUL 2 : Ce taxe plateste un biclclist.
     Pai aici sincer nu cred ca platiti IMPOZIT la primarie pentru ca aveti bicicleta in proprietatea voastra, precum nu cred ca platiti VREO TAXA de drum .
    • -2 (2 voturi)    
     Zic... ( partea 2) (Joi, 6 august 2015, 12:27)

     Dingdong [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

     ...
     Asa ca daca am lasa deoparte agresivitatea si am discerne putin situatia, ne-am da seama ca cei cu 'bolizii' sunt cei care cam platesc pentru acele piste de Biciclete.

     Stiu, aveti dreptate, sunt multi care prefera sa-si lase masina parcata aiurea, care merg ingrozitor in trafic ( Tocmai ce m-a lovit unu cu masina nou noutza... M-a durut inima dupa ce am strans 3 ani ca s-o cumpar) si sunt multe situatii cu soferi iresponsabili in Bucuresti dar inainte de toate primaria ar trebui sa se OCUPE DE PIETONI SI DE TRANSPORTUL IN COMUN. Acestea sunt cu adevarat probleme Bucurestiului.

     SI va rog sa ma SCUTITI de vesnica scuza cu traficul din Bucuresti care ingreuneaza transportul in comun. NU

     Tranportul in comun nu este achitat de majoritatea calatorilor, soferii de busuri conduc ca niste bezmetici adesea, uneori cand n-au de ce, ESTE MEGA JEGOS sa te sui intr-un autobuz si sa n-ai cum sa nu scapi cu o pata, ca sa nu vorbesc de cazuri cand 'bajetii' de la primarie i-a dus capul sa cumpere AUTOBUZE CU GEAMURI EXTREM DE MICI DAR FARA AER CONDITIONAT.

     Pai cum dracu sa am oxigen in interior pentru 30-40 de persoane cand geamul e cat palma mea ?

     Inainte sa -mi judecati comentariu, analizati bine ce am scris. Pe cat posibil sa nu mai fiti agresivi ci coerenti.

     Comentariu scris de un fost biciclist, actualmente sofer in Bucuresti.
     • +2 (2 voturi)    
      ...... (Joi, 6 august 2015, 16:22)

      sobolan [utilizator] i-a raspuns lui Dingdong

      ......deci să înțeleg că dumneata ești ofensat de faptul că ți-ai luat mașină nouă (bușită între timp), plătești taxe(implicit și pistele de bicicliști trasate de nea Oprescu cu 11 mil de euro), nu poți circula cu autobuzul din cauza condițiilor inumane, iar bicicliștii nu plătesc nimic (impozite / taxe de drum / RCA). Corect?

      Bașca, ai sub un an de mers cu bicicleta în București (septembrie 2010 - iulie 2011, din care probabil ai mers maxim 5 luni, pentru că prin octombrie încep ploile, zăpada ține până prin aprilie și, cum ai spus mai sus, vremea este împotriva mersului cu bicicleta) .

      Bun.

      Acum ia gândește-te CUM AR FI dacă autobuzele ar avea banda lor unică pe care nu s-ar băga toți meltenii grăbiți, CUM AR FI dacă ar ajunge la timp, bunăoară ai avea și o aplicație RATB cu care ai ști ora exactă la care ajunge-n stație. Ți-ai lăsa mașina în parcarea aia plătită cu taxe și te-ai urca în autobuz? Poate biletele ar fi nițel mai scumpe, poate s-ar intra doar pe ușa din față, poate ar elimina gratuitățile pentru anumiți pensionari sau le-ar face o linie specială, poate cu banii rezultați din încasările care ar fi considerabil mai mari ar cumpăra autobuze mai faine/bune și așa mai departe. CUM AR FI?

      Și ca să ating și punctul RCA-ului, gândește-te CUM AR FI dacă bicicliștii ar avea banda lor și nu ar fi nevoiți să facă slalom printre mașini ca să-l ocolească pe ăla oprit prea aproape de bordură sau pe ăia cu avariile pornite, opriți în mijlocul drumului cât să-și ia o cafea? Poate nu s-ar mai intersecta cu șoferii grăbiți și numărul accidentelor ar fi nițel mai scăzut. Pont: pune-ți un dash cam/back cam dacă ți-e frică de bicicliști agresivi în trafic, deși cred că mai degrabă se aplică pt. șoferi.

      Îți dau dreptate pe alocuri, sunt foarte mulți nebuni pe 2 roți în București, dar o fac pe barba lor.
  • +7 (13 voturi)    
   nici mie... (Miercuri, 5 august 2015, 17:35)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   nu imi iese nimic din multe lucruri...
   da nu inseamna ca nu ar trebui sa se faca autostrazi ca nu am masina...
   pistele de biciclete sunt foarte utile daca se fac cum trebuie si se respecta.
  • +1 (21 voturi)    
   RCA pt biciclisti! (Joi, 6 august 2015, 0:13)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Astazi, un biciclist a intrat in fundul masinii mele in timp ce eram stationat la semafor. Paguba: 2500 RON. Evident, biciclistul nu va plati niciun leu.

   Nu ma intereseaza ce rahaturi vor biciclistii. Este imperios necesar sa plateasca si ei RCA daca vor sa fie prezenti in trafic! Obligatiile in trafic sunt doar pentru prostii care platesc zeci de taxe de drum, de benzina, de asigurari, de dracu' sa le mai ia!?
   • +4 (14 voturi)    
    replica (Joi, 6 august 2015, 5:35)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    De ce sa nu plateasca nimic biciclistul? Ce conteaza ca nu are RCA? In mode clar, trebuia sa chemi politia. E aceeasi situatie ca inainte de RCA obligatoriu. Se face proces si vinovatul plateste.
   • +2 (10 voturi)    
    Ei uite, vezi ? (Joi, 6 august 2015, 8:42)

    Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

    Încă un motiv pentru care e nevoie de piste de bicicletă !
   • +2 (10 voturi)    
    Valeu!!! (Joi, 6 august 2015, 9:35)

    AdrianDavid [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    2500 RON?? Avea roti de fier forjat biciclistul ala?
   • +3 (3 voturi)    
    Exagerezi si nu e frumos. (Joi, 6 august 2015, 11:57)

    RazTaz [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    Care e probabilitatea ca un biciclist sa intre in masina ta?
    Care e probabilitatea ca un biciclist sa te loveasca in fundul masinii, adica el sa nu se uite in fata, pe unde merge?
    Care e probabilitatea ca el sa aiba la impact o viteza ATAT de mare, incat sa iti produca daune SEMNIFICATIVE masinii?
    Cum ai estimat paguba produsa?
    Ai intrebat biciclistul daca isi recunoaste vina, daca este de acord cu estimarea ta a valorii pagubei produse si este de acord sa plateasca?
    In caz ca ai facut asta, si biciclistul nu a vrut, ce te-a oprit sa suni la politie, sa pozezi scena accidentului, dauna produsa si sa faci o actiune civila ca sa iti recuperezi paguba (nu ai nevoie de RCA pentru asta), inclusiv cheltuielile de judecata?

    Iti spun eu ce e mai rau decat sa te loveasca un bicilist fara RCA, cu roti de fier-carbon bicicleta si sa iti strice bara de protectie poleita aur de 24 de carate: Sa te loveasca un jegos cu RCA facut la Carpatica sau la Euroins. In primul caz, poti sa faci ce ti-am zis mai sus. In cazul al doilea, iti doresc eu mult success sa iti recuperezi paguba de la jigodiile alea de la asigurari. Si aici vorbesc din experienta.

    Asa ca las-o jos, ca nu tine: RCA-ul la biciclisti... nu e o idee neaparat proasta dar e total ne practica: probabilitatea ca o masina sa fie lovita de un biciclist in trafic si chestia sa se soldeze cu daune semnificative pentru masina este infinitezimala, in raport cu probabilitatea ca o masina sa loveasca o alta masina, un biciclist sau un pieton. Daca nu ma crezi, n-ai decat sa ceri la Politie situatia accidentelor provocate de biciclisti si sa o compari cu cea accidentelor provocate de soferi de masina (atat dpdv al numarului, cat si al gravitatii - pagube/vieti omenesti pierdute).
   • +3 (3 voturi)    
    Nu inteleg (Joi, 6 august 2015, 13:10)

    Victor [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    Si eu am lovit o masina din spate. Am stat si am facut schimb de date si i-am platit omului daunele. Daca nu ai pus biciclistul la plata inseamna ca esti fraier :D
   • +1 (1 vot)    
    g (Miercuri, 12 august 2015, 10:30)

    ursuletule [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    ori ai prea multi bani ori nu inteleg problema. Cum iti plateste biciclistul masina e treaba lui, a provocat un accident, ii iei datele, te duci la firma de asigurari si la politie si o sa vezi ca o sa iti repari masina pe banii lui.

    La un moment dat era o discutie ca si pietonii sa aiba asigurare RCA dar vad ca au ingropat ideea.
 • -36 (62 voturi)    
  fals (Miercuri, 5 august 2015, 14:41)

  robert [anonim]

  o prostie. din noiembrie pana in aprilie NIMENI nu merge cu bicilcleta prin bucuresti. pe Calea Victorie daca stai la 10 decembrie sa numeri bicilistii care trec pe minunata pista care a aomorat traficul, vei constat ca trec 2 rataciti pe zi. cum vine primavaa, gata se trezesc toti gura-casca sa ceara piste de bicblete, desiei merg cu masina. oameni buni. Bucuresti nu este nici Shanghay si nici Amsterda, latinii oriunde pe planeta asta NU MERG CU TROTINETE SAU BICICLETE. Dar ca de obicei, in Romania trebuie sa cheltuim bani pentru prostii.. In acest timp pentru copiii care au nevoie de patinoare, sali de sport, sali de arta, ateliere nu se face nimic. sunten locuitori ai unei Capitale fara patinoar. desi Budapesta are vreo 17 iar Sofia are 4. dar acolo nimeni nu cheltuie bani pe pansele, borduri, bicilisti, caini vagabonzi, toaletare de copaci etc
  • +21 (35 voturi)    
   latinii (Miercuri, 5 august 2015, 14:52)

   Dan123 [utilizator] i-a raspuns lui robert

   ai fost in barcelona sau paris? o multime merg cu bicicleta acolo pentru ca sunt si piste. paris e primul oras cu public sharing. lyon? ai fost in lyon. e plin de biciclisti.
  • +7 (25 voturi)    
   Reformulare (Miercuri, 5 august 2015, 15:03)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui robert

   Te citez:
   „o prostie. din noiembrie pana in aprilie NIMENI nu merge cu bicilcleta prin bucuresti.”

   Și acum citatul reformulat:
   O prostie: „din noiembrie pana in aprilie NIMENI nu merge cu bicilcleta prin bucuresti.”
  • +21 (33 voturi)    
   . (Miercuri, 5 august 2015, 15:05)

   I [utilizator] i-a raspuns lui robert

   in tarile in care a crescut mult numarul de biciclisti, s-a facut prima data infrastructura si dupa aia a crescut numarul biciclistilor. Defapt prima data s-a luat hotararea sa se incurajeze mersul cu bicicleta.

   Asa cum stau lucrurile acum multi nu merg pentru ca este periculos si dificil. Pe strada risti sa fii lovit de masini, sau de oameni care deschid portiera la masina parcata fara sa se asigure. Pe trotuar legea spune ca cei care parcheaza masinile trebuie sa lase doar 1 m liber. In alte tari si daca te urci cu roata 5 cm pe trotuar esti amendat.

   Pistele de la noi sunt prea inguste. Pistele sunt scurte, se termina cand te astepti mai putin si nu sunt legate intre ele. Desi s-au facut piste noi, sunt pline de borduri. Se pare ca logica este ca un pic de bordura e musai.

   Ideea e buna, dar implementarea este 100% balcanica de unde si problemele.
   • +4 (14 voturi)    
    In alte tari pistele sint complementare... (Miercuri, 5 august 2015, 18:08)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui I

    ...unui transport subteran si de suprafata dezvoltat si civilizat. Balcanism e sa facem piste de biciclete inainte sa avem autobuze cu AC sau o retea de metro satisfacatoare. Sint cartiere intregi care nici n-au si nici nu separa la metrou in viitorul apropriat.
  • +20 (28 voturi)    
   . (Miercuri, 5 august 2015, 15:07)

   I [utilizator] i-a raspuns lui robert

   si apropo de sezonul rece, e o placere sa mergi cu bicicleta. Dar cum sa mergi cu bicicleta daca gheata pe trotuar este de o palma si acolo unde trotuarul este inclinat nu poti sa mergi nici cu picioarele?
  • +12 (28 voturi)    
   Amice, esti idiot... (Miercuri, 5 august 2015, 15:07)

   laurix [utilizator] i-a raspuns lui robert

   Incearca sa vezi problema mai departe de botul masinii...
   • +4 (12 voturi)    
    ihi (Joi, 6 august 2015, 7:04)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui laurix

    fix asa am facut si eu cand am vazut cu cat tupeu venea pe contrasens, pe carosabil, un biciclist eco si cu nesimtire multa. Locatia: calea victoriei cea amenajata jumate pentru voi. Sa zicem ca a sarit bordura. Se cheama ca am vazut mai departe de botul masinii cand mi-am luat cap compas lache flausat?

    Probabil un alt tip de idiot este cel care mi-a sarit pe trecerea de pietoni, in viteza, zbierand ca aia este trecere de pietoni. Biciclistii sunt atat de retardati incat sa nu inteleaga ca pieton inseamna pe langa bicla?

    A merge cu bicicleta nu este un drept peste toti si toate. Inseamna si reguli, la fel ca la masini sau pietoni. Voi va vreti uber alles. Mers pe carosabil in zonele cu piste amenajate si functionale, trecut pe rosu, trecut pe trecere, etc.
    • +1 (1 vot)    
     idioti si idioti (Joi, 6 august 2015, 21:52)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     daca citesc o stire despre un sofer care a lovit un pieton pe trecere, ar trebui sa concluzionez ca si tu esti "retardat" pentru ca esti sofer? daca l-a omorat inseamna ca si tu esti un ucigas? sau sa iti atasez un epitet ceva mai lejer pentru ca generalizezi prea usor?..
  • +16 (28 voturi)    
   logica... (Miercuri, 5 august 2015, 15:22)

   dili [anonim] i-a raspuns lui robert

   Daca in decembrie ninge si e viscol si nu merge nimeni cu bicicleta, sa nu existe piste de bicicleta. cam cum as propune eu acum sa se interzica vanzarea paltoanelor ca vara nu le poarta nimeni...
   stiu foarte multe persoane care ar renunta cu cea mai mare placere la masina, daca ar avea pe unde sa mearga cu bicicleta. dar cum cainii vagabonzi sunt prostii, in conceptia ta, oamenii merg in continuare cu masina, ceea ce duce la trafic intens.
   vrei sa traiesti intr-un oras mai aerisit? atunci tb facut ceva ca oamenii sa poata iesi din casa cu bicicleta, fara sa le fie teama ca sunt scuipati si injurati. si nu cu patinoare si ateliere se rezolva asta...
   • +4 (10 voturi)    
    Cu singura diferenta... (Miercuri, 5 august 2015, 18:12)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui dili

    ...ca paltonul tau nu se cumpara din bani publici si nici nu ai alternativa cand e frig. La bicicleta ai alternative oricand.
  • +10 (22 voturi)    
   fals (Miercuri, 5 august 2015, 15:25)

   DSS [utilizator] i-a raspuns lui robert

   merg destui si in perioada de iarna, desi nu au alte strazi pe care sa mearga in conditii de siguranta. doar cand e zapada (adica cateva saptamani pe an) sunt foarte putini. In rest pista este un mare succes, desi este destul de ingusta.
   romanul s-a nascut fudul, trebuie neaparat sa mearga in masina lui (singur de obicei) la munca, desi poate lua transportul in comun.
   problema traficului se rezolva nu prin pasaje, poduri, autostrazi suspendate, ci prin benzi protejate pt transportul in comun si biciclete, asa cum au facut toate marile orase, plus preturi mari la parcare in centru,
   sa mai zic ca la noi taxi-ul e ridicol de ieftin?
   • +3 (11 voturi)    
    Contra-fals! :) (Miercuri, 5 august 2015, 18:22)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui DSS

    http://www.mobotix.ro/camere_supraveghere_live_ro_1238.html

    Ia pune mana si numara in buricu' targului, pe vreme frumoasa si la ora de varf cam cate biciclete trec pe Victoriei. Asta ca sa nu dau o cifra si sa ziceti ca sint partinitor. Da' poate tu traiesti in alt oras sau numeri si bicicletele de pe nas.
    • +4 (6 voturi)    
     Contra-contra-fals! (Joi, 6 august 2015, 12:52)

     RazTaz [anonim] i-a raspuns lui idsoc

     Am facut eu micul experiment si m-am uitat la camera propusa de tine. Iata rezultatele:

     Data: 06/08/2015
     Durata: 12:33-12:43 (GMT+2)
     Vremea (Google): 33C, cer senin sau partial noros
     Numar de biciclisti observati: 15
     Trafic: trafic normal, fara ambuteiaje sau aglomerari de masini.
     Incalcari ale codului rutier observate:
     2 pietoni au traversat neregulamentar
     1 masina a depasit neregulamentar (prin dreapta, de pe banda 2, banda 1, si iar banda 2)
     1 masina a parcat pe pista de biciclete.
     Atasez link-ul la un screen capture cu cel parcat pe pista.
     http://imgur.com/epWwlqV
     • 0 (0 voturi)    
      Ti-am dat + ca m-ai distrat (Sâmbătă, 8 august 2015, 0:43)

      idsoc [utilizator] i-a raspuns lui RazTaz

      ...imi plac balbaitii. :)
      Aaa...vezi ca pe linku' tau eu am un mare ecran negru. Intrati fratilor pe camera in direct daca vreti adevarul!
    • +1 (1 vot)    
     sunteti amabil sa-mi spuneti... (Joi, 6 august 2015, 15:33)

     trecatorul [anonim] i-a raspuns lui idsoc

     ... cum sa ajung cu bicicleta pe Calea Victoriei venind dinspre Balta Alba? Scuze, dar explicatia dvs. e desprinsa din logica inteligentului de Ioan Rus, care se justifica pe la nu stiu ce post TV ca nu e nevoie de autostrada pe Bucuresti Brasov pt. ca nu se justifica prin volumul traficului. Exista surse de informare pe tema infrastructurii care genereaza trafic, dar ma intreb: aveti rabdare sa le consultati, sau preferati sa lansati argumente din putul gandirii?
  • +6 (18 voturi)    
   si tu te oftici ca ce? (Miercuri, 5 august 2015, 15:28)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui robert

   fii bucuros!!! nu vezi ca nu se face nimic... tu si cei ca tine si-au atins scopul... gata aveti acum loc sa mergeti doar voi cu masina...
  • +1 (11 voturi)    
   a (Miercuri, 5 august 2015, 15:31)

   wq [anonim] i-a raspuns lui robert

   as vrea sa fiu de acord cu tine dar nu pot
  • +13 (27 voturi)    
   Asta-i pe principiul (Miercuri, 5 august 2015, 15:41)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui robert

   "nicio masina nu merge pe autostrada in judetul Iasi, deci nu trebuie autostrazi in judetul Iasi."

   Normal ca vezi doar cativa biciclisti pe pista de pe Calea Victoriei din moment ce e doar un segment care leaga nimic de nimic. Asta nu inseamna ca situatia va ramane la fel daca reteaua de piste de biciclete va fi extinsa, dar nu la modul doua linii de vopsea pe trotuar.
   • +5 (7 voturi)    
    Cum adica nimic cu nimic? (Miercuri, 5 august 2015, 18:27)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui bobo21

    Pai de la Natiunile Unite pan' la Casa Scanteii e juma' de Bucuresti papusa. Cu muzee, 3 parcuri, cladiri de birouri, magazine, terase, institutii publice, locuinte.
  • -3 (15 voturi)    
   latinii... (Miercuri, 5 august 2015, 16:05)

   Alex M [anonim] i-a raspuns lui robert

   sunt toti morti (cei din Latium); vorbitorii de latina de asemenea. Lasand la o parte validitatea "conjecturii", vad ca discriminezi orice alte grupuri etnice ce locuiesc in Bucuresti.

   Ce vrei sa spui dar nu iti iese este ca bucurestenii sunt in mod traditional neam prost si increzut, si prefera o burta revarsata dezonoarei de a fi vazut pe bicicleta ca "sarantocii".
   Exista un nucleu de adevar aici, dar tine de trecut si nu de viitor. Atunci cand va exista infrastructura, generatia tanara nu va avea astfel de angoase. Sunt multi care au acum biciclete dar nu au curajul sa circule in trafic. Eu am doi ani de bicicleta si 17 ani de sofat - primele 6 luni am biciclit cu frica, si pe buna dreptate, dupa ce m-au depasit doua masini la 20cm distanta, si m-au si claxonat ca nu am suficienti cai putere la demaraj.
  • +6 (16 voturi)    
   hochei, nu? (Miercuri, 5 august 2015, 16:05)

   Natasa [utilizator] i-a raspuns lui robert

   Si hai, zi-mi, copilul tau face hochei si va tot promite Oprescu patinoar si va e teama ca o sa faca piste cu banii aia! Cu atitudinea asta nu o o sa faca nimic, o sa mai puna niste borduri!
   • +3 (11 voturi)    
    :)) (Miercuri, 5 august 2015, 19:36)

    Natasa [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

    S-au mobilizat toti parintii de la steaua rangers sau vulturul plesuv ca sa dea cu minusuri. Zau, e admirabil ca va luptati pentru un patinoar, dar penibil sa credeti ca asta e mai important doar pentru ca e interesul vostru. Repet, daca am vedea mai departe de propriul nas, ne-ar fi mai bine tuturor!
  • +9 (19 voturi)    
   cam multe prostii (Miercuri, 5 august 2015, 16:26)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui robert

   intr-un singur comentariu. data viitoare incearca unul cu premeditare..
   1. Calea Victoriei incepe si se termina in zona centrala. ca atare, nu ajuta prea mult daca vrei sa pedalezi de acasa pana la munca sau in alta parte. cand pista de biciclete de pe Calea Victorie va fi prelungita ca sa lege cateva zone rezidentiale de birourile din Piata Victoriei si mai departe, in Pipera, atunci vom putea afla cati bucuresteni vor sa mearga sau nu cu bicicleta la nunca
   2. "latinii" din Paris sau Barcelona nu merg cu bicicleta? oricum, ideea ca avem in ADN vreo gena care ne face sa fugim de biciclete mi se pare penibila. daca iesi din oras vei descoperi o gramada de batrani pe la tara care merg cu bicicleta asa cum mergeau si acum 50 de ani.
   3. iarna in Bucuresti ai destule patinoare de agrement. ne lipseste unul de hochei pentru ca a fost lasat in paragina, pentru ca nu este un sport popular (vara nu joaca nimeni hochei in parcuri, desi ar putea) si nu exista nici un investitor privat care sa vada o oportunitate din asta.
   4. ce legatura au patinoarele cu pistele de biciclete?.. de ce nu ar taia din banii pentru catedrala prostiei neamului si de banii aia sa facem pationare (si piste de biciclete.. si cateva gradinite)?..
  • +2 (14 voturi)    
   Retard! (Miercuri, 5 august 2015, 16:54)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui robert

   La bulgari in statiunile de la mare nu se circula cu bicicleta 7-8 luni pe an; si totusi exista piste si biciclete de inchiriat.
   Netrebnicul tau de primar isi bate joc de toti cei care l/au votat; cu trotuare, cu piste, cu autostrazi suspendate de ma/sa, cu caini, cu taxe, cu... tot!
   Iar prostul voteaza anti.... PDL, care nu mai e!
   Vai de mama lor!
   Mai bine tatal lor isi pierdea samanta pe... pereti!
  • +4 (16 voturi)    
   Calgary 1200km de piste de biciclete (Miercuri, 5 august 2015, 16:56)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui robert

   din care 700km dedicate, adica separate de trafic, un fel de drumuri de sine statatoare. Calgary are 6 luni de iarna pe an si s plin de biciclisti chiar si iarna.
   Las' sa se faca pistele si o sa vezi si trafic dupa. Nu o sa se intample peste noapte, o sa ia o decada...dar o sa se intample.
   Cat despre panselute, borduri, you have no idea cat cheltuie altii.
  • -4 (18 voturi)    
   Absolut corect! (Miercuri, 5 august 2015, 18:45)

   CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui robert

   Probabil din cei 100 de biciclisti, 50 citesc Hotnews. Bucurestiul are parte de clima temperata continentala cu ierni reci si veri fierbinti. Vremea permite, cu indulgenta, utilizarea bicicletei 5 luni pe an. daca o familie de 4 persoane ar utiliza biciclete ar avea nevoie in trafic de aceeasi suparafata de carosabil sau aceeasi suprafata de parcare pe care o ocupa o masina clasa medie (in conditiie in care ar trebui sa recupereze bicicletele civilizat si nu permutari.. am si eu biciclete. 4)
   Chiar si cind timpul o permite persoana ce a mers cu bicicleta are nevoie la destinatie de un dus. Obligator! Nu e vina nostra ca vrea sa fie sportiv.
   Pentru reducerrea poluarii e necesar sa: desfiintam autobuzele si folosirea pe scara larga a troleelor si tramvaelor; fluidizarea traficului, inclusiv prin desfiintarea pistelor de biciclete; introducerea de parcari revolver cu cartela preplatita si preturi decente; subventionarea cu banii cheltuiti aiurea pe piste a achizitionarii de automobile electrice.
   Construirea de piste speciale pentru biciclete in afara orasului, prin padurile de linga oras.
   Eco-biciclistii nu se gindesc nici cind pleaca cu bicicleta dupa ei la drum lung. Incurca circulatia (prin gabaitul masinii, se misca mai greu, obtureaza vizibilitatea celor din spate, etc) si nu se gindesc ca diferenta de consum combustibil le permite sa inchirieze linistit la destinatie biciclete.
   E un moft nerealist.
   Pt cei foarte agresivi ce posteaza aici: va atrag atentia ca soferii platesc o gramada de taxe special pentru intretinerea carosabilului si extinderea retelei de sosele. Pe linga taxele pe care le platim toti cetatenii. Daca biciclistii, care pina una alta nu platesc taxe pt utilizarea carosabilului, biciclisti ce nu pot fi identificati daca se strecoara printre masini la semafor si zgirie masina, etc, doresc devoltarea retelei de piste ii rog sa faca o organizatie si sa plateasca din taxele strinse de ei.
   Acum in parc ma feresc de biciclisti, ca nu le pasa.
   • +1 (13 voturi)    
    :) (Miercuri, 5 august 2015, 19:45)

    Natasa [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    1. Toate tarile civilizate si curate incurajeaza mersul pe bicicleta, nu statul cu fundul in masina, asta cum o explici, ca pari ca le stii pe toate!?
    2. Iti spun sigur ca nu ai nevoie "obligator" de dus dupa mersul cu bicicleta decat daca afara sunt 40 de grade, caz in care ai nevoie de dus oricum!!
    3.Daca ai avea o masina electrica ai umbla cu ea plina? Daca nu, traficul e la fel de oribil. Sigur, intr-o tara fantasmagorica, statul ar trebui sa dea cadou o masina electrica si o casa eco, dar cand ne trezim eu zic sa facem piste si trasport in comun civilizat!
    4. Cred ca e caldura de vina ca stau sa raspund la mesaje imbecile si agramate!
    • -1 (11 voturi)    
     Serios? (Miercuri, 5 august 2015, 21:27)

     CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

     1. Aproximezi foarte generos chestia cu incurajatul mersului pe bicicleta! Iar a in curaja nu inseamna mare lucru. E cehstie de moda. Tarile pe care le pomenesti promoveaza o gramada de alte chestii pe care nu le doresc deloc sa fie promovate si in RO. PS: mersul pe bicicleta nu e numai aducator de beneficii: http://www.mediculmeu.com/boli-si-tratamente/erori-medicale/mersul-regulat-pe-bicicleta-creste-potenta.php . E adevarat cycloheads spun altceva, ca daor nu se fac de ris. La bicicletele mele am schimbat seile cu versiuni safe.... Probabil tu nu ai problema asta...
     2. Dusul e obligator (nu mor ca nu scriu obligatoriu, mi s-a parut o licenta poetica, dar cind nu ai argumentepoti sa te legi si de asta). Poate sint eu mai sensibil olfactiv, faptul canu fumez ma face sa simt puternic ceea ce unora li se pare doar o adiere. Probabil te binedispun feromonii emisi in urma pedalarii...
     3. Traficul e oricum oribil, bicilceta si tot felul de motociclete nu il fac decit si mai rau. Nu am spus sa dea gratis ci sa subventioneze. La modul real. Pina acum toate tentativele nu sint decit actiuni de marketing ale unor companii. Transport in comun civilizat, electric am solicitat si eu . Poate ai sarit paragraful.
     4. Nu, cu siguranta nu e numai caldura....

     Bucurestiul a suportat o gramada de mutilari. Nu e proiectat sa permita si piste suplimentaare pt biciclete. chestia de pe Victoriei e aberanta si inutila. Pti sa cauti localitati unde se foloseste bicicleta in mod preponderent nu te tine nimeni in Bucuresti.
     Probabil mersul pe bicicleta te face atit de agresiva.
     • 0 (14 voturi)    
      clar (Miercuri, 5 august 2015, 23:14)

      Natasa [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      Esti ceea ce pari si din pacate e plin Bucurestiul de voi, niciun risc sa fiti pe cale de disparitie- nici macar saua de la bicicleta! Da, probabil ar trebui sa caut alt oras, alta tara si sa nu ma mai incapatanez sa cred ca mai e vreo sansa sa-mi cresc copilul aici!
      • -2 (4 voturi)    
       wow (Joi, 6 august 2015, 9:44)

       CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

       chair nu poti scrie fara sa jignesti... atitea argumente ai. Plus copil.
   • +7 (17 voturi)    
    Cetatene.. (Miercuri, 5 august 2015, 22:21)

    RazTaz [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    1. Drumurile sunt facute din taxele pe care le platesc TOTI cetatenii, nu numai aia cu masini. Fii tu sigur ca valoarea drumurilor din Romania este mult mai mare decat valoarea veniturilor stranse de stat din accizele la benzina. In plus, drumurile si Bucuresti au fost facute cu mult inainte sa platesti tu vreun leu taxe. Asa ca nu te da proprietar pe ce nu esti. TOTI platim taxe. SI tu cu masina, si eu cu bicicleta, el si cu caruciorul cu rotile.

    2. Sa compari poluarea generata de o masina cu cea generata de 5 biciclete este penibil si te descalifica intelectual.

    3. Orice om civilizat are nevoie de dus daca transpira si se murdareste. Fie in masina, fie ca pieton, fie biciclist. Daca tu crezi ca simplul fapt ca mergi cu masina te scuteste...

    4. Biciclistii incurca traficul. Ei parcheaza bicicletele pe banda intai, ei depasesc coloana de masini asteptand la stop, pe linia de tramvai , ca apoi sa reintre pe banda a 2-a, ei... ? Serios, tu din ce film esti?

    5. Aia cu vremea. Prietene, scuza-ma, nu vreau sa fiu arogant, dar tu ai fost vreodata in vreo alta tara? Eu am fost in multe. Vrei sa auzi exemple de tari/orase unde bicicleta este considerata mijloc de transport prioritar? Uite, doar cateva: Viena, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Muenster, Barcelona, Haga, Stockholm, Praga, Ljubljana, Dublin, Utrecht, Stasboug, Eindhoven, Malmo, Nantes, Bordeaux, Antwerp, Sevilia, Berlin, BuenosAires, Paris, Hamburg, Montreal, Mineapolis.. (sursa: http://copenhagenize.eu/index/ )

    Stii care e singurul oras care arata aproape la fel cu ce iti doresti tu? Moscova. Moscova are bulevarde imense, ala de duce la aeroport are 6 benzi pe sens, biciclistii sunt ostracizati... Crezi ca la Moscova se circula bine? Nu se circula. Sunt si acolo ambuteiaje si blocaje din acelsi motiv de tarani, ghertoi si oligarhi ce fac ce vrea muschiul lor fara nici un respect pentru lege.

    In rest.. pace tie.
    • -3 (17 voturi)    
     Pacificatorul (Joi, 6 august 2015, 0:21)

     Adrian [anonim] i-a raspuns lui RazTaz

     Mai, pacificatorule. Cand o sa platesti si tu RCA, pentru ca esti cu bicicleta si pretinzi ca ai drepturi, abia atunci sa deschizi gurita. In trafic, un afara de drepturile pe care le tot cereti in gura mare, aveti si obligatii.

     In Bucuresti, 4 din 10 biciclisti pe care ii intalnesc zilnic in trafic, fac slalom printre masini, trec pe rosu, nu se asigura, merg haotic, uneori pe mijlocul drumului, in paralel cu alti biciclisti, iar astazi, unul, mi-a botit portbagajul masinii, in timp ce stationam la semafor. Am crezut ca a intrat o masina in mine, atat de tare s-a izbit. Eu raman cu paguba de 2500 RON, iar biciclistul isi cere scuze si pleaca in treaba lui. Pai eu platesc RCA ca sa fiu papagalul biciclistilor? Pe banii mei?

     Puneti mana si platiti RCA, invatati regulile de circulatie, si dupa aia mai discutam cum e cu prezenta voastra in trafic!
     • +3 (11 voturi)    
      din nou eu (Joi, 6 august 2015, 9:39)

      AdrianDavid [anonim] i-a raspuns lui Adrian

      Ai masina de carton presat? Altfel nu-mi imaginez cum ti-ar fi lovit unul masina a.i. sa rezulte o paguba de 2500 RON si ar mai fi plecat pe picioarele lui....
    • +1 (5 voturi)    
     serios? (Joi, 6 august 2015, 10:01)

     CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui RazTaz

     1. probabil asta e motivul pt care in Europa accizele si taxele pe combustibill reprezinta 65-80 % din pretul lor. Acum 100 de ani afirmatia ta era adevarata. Astazi taxele abea ajung sa sustina statul si cheltuielile lui. Faptul ca doar 1,7 milioane lucreaza in sectorul privat probabil nu iti spune mare lucru. Drumurile nu se sustin din taxele generale.
     2Cred ca nu ai inteles ce ai citit. Dar esti in trend.
     Vorbeam de suprafata de parcare ocupata in conditii civilizate. Inconditii inghesuite , da bicicleta cistiga. Dar daca o ai in mijlocul gramezii.....
     3.asa e. Unii nu isi dau seama. Biciclistii foarte rar, mai ales dupa ce pedaleaza si se hidrateaza
     4.da, biciclistii incurca ff mult traficul prin faptul ca nu respecta regulile de circulatie. Daca ar ata pe banda 4 biciclisti ar ocupa tot atita loc cit o masina (atentie nu e voorba de poluare!).
     5.O sa fi uimit..... pare ca tu nu ai fost. Da, sint multe biciclete unde spui dar nicaieri majoritate. Si in general in statele nordice se bucura de ceea ce considera ei vara, asa ca ies cu bicla atunci cind e cit de cit ploaia mai rara. Nu e cazul in Ro. Citeva orase sitn insirate pur si simplu, nu sint favorabile biciclistilor, chiar daca au piste.De multe ori bicicleta e folosita doua statii pina la tren, U-bahn, ROR, sau alte asemenea mijloace de tansport.
     Te inseli, nu moscova e orasul care seamana cel mai mult, poate doar din ceea ce sti tu. Orasele americane sitn proiectate pe gustul meu, cele dezvoltate dupa anii 60. Sau Brasil carea fost proiectat pt a fi orasul viitorului. Si ghici ce? au bulevarde cu 10 benzi si nu au pista de biciclete!
     6. E clar ca ciclcismul creeaza probleme de exprimare decenta. Poate fiindca singele e ocupat mai mult in picioare si hipoxia cerebrala....
     7. nu am auzit de o civilizatie construita cu ajutorul bicicletei. Sau pentru care bicicleta e strict necesara. Nici macar in Chiina sau India
     • +2 (4 voturi)    
      Ai multe certitudini... (Joi, 6 august 2015, 11:44)

      RazTaz [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      1. "Drumurile nu se sustin din taxe generale". Pe ce te bazezi?

      2. ... Nu inteleg punctul. O bicicleta ocupa mai putin spatiu decat o masina. Si nu polueaza. Si se parcheaza mult mai eficient. Intr-un spatiu de parcare pentru o masina, poti pune rack-uri care sa sustina minim 10-15 biciclete. ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4a/Bike_Rack.jpg )

      3. Bicilistii nu respecta regulile de circulatie. Si...soferii da? Sau pietonii...?

      4. "Biciclistii incurca traficul".. Cata aroganta sa crezi ca omenirea s-a nascut in masina si ca trafic inseamna exclusiv trecerea masinilor pe un drum public. Ce parere ai de viziunea in care masinile incurca traficul pietonilor si al celor care folosesc transportul in comun? Stiu, e greu, trebuie sa te pui in pielea altuia...

      5. Convingerile tale personale (chiar daca puternice) nu tin loc de fapte si date verificabile. De 3 ani lucrez in Bruxelles si am fost personal in multe dintre orasele alea de le zisei mai sus. In Amsterdam bicicletele reprezinta majoritatea absoluta a mijloacelor de transport. In Bruxelles, sunt piste de bicicleta prin tot orasul si biciclistii au prioritate, dupa tramvai. In Viena (unde zici ca lucrezi), la fel. Apropo, cat platesti parcarea in Viena, cand te duci in munca? Iti spun eu, intre 2-5 euro PE ORA. La Berlin, Londra, Paris... la fel. Cat platesti tu parcarea in Bucuresti, presupunind ca esti suficient de civilizat sa utilizezi o parcare si sa nu iti pui masina - ca restul lumii - pe trotuar, pe banda 1 sau pe unde apuci?

      6. Orase americane in Europa. In Romania. Asta e modelul tau. Ti-ai pus vreodata problema ca orasele americane au acum probleme imense pe care incearca sa le rezolve tocmai prin incurajarea utilizarii transportului in comun si al bicicletelor? Citeste, omule: http://www.rand.org/pubs/research_briefs/RB9385/index1.html !!!

      7. Dupa tine, civilizatie = masini. Ce sa zic.. saraca reprezentare.
   • -1 (13 voturi)    
    probabil (Joi, 6 august 2015, 1:16)

    loyola [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    cei 100 de biciclisti s-au adunat toti in parcul IOR.
    Toti cei care doresc sa vada comportamentul absolut mitocanesc al acestor ,,biciclisti'' sa vina in acest parc.
    daca ai indraznit cumva sa intri 10 cm pe banda de biciclete, vei fi claxonat , probabil injurat si cateodata lovit de acestia.
    • +1 (1 vot)    
     depinde... (Joi, 6 august 2015, 11:50)

     marian [anonim] i-a raspuns lui loyola

     ...cum preferi sa privesti problema.

     Da, poate ca tu ai intrat o singura data 10 cm pe pista de biciclisti, pt a depasi un grup de pietoni si ai fost claxonat. Te asigur, insa, ca sunt destui cocalari care au o preferinta pt banda de biciclisti! in zone in care trotuarul e lat (nu vorbesc de zona de sub pod, ci pe laterale, unde trotuarul are 4-5m) sunt indivizi care prefera sa mearga fix pe banda aia verde de 50 cm!

     Indiferent care ar fi motivul pt care pietonii merg pe banda, cum ar trebui sa reactioneze un biciclist? Sa coboare de pe bicicleta si sa mearga la pas in spatele gigeilor care o ocupa?

     Nu ma intelege gresit, nu spun ca biciclistii sunt toti civilizati! La o tura prin parc dau in egala masura de mitocani per pedes, cat si pe roti! Sunt destui cocalari pe bicicleta care claxoneaxa pietoni in zone strict pietonale, merg pe pista, dar pe contrasens, sau claxoneaza biclisti care merg mai incet (din pacate nu pot da falsh-uri cu farul, cum fac la masina)

     Respectarea unopr reguli de minima decenta de ambele parti cred ca ar fi solutia...
    • 0 (0 voturi)    
     Mitocania tine de persoana nu de vehicul. (Joi, 6 august 2015, 16:37)

     Stefan [anonim] i-a raspuns lui loyola

     Ai uitat sa mentionezi ca majoritatea biciclistilor care vin in parcul IOR sunt veniti la parc cu masina. Comportamentul absolut mitocanesc al acestor biciclisti este acelasi comportament pe care il au si cand sunt la volan. Mitocania nu este influentata de vehiculul folosit, mitocania tine de persoana.
   • 0 (10 voturi)    
    absolut.. fals (Joi, 6 august 2015, 2:09)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    1. cele 7 luni pe an in care tu nu ai circula cu bicicleta sunt?.. in Copenhaga, care are cam aceleasi temperaturi iarna ca Bucurestiul, crezi ca nu se circula cu bicicleta toata iarna?
    2. parcari de biciclete cu inaltimi diferite exista peste tot in lume (ghidonul este singura componenta prea lata..). ca atare, incap 8-10 biciclete pe locul unei masini. in plus, parcarea de masini are nevoie de spatii de manevra mari. aia de biciclete este mult mai simpla. du-te in gara din Amsterdam si verifica.
    3. la 15km/h o persoana normala pedaleaza folosind aceeasi energie ca atunci cand merge. intamplator, 15 km/h este si viteza medie de deplasare a automobilelor din Bucuresti. nu ai nevoie de dus cand ajungi la destinate. sau poate tu ai nevoie de dus si dupa ce mergi pe jos cativa km?..
    4. un autobuz Mercedes Citaro (cum are si RATB) din ultima generatie poate duce maxim 100 de pasageri, hai sa zicem 60 cu spatiu suficient, si consuma 40 de litri/100km. cat 5-6 automobile. problema poluarii se rezolva peste noapte. troleibuzele sunt simpatice, dar firele alea trase peste tot nu-mi plac deloc.
    5. sunt multi biciclisti care au si masina. deci platesc aceleasi taxe. le dam banii inapoi cand isi lasa masina acasa. vorbesti probabil de impozitul anual care se duce la primarie (o suma infima in opinia mea) rovinieta si accizele la combustibil. in realitate majoritatea banilor vin din alte surse. altfel nu s-ar mai construi nici un drum..
    6. mergand pe firul logicii tale, ar trebui sa platesti chirie pentru spatiul ocupat zilnic in trafic, spatiu pe care vecinii care nu sunt soferi il pierd, plus poluare... orasul este al tuturor, tu poti sa mergi oricand in parc sau pe trotuare, dar pietonul si biciclistul nu au voie pe sosea? de ce? e proprietate publica sau nu?
    7. codul rutier se aplica si la biciclisti. politia rutiera este responsabila. exista si soferi care blocheaza trotuare sau lovesc pietoni, dar sunt exceptii, la fel ca biciclistii care zgarie masini.
    • -1 (5 voturi)    
     pare ca ai sti geografie (Joi, 6 august 2015, 10:19)

     CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     DAr nu ai auzit de curentul Golfului? Scandinavia in sud si peninsula Iutlanda au veri racoroase si ierni mai blinde decit latitudinea la care se afla. Dar ploua mult.. Oamenii e care ii cunosc eu acolo folosesc bicicleta dar nu ca mijlooc de transport principal. Si da, nu o folosesc iarna
     2. Nu e enevoie de Amsterdam. Poti merge si imprejurul Munchen-ului. Dar e greeu sa iti recuperei bicicleta daca ai nevoie de ea... Asa cum spuneam mai devreme se foloseste pe distante scurte pina la tren, metrou, tramvai, restul sint povesti sau insi care lucreaza la maxim 2 km de casa
     3. Bada, e nevoie de dush, Crede-ma! Inclusiv cind lucrez la Viena (lucrez citeva luni pe an l abiroul de acolo al companiei) colegii care vin pe bicla au nevoie de dush! sint discutii pe tema asta. De multe ori se duc in camera de fumat si se afuma in speranta ca e mai bine. NU E!
     4. Te cred ca firele trase peste tot nu iti plac. Mie nu imi plac bicicletele peste tot. De gustibus...
     5. Nu, impozitul anual la primarie e pt constructia de parcari in oras si pt refacerea caii de rulare intre blocuri, In realitate o acciza suplimentara de 70 eurocenti a ridicat tara pe plus!
     6. soferii platesc, asta reprezinta taxele. Parcul e construit si din taxele mele ca cetatean si angajat
     7. Daca ar aplica codul rutier biciclistilor in doua luni nu ar mai ramine unul pe strada. Ce sens are sa astepti la semafor in rind cu ceilalti? Biciclistii cistiga tocmai fiindca nu respecta regulile. La fel ca motociclistii.
     Si fiindca vorbeai de parcuri: acum au disparut ciini (cel putin maidanezii) dar s-au inmultit complet aiurea biciclistii. Sint peste tot. Vocifereaza daca le zici ceva cind se astrecoara rpin multime si sint agresivi daca esti pe banda lor.
     Ar trebui sa va civilizati intii
     • +1 (1 vot)    
      principala problema (Joi, 6 august 2015, 11:57)

      JohnnyBoy [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      Principalul motiv pentru care nu se pot construi piste de bicicleta este ca nu ar mai putea bizonii ca isi parcheze masina pe marginea strazii sau sa o urce pe trotuar. Restul e gargara. Din pozitia de participant al traficului in Bucuresti esti penibil sa ii arati pe biciclisti ca ar fi necivilizati. Daca s-ar aplica codul rutier soferilor,acum sincer, cam in cate zile ai ramane fara permis ? Mergi prin Bucuresti doar cu 60km/h si in afra doar cu 100 km/h ? Parchezi doar regulamentar ? Cedezi la toti pietonii ? In cat timp ai aduna 15 puncte de penalizare ?
     • +2 (2 voturi)    
      doar par sa stiu?.. (Joi, 6 august 2015, 12:49)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      nu ai fost iarna prin nordul europei, nu? au fost altii si au mai si lucrat pe acolo. e iarna. normala. ninge. nu renunta la biciclete iarna. de fapt, problema este vantul, nu frigul sau zapada. peste cateva luni poti sa te uiti pe webcam-uri daca nu ma crezi.
      dupa cum ti-am spus, la 15km/h pe o bicicleta "normala" ai fix acelasi output ca atunci cand mergi pe strada. anecdotele cu colegi de birou care fac curse dimineata pana la birou ma lasa recei. iei exemple specifice si generalizezi fara nici o baza. daca te-a claxonat pe tine un biciclist pentru ca mergeai pe pista de biciclete, acum toti sunt niste "necivilizati" si tu esti exemplarul model.. mandru sofer cu bicicleta plina de praf in pod.
      nici macar nu ai inteles ce am vrut sa spun cu impartirea spatiului in oras. o sa insist. daca un oras are 100 de metri patrati din care 20 sunt sosele pe care jumatate din populatie nu le foloseste, atunci cealalta jumatate beneficiaza exclusiv de un spatiu. ce da la schimb? noxe si zgomot. stii cate e chiria lunara in bucuresti pe metru patrat? ai fi de acord sa platesti pentru masina ta chiria lunara pentru cati metri patrati folosesti in medie anual cu masina?.. trista ironie, te plangi de biciclistii din parc, dar nu-ti dai seama ca megand cu masina pe o sosea din oras si apoi parcand pe un trotuar faci fix acelasi lucru - ai banda ta si ocazional intri pe spatiul pietonilor.
   • -1 (7 voturi)    
    corectie (Joi, 6 august 2015, 7:10)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

    Si tramvaiele ar trebui desfiintate sau incepand cu ele. Incurca nu numai circulatia, cat polueaza fonic grav. Nu mai zic de trepidatii. In schimb ar trebui extinsa reteaua de metrou, inclusiv cu nr statii.

    Autobuzele le-as trece pe electric sau le-as inlocui cu troleibuze.
    • 0 (6 voturi)    
     e parerea ta facuta aici (Joi, 6 august 2015, 10:06)

     CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     in tarile civilizate de care tot pomenesc ciclistii tramvaiele nu fac zgomot fiindca au sina in galosh si roata e sandwich ce absoarbe vibratiile. In Paris, ca tot se lauda cineva pe aici ca a vazut biciclisti acolo, metroul sau ROR atunci cind ies lla suprafata ruleaza pe CAUCIUCURI, au sitem dublu de roti tocmai pt a preveni zgomotul.
     E frustrant, stiu, dar bicicleta nu e deloc o solutie. Poate la tara
     • 0 (0 voturi)    
      logic (Joi, 6 august 2015, 22:46)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

      Pentru ca despre aici vorbim acum, nu de Franta sau Japonia. Ei nu intretin materialul rulant curent si tu zici de schimbat sistem cu totul.

      Si bicicleta poate fi o solutie, dar nu cum pun astia problema.
  • +2 (4 voturi)    
   da, o prostie (Joi, 6 august 2015, 9:40)

   tot robert anonim [anonim] i-a raspuns lui robert

   nu-i asa ca dumneavostra aveti o masina mare cu care va duceti copii si la veceu si pana fac pipi parcati pe trotuar cu botul lipit de zid, ca sa n-aiba pe unde sa treaca babele si mamele cu copii fara masina?
   cred ca va cunosc. din pacate.
 • +3 (13 voturi)    
  Votati pista! (Miercuri, 5 august 2015, 14:52)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Lui Oprescu sa i se mai dea un mandat! Ca stie el ce face. Face bani!
 • -13 (37 voturi)    
  nu mai ai loc de ei.... (Miercuri, 5 august 2015, 15:03)

  dopa [anonim]

  Pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei trece un biciclist la jumatate de ora. Iarna, vezi unul pe zi. Din cauza lor, traficul de masini este foarte greoi.
  • +7 (23 voturi)    
   esti parcagiu si nu mai ai clienti? (Miercuri, 5 august 2015, 15:56)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui dopa

   de unde ai statistica ?
  • +3 (19 voturi)    
   vorbesti prostii (Miercuri, 5 august 2015, 17:01)

   Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui dopa

   Merg de 7 ani la serviciu (catre pipera) cu bicicleta, folosind Calea Victoriei (doar la intoarcere, inainte de aparitia pistei). Traficul era blocat si inainte de constructia pistei. La ore de varf, era coada neintrerupta de la Piata Victoriei pana la Athenee Palace. Asadar, argumentul tau cum ca aparitia pistei pe Calea Victoriei a blocat traficul este invalid. ERA DEJA BLOCAT!!!
  • +2 (12 voturi)    
   foarte bine! (Miercuri, 5 august 2015, 17:22)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui dopa

   Sa fie SI mai greoi!
   Si asa Bucurestiul e un oras teribil de poluat si in care nici pe trotuar nu mai poti sa mergi, de atatea masini!
  • -2 (8 voturi)    
   poate... (Miercuri, 5 august 2015, 17:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dopa

   ar trebe mai multi biciclisti daca ar fi bpiste si daca nu ar exista masini parcate (ilegal evident) pe pistele de biciclisti...
  • -2 (12 voturi)    
   Pai daca sint toti pe net... (Miercuri, 5 august 2015, 18:30)

   idsoc [utilizator] i-a raspuns lui dopa

   ...sa dea minusuri ca disperatii nu mai au timp si de bicla. :)
  • +5 (11 voturi)    
   dopa tu stii unde e Calea Victoriei? (Miercuri, 5 august 2015, 21:24)

   SerbanBalamaci1 [anonim] i-a raspuns lui dopa

   Eu trec pe acolo cu bicicleta si sunt surprins de cati oameni pot sa fie pe bicicleta. Sau treci pe la 4 dimineata sa eviti traficul ingreunat.
   Uite o idee: Poate incerci sa lasi masina sa iei si metroul daca stai prea mult in trafic sau nu poti sa te injosti chiar asa de rau?
  • +2 (10 voturi)    
   M-am prins unde era gresala (Miercuri, 5 august 2015, 21:33)

   SerbanBalamaci1 [anonim] i-a raspuns lui dopa

   dopa, nu era vorba de Calea Victoriei de la tine din Vaslui, ci din Bucuresti. E chiar plin de biciclisti pe asta din Bucuresti. Poate vii in capitala intr-un weekend, dar poate lasi masina, ca aici e mai ceva traficul ca-n Vaslui.
 • +4 (16 voturi)    
  Tara de mana a 2 (Miercuri, 5 august 2015, 15:05)

  deveselu [utilizator]

  In Danemarca au piste ptr scootere si bicilete chiar si pe langa campuri ,iar la prima ninsoare pistele au prioritate inainte benzilor ptr masini .
  • -1 (7 voturi)    
   sa o luam usor... (Miercuri, 5 august 2015, 17:39)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui deveselu

   danemarca... cu astia ai gasit sa ne compari?!
   sa o luam si noi usor... bulgaria... poate ungaria... mai mult e deja prea departe...
  • -2 (6 voturi)    
   da (Joi, 6 august 2015, 2:14)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui deveselu

   in russia cum e, tu te duci la savukina cu bicicleta sau cu autobuzul, minti ca de obicei.
 • +12 (20 voturi)    
  penibil (Miercuri, 5 august 2015, 15:23)

  Natasa [utilizator]

  Latinii nu merg pe biciclete!! Daca stiam, nu mai mergeam atatia ani, dar acum e prea tarziu sa mai schimb ceva! Daca se poate merge din aprilie pana in noiembrie tarziu, de ce sa nu se faca piste? Asta ar insemna mai putine masini in trafic si mai putina poluare. Ar insemna sa pot merge cu copilul la scoala pe bicicleta, dar asta e o fantezie in orasul asta plin de soferi agresivi in care fiecare vede o alta prioritate si nu se face nimic! Cum sa bagi in aceeasi oala panselutele, bordurile, cainii vagabonzi si biciclistii? Mitocanie sau rea vointa? Ce are asta cu patinoarul, ai putea primi acelasi raspuns, mie nu-mi trebuie, latinii nu patineaza! Daca am vedea dincolo de propriul nas ne-ar fi mai bine tuturor, dar pe asta se bazeaza primarii si toti dobitocii de ne conduc: boborul vrea aia, nu vrea ailalata, vrea doar bere si mici gratis!
 • +9 (15 voturi)    
  Cât tupeu (Miercuri, 5 august 2015, 15:33)

  Barosanu#1 [anonim]

  Cum adică „nu o să plătească nimeni”, stimată Administrație a Străzilor? O să le plătiți VOI, mafioților, împreună cu restul complicilor penali din primărie, pe persoane fizice!

  @Robert de deasupra - Dacă erau inteligenți (ceea ce nu sunt) făceau pistele de pe Victoriei în așa fel încât iarna să poată fi convertite în benzi RATB.
  • +3 (9 voturi)    
   merge si iarna (Miercuri, 5 august 2015, 16:13)

   DSS [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu#1

   cu conditia ca primaria sa-si faca treaba si sa le curete. la noi au fost folosite multa vreme ca loc de depozitare a zapezii, fara ca primaria sa stranga zapada si sa o duc in camp
  • +1 (9 voturi)    
   de ce? (Miercuri, 5 august 2015, 16:34)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu#1

   se poate merge foarte bine si iarna pe bicicleta. doar nu crezi ca la noi e mai frig decat in Copenhaga?..
   e suficient sa curete pistele de biciclete la fel cum le curata si pe alea de masini.
   • +1 (11 voturi)    
    Uita-te la datele meteo intai (Miercuri, 5 august 2015, 18:37)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    In Copenhaga este in medie mai cald iarna decat in Bucuresti.

    http://www.holiday-weather.com/bucharest/averages/

    http://www.holiday-weather.com/copenhagen/averages/
    • -1 (7 voturi)    
     clar (Joi, 6 august 2015, 2:16)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui idsoc

     mult mai cald.. cu in grad in decembrie si ianuarie.. si mai frig cu un grad in februarie. per total este cald de poti sa faci plaja, nu?..
     tu chiar nu te-ai obosit sa te uiti pe link-ul pe care l-ai pus in comentariu?
     din proprie experienta, pot sa iti spun ca nu e mai cald ca la noi. ba chiar mai rau, bate vantul constant pentru ca sunt la marea nordului, si temperatura perceputa este mai scazuta. si totusi merg pe biciclete.. http://gsnetworks.org/wp-content/uploads/cyclists-in-copenhagen.jpg
     • -3 (7 voturi)    
      2 grade in medie inseamna mult (Joi, 6 august 2015, 7:59)

      ids [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Hai, ai luat-o, taci din gura si nu te mai lua de om, prietene. Data viitoare citeste mai mult inainte sa te arunci ca bibanu. :)
      • +2 (2 voturi)    
       mii de grade!.. (Joi, 6 august 2015, 12:30)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui ids

       1. tehnic vorbind, media ar fi de 1 grad in Bucuresti si 1.5 in Copenhaga, deci diferenta e de 0.5 grade, nu de 2,
       2. vantul, 3. precipitatiile, 4. nu au blocuri si un RADET cu tevi vechi de 50 de ani, deci in oras nu se incalzeste ca in Bucuresti, 5. iarna vine mai tarziu, dar ramane mai mult.. in martie este inca foarte frig.

       oricum, important de retinut era doar ca au si ei ierni cu zapada ca noi, dar nu renunta la biciclete.
 • +2 (10 voturi)    
  ii vor utiliza in 2016 (Miercuri, 5 august 2015, 16:10)

  tba [utilizator]

  ca avem alegeri de primar.
  si le va da in folosinta fix cu atatea zile inainte de alegeri, cat sa tina minte biciclistii cine le-a facut pistele!
  • -1 (5 voturi)    
   macar sa faca asta... (Miercuri, 5 august 2015, 17:41)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui tba

   da eu cred ca s-a prins ca primaria e papa si acu doar isi umfla buzunaru.
   lasa ca vina si randu astuia... o sa fie mult mai bine cand o sa putrezeasca la jilava, da o sa putrezeasca mai frumos ca are bani
 • -5 (15 voturi)    
  ia mergeti dimineata pe petricani (Miercuri, 5 august 2015, 16:21)

  tecumseh [utilizator]

  sa vedeti cum pista de biciclete e goala si toti marlanii pedaleaza puturos pe mijlocul primei benzi pe motiv ca ei sunt hipsteri ecologisti, carevasazica implicit cu imagine de educati.
  atata timp cat la noi moralistii nu dai doi bani pe regulile pe care deocamdata din spirit de turma le promoveaza (care promovare macar e un plus), poate primaria sa faca tumbe - nu se schimba nimic.
  aa, sau poate sa dea politia locala niste amenzi in loc sa sparga seminte in masina pe banii nostri ?
  • +1 (9 voturi)    
   pista inchisa! (Miercuri, 5 august 2015, 17:05)

   mario [anonim] i-a raspuns lui tecumseh

   Pista aia e inchisa de ani buni !
  • +6 (18 voturi)    
   ai incercat vreo data sa mergi pe pista aia? (Miercuri, 5 august 2015, 17:07)

   Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui tecumseh

   Ai incercat vreo data sa mergi pe "pista" aia?
   Lasa-ma sa-ti povestesc putin! Arata si se simte ca dupa bombardament. Plina de gropi, sapaturi, denivelari. In plus aia nu este pista!!!!! E trotuar, pentru pietoni. Cine se duce pe acolo la serviciu se grabeste, prin urmare cum trotuarul ala nu este pista, nu e obligatoriu. La ore de varf, Petricaniul este blocat. Asa ca macar biciclistii sa se deplaseze.
   Merg pe bicicleta nu pentru ca sunt hipster, ci pentru ca vreau sa MERG!! Sa ma DEPLASEZ! Daca voi, soferii vreti sa stati in cutiile voastre de conserve este dreptul vostru, dar totodata este dreptul meu LEGAL, sa ma deplasez pe sosea, nu pe trotuar.
   • -2 (14 voturi)    
    cu ar fi? (Miercuri, 5 august 2015, 17:30)

    tba [utilizator] i-a raspuns lui Nu_Conteazza

    ca automobilistii sa conduca pe trotuar pentru ca nu le convine drumul cu gropi, denivelari, etc.
    adica biciclistul poate alege pe unde sa circule cand nu-i place starea pistei dar eu cu masina n-am acest drept?
    pai cum facem? biciclistu merge pe oriunde? daca are pista, aia este, pe acolo sa circule!
    • +6 (14 voturi)    
     Codul Rutier (Miercuri, 5 august 2015, 21:20)

     alex73 [utilizator] i-a raspuns lui tba

     Art 59. Biciclistii vor circula numai pe pistele special destinate, cand pe traseul pe care se deplaseaza intalnesc indicatorul cu semnificatia "Pista pentru biciclete". Indicatorul este un cerc alb pe fond albastru cu o bicicleta alba in centru.

     Daca nu este semnalizat ca mai sus, atunci se aplica Art. 100 (bicicleta circula pe carosabil).

     Dungile alea galbene cu care ne-a tepuit Oprescu nu sunt obligatorii in sine, ba chiar majoritatea sunt acum ilegale (Brigada Rutiera le-a evaluat ca periculoase in 2013). Nu le-au sters desigur; iti inteleg reactia dar subiectul este complicat, si cu legea, si cu faradelegea, si cu teapa data de primarie.
    • +2 (10 voturi)    
     Mai documenteaza-te (Miercuri, 5 august 2015, 21:51)

     Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui tba

     Tu chiar nu intelegi un lucru, trotuarul ala este tocmai asta: trotuar!
     Diferenta LEGALA, dintre pista si banda pentru biciclete ,data de cei de la OPTAR, care stiu sa citeasca o lege, reprezinta faptul ca pistele pentru biciclete sunt obligatorii de utilizat de catre biciclisti, in timp ce benzile de bicicleta sunt utilizate optional.
     Asa ca nu are rost sa dai "argumente" de genul ales pe unde sa mearga biciclisti.. Caci nu sunt argumete. Conform legii trebue sa mearga pe carosabil, sau pe pista daca este disponibila. Cu riscul de a ma repeta, pe Petricani nu exista piste, exista doar un trotuar!
     Inainte sa sari cu gura, documenteaza-te!
    • +1 (11 voturi)    
     cum ar fi.. (Joi, 6 august 2015, 2:19)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui tba

     ca automobilistii sa nu mai parcheze pe trotuare?.. si ce daca nu au parcari? sa le lase pe mijlocul strazii, ca doar strada e pt masini, nu?
  • +1 (7 voturi)    
   poate ei au vazut lista asta (Miercuri, 5 august 2015, 17:42)

   marian [anonim] i-a raspuns lui tecumseh

   http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Lista+pistelor+de+biciclete+neconforme+din+Bucuresti

   in care apare: "38. Şos. Petricani – pista nu corespunde avizului eliberat;"

   SIncer, si eu am avut aceeasi dilema .... in fiecare zi trec pe acolo spre munca si nu intelegeam de ce naiba merg unii pe o strada pe care se circula cu viteza, cand au pista de biciclisti desenata pe trotuar.
   • -2 (8 voturi)    
    Azi am trecut pe acolo (Miercuri, 5 august 2015, 22:15)

    pe bune [anonim] i-a raspuns lui marian

    Si era plin de biciclete pe pista
  • 0 (10 voturi)    
   eu stiu... (Miercuri, 5 august 2015, 17:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui tecumseh

   multe strazi in care circula o masina la juma de ora!!!
   eu zic sa se desfiinteze!
   de asemenea blocurile sunt ocupate in medie maxim 12 ore pe zi... din nou o pierdere de spatiu!
   incepi sa intelegi aberatia "logicii" tale?!

   eu inteleg ca te deranjeaza ca nu ai loc sa demarezi cu masina ta.... dar daca ai gandi putin ai realiza ca mai multe biciclete inseamna mai putine masini.

   majoritatea pistelor de biciclete nu mai sunt valabile pentru ca au fost construite prost (nu inteleg ce pazeste DNAu apropos). cercu ala rosu cu o bicicleta in ea din fata lor ce crezi ca inseamna?!
   sunt contruite prost, sunt periculoare si pline de gropi... ce sa zic ... o placere sa mergi pe ele... nu vb. de faptu ca unele se termina in statii de masina, stalpi sau mai stiu eu ce.

   eu personal as merge cu cea mai mare placere cu bicla la munca... daca as avea pe unde!!!!
 • -3 (13 voturi)    
  pistele lipsesc. de ce? (Miercuri, 5 august 2015, 16:49)

  Oana [anonim]

  Pentru ca atunci cand Bucurestiul a fost construit , arhitectul nu s-a gandit ca, in viitor, va fi nevoie ca drumurile sa fie largite si sa cuprinda si piste pentru biciclete. Acum, oriunde se construieste o pista , se ia fie din spatiul pietonilor, fie din cel al masinilor. As putea fi de accord perspectiva ecologista: sa luam din soseaua destinata autoturismelor, si asa polueaza. Numai ca traficul va fi si mai dificil, oamenii care strabat 10-20 de kilometri ca sa ajunga la serviciu, nu vor renunta la masini. La fel cum nu vor trage masina pe dreapta nici cei care isi duc copiii la scoala, nici cei care fac livrari, nici cei care aprovizioneaza magazine, nici cei care ... si atunci? Biciclist in Capitala va insemna zeci de minute prin gazele de esapament a mii de masini blocate in traffic. Cred ca solutiile trebuie sa insemne un confort pentru toti bucurestenii si trebuie facute cu cap.
  • +1 (11 voturi)    
   serios!? (Miercuri, 5 august 2015, 17:45)

   Natasa [utilizator] i-a raspuns lui Oana

   Cand anume a fost construit Bucurestiul? pe vremea lui Bucur sau cand? Un oras evolueaza, se schimba, se adapteaza, nu are o forma fixa sute de ani! In plus, trotuarele nu sunt luate de piste, sunt aproape complet ocupate de masini, o problema cu adevarat grava si care vad ca nu ii deranjeaza decat pe foarte putini!
  • +1 (7 voturi)    
   hmmmm (Miercuri, 5 august 2015, 17:50)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Oana

   esti sigur?! ce studiu ai facut?! eu sunt destul de sigur ca se va rezolva mult din problema traficului daca transportu in comun ar fi ok si ar fi piste de biciclisti.
   multi folosesc masinile pentru ca nu exista alternativa corecta... cu bicicleta e jale si cu ratb ... ori vine la intervale aleatorii ori e plin ochi si fara aer conditionat evident. (ori ambele)

   "Cred ca solutiile trebuie sa insemne un confort pentru toti bucurestenii si trebuie facute cu cap." - double stantards much?!
   deci tu spui ca toti trebuie multumiti, dar favorizezi masinile in detrimentul bicicletelor...
   realizezi ce aberant e , nu?!

   apropos cei mai multi merg cu transportu in comun , nu cu masinile... dupa "logica" ta nu ar trebui sa facem nici sosele.

   sunt solutii pentru orice... numai sa se vrea (si sa nu se gandeasca aiurea cum faci tu)
  • -1 (11 voturi)    
   Premise gresite duc la concluzii gresite (Miercuri, 5 august 2015, 18:12)

   RazTaz [anonim] i-a raspuns lui Oana

   1. Spatiul nu este "fie al masinilor, fie al pietonilor". Spatiul este alt tuturor bucurestenilor.

   2. Oamenii care strabat 10-20 de km ca sa ajunga la serviciu (precum si cei varstnici, cei cu carucioare de copiii si cei cu carucioare cu rotile/dizabilitati) ar trebui sa aiba IN PRIMUL RAND un transport in comun decent.

   3 a. Mersul cu masina personala nu doar ca polueaza ingrozitor si blocheaza traficul, dar este extrem de ineficient si scump (raport cost persoana deplasata /km).

   3 b. Stam foarte prost la gradul de ocupare al masinilor (in medie e doar soferul intr-o masina si rar, cate un pasager), emisiile de noxe sunt mult peste mediile admise, chestie ce afecteaza nu doar aspectul orasului (fatade negre de la poluare dupe ca au fost renovate cu 2 ani in urma) dar mai ales sanatatea, cheste care inrautateste si mai rau calitatea vietii (intr-un context urban cu spatiu verde mult micsorat, demolari/constructii/exploatari industriale care se fac fara respectarea normelor de mediu).

   4. Nu biciclistii blocheaza masinile in trafic. Asta e un mit fara nici un fundament real. Traficul este blocat de prea multe masini. Cu sau fara biciclisti, blocajele de circulatie exista. O spun din perspectiva unui sofer (si biciclist).

   5. Locurile de parcare pentru masini sunt insuficiente. Cu asta e toata lumea de acord. Ceea ce nu vrea multa lume sa recunoasca este ca locul de parcare are o valoare imobiliara. Ca sa faci un loc de parcare in centrul bucurestiului, costul terenului, al constructiei si al operarii este foarte foarte mare. Si asta e valabil in orice oras al lumii. Ca urmare, si costurile aferente parcarii sunt foarte mari (Viena, Londra, Berlin, Bruxelles, alege tu). Ori la noi toti soferii vor nu doar sa mearga cu masina, dar sa si parcheze ori unde au chef (comoditate/convenienta/confort) DAR si ieftin sau gratis. ORI asta economic nu se poate decat daca ceva rau se intimpla in compensare: parcari ilegale cu ambuteiajele de rigoare, etc)
  • 0 (10 voturi)    
   Nu e nevoie sa ma crezi pe mine... (Miercuri, 5 august 2015, 18:14)

   RazTaz [anonim] i-a raspuns lui Oana

   Dar poate alte argumente, de pe alte meleaguri si spuse de oameni mai pregatiti, poate te vor sensibiliza (daca vei avea bunavointa sa citesti)

   http://www.wired.com/2014/11/9-things-drivers-need-stop-saying-bikes-vs-cars-debate/
   • -1 (7 voturi)    
    Foarte bun articolul! (Miercuri, 5 august 2015, 21:56)

    Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui RazTaz

    Multumim de informare, foarte bun articolul.
 • +2 (8 voturi)    
  eee (Miercuri, 5 august 2015, 16:49)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  n-au gasit solutia sa fure masiv cu pistele de biciclete.
  • 0 (4 voturi)    
   n-au furat deja?! (Miercuri, 5 august 2015, 17:50)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   ca doar pistele dezafectate ca au fost facute cu fundu...

   acu probabil doar le e frica...
 • -2 (6 voturi)    
  si ce-i asa greu sa le curme chinurile? (Miercuri, 5 august 2015, 16:50)

  Crup [utilizator]

  De ce intarzie Primaria sa curme chinurile biciclistilor, soferilor si pietonilor? Chiar! Mai ales ca mie nu mi se pare deloc gred sa le curme chinurile. Sunt atatea metode: antrax, gaz sarin, echipaje mobile echipate cu mitraliere, etc. etc. etc.
 • -9 (17 voturi)    
  Referendum pentru pista de biciclete (Miercuri, 5 august 2015, 17:15)

  Marasesti [utilizator]

  Pista de biciclete de pe Calea Victoriei este motivata doar ideologic. Altfel, vara nu prea e circulata ca e canicula, iarna si toamna nu va prea fi circulata ca e frig si e nepracticabila.

  Dar poate sustinatorii ei au dreptate. Poate nu s-a mers suficient de departe si trebuie si mai multe piste pana sa ne dam seama ca nu circula de fapt prea multa lume, in schimb foarte multa lume sta degeaba in trafic (poluand si mai mult decat ar fi facut-o in mod normal).

  Hai sa facem un referendum sa vedem ce vor oamenii orasului.
  • +1 (9 voturi)    
   Studii de piata (Miercuri, 5 august 2015, 17:25)

   Casargoz [anonim] i-a raspuns lui Marasesti

   Studii de piata au fost facute. Sau isi inchipuie cineva ca primaria face ceva fara sa se gandeasca la voturi?
   Un alt referendum ar fi necesar si in privinta subventionarii parcarilor. In acest moment la ADP se plateste o suma arbitrara fara sa se tina seama de cerere si oferta. Daca preul parcarii ar fi aliniat cu cererea, ar fi bani in Bucuresti si de metrou si de piste de biciclisti.
  • +1 (13 voturi)    
   ! (Miercuri, 5 august 2015, 17:26)

   Natasa [utilizator] i-a raspuns lui Marasesti

   Si cati dintre mitocanii lipiti de masina ar alege la referendum sa se modernizeze transportul in comun- primul semn al unui oras civilizat si nu de mana a treia, ca sa nu mai vorbim de piste de care cand aud parca turbeaza?? La asa ceva nu exista democratie, te uiti la orasele si tarile civilizate si vezi ce au: transport in comun extrem de civilizat, piste de biciclete si autostrazi. Noi avem borduri si smecheri pe trotuare!
  • 0 (12 voturi)    
   hai sa facem un referendum... (Miercuri, 5 august 2015, 17:57)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Marasesti

   sa vedem daca oamenii vor interzicerea automobilelor...
   (sunt cam 5 milioane cu carnet fin 19 milioane cat are romania) cam ce crezi ca o sa iasa?!

   dupa tine tot timpul majoritatea poate face orice minoritatii ca asta e democratia nu?!

   piste trebuie facute la fel cum trebuie facute si penzi pentru ratb si multe alte lucruri.

   problema e ca in loc sa ne certam cu primarii care nu fac nimic, ne certam intre noi ca e mai bine cu piste sau fara piste...
   PS: marile orase din europa le au... chiar toti sunt tampiti si sunt romanii mai destepti?! la cat de disperati cu masinile suntem ai crede ca rossi, alonsi, vettel etc sunt toti romani...
  • +2 (10 voturi)    
   Referendum (Miercuri, 5 august 2015, 18:11)

   Thheo [utilizator] i-a raspuns lui Marasesti

   Putem face un referendum si pe alte teme. S-ar putea aflam ca oamenii vor sa isi faca nevoile pe strada sau sa fure energie electrica sau sa nu mai plateasca taxe locale. Acesta nu este subiect de referendum. De asta avem o administratie locala intr-o tara europeana ca sa reusim incet sa ne civilizam sa ridicam nivelul de trai macar relativ la ce ne inconjoara..
  • +1 (9 voturi)    
   De acord (Miercuri, 5 august 2015, 18:23)

   RazTaz [anonim] i-a raspuns lui Marasesti

   Ar trebui facut un referendum. Propun urmatoarele intrebari pentru reflectie:

   1. Cauza traficului oribil din bucuresti este:
   a) Numarul exagerat de mare de masini personale in trafic in paralel cu lipsa unui transport in comun adecvat - ca alternativa la transportul motorizat individual sau
   b) Prezenta biciclistilor in trafic

   2. Masinile ar trebui sa fie parcate
   a) numai in parcarile special amenajate, cu taxe de parcare care sa reflecte in mod real si economic costul construirii, amenajarii si operarii lor (mare)
   b) in continuare, ilegal, care pe unde apuca, pe trotuare, pe prima banda, pe colturi de strada, pe treceri de pietoni, ca in prezent.

   3) Un autobuz inlocuieste aproximativ 40 de masini in trafic. Un moped, o motocicleta sau o bicicleta, inlocuiesc fiecare cate o masina in trafic. In acest context, preferati:
   a) o infrastructura pentru mai multe masini sau
   b) o infrastructura bine conectata pentru mai multe autobuze/biciclete/metrou/trenuri (transport in comun intermodal)

   Referendumul nu e o idee rea. Doar ca oamenii ar trebui sa voteze in cunostinta de cauza si rational.
  • +1 (7 voturi)    
   Să facem referendum (Miercuri, 5 august 2015, 19:07)

   Barosanu#1 [anonim] i-a raspuns lui Marasesti

   Dar cu mai multe variante de răspuns.

   Eu, de exemplu, vreau mai multe benzi rezervate transportului în comun, ca să ajungă autobuzele/troleele în stații la intervale regulate și să nu mai rămână blocate în trafic. Cu ele ar putea merge și copiii școlari (ca să nu-i mai ducă părinții care nu au loc de parcare), și clasa muncitoare (în sensul ei larg). Burtoșii pot să rămână în mașinile personale, că ocupă loc mult în autobuz :)
 • +2 (8 voturi)    
  il doare in dos... (Miercuri, 5 august 2015, 17:33)

  liviu_ [utilizator]

  omu stie ca nu are nici o sansa sa mai pupe inca un mandat asa ca incearca sa mai ciupeasca o spaga si il doare in fund de bucuresteni...
  multumim don doctor.... poate la urmatoarele alegeri gasim si noi un primar decent
 • +3 (11 voturi)    
  pista de biciclete (Miercuri, 5 august 2015, 17:46)

  JohnnyBoy [utilizator]

  Locuiesc in Dublin temporar. Desi orasul nu este etalon referitor la infrastructura pentru biciclete, este totusi la ani lumina in fata comparativ cu Bucuresti. Am discutat cu oamenii de aici, aceeasi reticienta in momentul in care s-a inceput constructia pistelor. Acum foarte multi se deplaseaza cu bicicleta, mai ales catre munca. Si credeti-ma, vremea este rar favorabila pentru o plimbare cu bicicleta. In Dublin folosesc doar bicicleta, in Bucuresti doar masina. Eu unul imi doresc piste de bicicleta in Bucuresti, si avand in vedere ca putem vedea cum au evoluat lucrurile in alte orase, nu vad de ce la noi nu ar fi la fel. Mai greu va fi cu educatia bizonilor din trafic dar poate le va mai pieri din mandrie cand or sa afle multe biciclete sunt mai scumpe decat tigaile pe care le conduc.
 • +8 (10 voturi)    
  E bine pusa problema? (Miercuri, 5 august 2015, 17:48)

  syr [anonim]

  In primul si in primul rand trebuie recuperati banii cheltuiti pe mitocaniile opresciene, e de neconceput ca pana si pistele de biciclete sa fie pretext de furat si/sau aruncat banii pe fereastra...iar pentru ideea asta, ong-urile si biciclistii sa mai organizeze un mars...nu? Asa ar fi corect..
  In plus, nu s-a atins o problemuta, cea a parcarilor. Tot proiectul e cu caruta inaintea boilor...in primul rand parchezi masinile, pe urma faci pistele...ca in paris, in al doilea rand, eventual interzici circulatia autoturismelor in anumite zone, in anumite zone, in fine, idei ar fi...in al treilea rand nu strangulezi circulatia pietonilor reducand trotuarul la un firicel unde daca se intalnesc doua carucioare cu copii venind din directii opuse, este cazul sa aplice reguli de prioritate, larg cunoscute, predate eventual in sala de travaliu, sa aiba mamele codexul invatat. Ca de meciuri soferi-motociclisti, soferi-biciclisti, biciclisti-pietoni am tot auzit, dar cetateni-edili incompetenti si degraba furaciosi in ultima vreme n-am auzit...
  • +2 (6 voturi)    
   Costul parcarilor (Miercuri, 5 august 2015, 21:59)

   Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui syr

   Da, de acord, dar costul de parcare sa fie real! Daca vrei sa parchezi, sa fie cu plata peste tot!
   • -1 (9 voturi)    
    E cu plata. (Joi, 6 august 2015, 1:12)

    dindong [anonim] i-a raspuns lui Nu_Conteazza

    Doar ca probabil tu nu conduci si nu observi asta
 • -4 (14 voturi)    
  Nu e nici un paradox! (Miercuri, 5 august 2015, 18:45)

  ids [utilizator]

  In Bucuresti nu sint nici bani, nici biciclisti destui. Daca ar fi am vedea tramvaie cu AC sau metrou prin Colentina si mai mult de 1 biciclist la 2 zile (medie anuala) pe Victoriei.
  • +3 (3 voturi)    
   Sa faca pistele.. (Joi, 6 august 2015, 14:34)

   Nu_Conteazza [utilizator] i-a raspuns lui ids

   ..si o sa vezi si mai multi biciclisti. Acum sunt in mare parte cei curajosi. Build them and they will use them!

   https://www.youtube.com/watch?v=XuBdf9jYj7o
 • +4 (14 voturi)    
  pistele de biciclisti nu sunt dorite (Miercuri, 5 august 2015, 19:29)

  cornel [anonim]

  pentru ca mai multi biciclisti = mai putine masini arzand benzina in trafic = mai putine venituri din taxele grase pe benzina = mai putina mita electorala

  similar - de ce nu se doreste ratb decent.
 • -4 (6 voturi)    
  ! (Miercuri, 5 august 2015, 21:00)

  chiuaua [utilizator]

  Pistele pt biciclisti da dureri de cap celor din administratia de stat ...de la atata stat (degeaba).
 • +7 (11 voturi)    
  eliberati trotuarele si veti vedea simplitate (Miercuri, 5 august 2015, 21:33)

  anaerobik [anonim]

  Rezolvarea-i simpla: interzicerea cu desavirsire a parcarii/stationarii masinilor pe trotuare. Atunci disputa ar ramine numai intre pietoni si biciclisti, ceea ce ar simplifica lucrurile mult. Pe cele mai multe din trotuarele centrelor se pot astfel organiza, la margine, piste pentru biciclete, triciclete si alte chestii cu roti.

  Cita vreme politia rutiera si legea insasi permite soferilor-bovina (ca nesimtiti e prea blind!) sa urce pe trotuar, e discutie nesfirsita.

  Poate ca atunci cind un ciumpi sau o piti sau o bara isi cumpara un dric de masina 4x4x4x4x4 se mai gindeste daca are loc de parcare la domitiliu sau la locul de munca(?).
 • +3 (11 voturi)    
  Da pentru piste bine facute (Miercuri, 5 august 2015, 22:28)

  florin [anonim]

  cat de usor se poate ridica nivelul de trai in Bucuresti si cat de obtuzi sunt cei care au puterea de decizie... Nu inteleg ce e asa complicat sa construiasca niste parcari subterane iar in loc de masini stationate pe marginea drumului sa fie loc petru biciclisti care sa circule... asa rau imi pare ca in tara asta sunt multi oameni destepti (inca) dar la putere sunt numai prosti, corupti si mafioti
 • +3 (13 voturi)    
  Oprescu vs realitatea (Joi, 6 august 2015, 8:06)

  termopan [utilizator]

  Totii domnii si cocotele care merg zilnic 8-15 km pana la birou de multe ori singuri in masina sunt revoltati ca se fac piste si ca biciclistii nu plateac impozit sau rca.

  Sunt convins ca daca s-ar face pistele sus-mentionatii ar observa ca se elibereaza traficul chiar daca le-a ingustat iubitul stefan cel mare sau maniu. Si tot fara rca la bicicleta.

  E jenant in 2015 sa nu avem alternative la masina in Bucuresti! Ratb nu e o alternativa. Bicla da.
 • 0 (10 voturi)    
  Precizare (Joi, 6 august 2015, 8:13)

  Ionel [anonim]

  Pistele se vor realiza doar dupa aprobarea unui normativ, in baza caruia sa se poata proiecta si executa aceste piste pt biciclisti. In plus trebuie modificata si legislatia rutiera (prioritati, responsabilitati in caz de accident, diverse).
  Sa nu faci piste de biciclete pe arterele majore pe motiv de poluare este o mare prostie. Oare Calea Victoriei este o artera mica?
 • +4 (6 voturi)    
  Avem si pietoni, cu ei cum ramane? (Joi, 6 august 2015, 11:40)

  benicio [utilizator]

  Atata timp cat la primaria capitalei e Sorin Oprescu, iar ceilalti membri din feluritele directii si birouri sunt cum sunt (anacronici, fara viziune, lenesi, unii poate si mega-spagari), ma indoiesc ca o sa aiba Bucurestiul o retea continua, functionala, de piste de biciclete. Adica sa poti sa ajungi din Militari pana la Cora Pantelimon cursiv, cu opriri doar la semafor.

  Pe de alta parte, biciclistii pot sa circule foarte bine si pe carosabil, codul rutier e si pentru ei. Dar cum ramane cu pietonii? Pentru ca Bucurestiul a ajuns extrem de neprietenos cu pietonii, parca tot orsaul e gandit numai pentru masini. Parcurile se imputineaza (sau se manelizeaza cu gratare, gogosi, placinte maramuresene, dobrogene, bucovinene, serpiliene, vulturiene), trotuarele mai au un pic si ramane numai bordura din ele, transportul in comun e varza cu carne... ma opresc aici.
 • +2 (4 voturi)    
  Voi vota candidatul care: (Joi, 6 august 2015, 13:40)

  L. [utilizator]

  - se va angaja ca va construi parcari pentru 75% din autoturismele din Capitala, ca la Atena,
  - se va angaja ca va schimba legislatia pentru a interzice parcarea autovehiculelor pe trotuare, ca la Helsinki
  - se va angaja ca va construi piste pentru biciclete, role si trotinete, ca la Barcelona,
  - se va angaja ca va curata noaptea strazile capitalei cu detergenti si jet de apa, ca la Viena,
  - va veni in parc si in piete fara bodyguarzi sau politisti comunitari, ca sa discute cu cetatenii care l-au votat, ca la Copenhaga,
  - va merge cu bicicleta la serviciu macar o data pe saptamana, iar cu RATB si cu metroul, macar de doua ori pe luna, ca sa stie cum traiesc concetatenii sai.
 • -3 (3 voturi)    
  Clauze abuzive banci (Joi, 6 august 2015, 14:37)

  Avocat Cuculis Adrian [anonim]

  Proces inghetare curs valutar si eliminare clauze abuzive contracte de credit
  Proces colectiv banci - eliminare comisioane abuzive si inghetare curs

  Pana in prezent s-au adunat hotarari importante in ceea ce priveste
  activitatea pe care noi toti o desfasuram impotriva bancilor -
  De amintit
  - C 348/14 cauza Bucura cu Bancpost ce priveste in mod direct
  sanctionarea bancilor pentru lipsa de informare.
  - C 143/13 care excepta verificarea clauzelor abuzive pentru acele clauze
  scrise inteligibil in contractele bancare, aducand in lumina termenul
  inteligibil financiar.
  - C 26/13 Arpad - cauza ce a deschis posibilitatea initierii actiunilor
  pentru inghetarea cursului de risc valutar.
  - C-34/13 Kusionova in materia executarilor silite ce vizeaza stoparea
  executarii locuintei de familie.


  Avem in vedere si practica deja in crestere a inghetarii cursului, care
  devine o regula si nu o exceptie continuam inscrierile in Urmatoarele
  tipuri de actiuni, colective :

  I Tipul de proces, bazat pe unicul capat de cerere si anume
  €“ inghetarea cursului de schimb valutar prin - Constatarea
  nulitatii absolute a modului de restituire a creditului prin raport la
  cursul valutar si inghetarea acestuia la momentul contractarii si plata
  ratei lunare la cursul de la momentul semnarii contractului de credit cu
  obligarea paratei la restituirea sumelor platite peste cursul valutar de
  la data semnarii contractului.

  II Procese ce vizeaza eliminarea din contractele de credit, a
  comisioanelor de tip ACORDARE, RETRAGERE, TRAGERE CREDIT, calculate la
  soldul creditului acordat, incompatibile cu oug 50/2010 si legea 190/1999,
  si care au scazut la acel moment valoarea sumei acordate efectiv (cel mai
  grav caz, CEB 5%,Piraeus, ACORDARE, urmat de OTP 2%Raiffeisen.);
  b) Eliminarea din contracte a comisioanelor de tip GESTIUNE,
  ADMINISTRARE,RISC(recuperare integrala printr-o singura prestatie).
  c) Constatarea nulitatii absolute (in anumite cazuri) a modului de calcul
  al dobanzii, pentru contractele ce
 • +2 (4 voturi)    
  Stiu ce lipseste... (Joi, 6 august 2015, 18:18)

  Radu [anonim]

  Evident, Bucurestiului ii lipseste un primar, toti de pana acum au fost slabi si incapabili. Daca ar avea primar cu adevarat, in 2-3 ani orasul ar fi cu totul altul.
 • +2 (4 voturi)    
  Primata Hoata (Joi, 6 august 2015, 19:19)

  adi [anonim]

  Cineva e mai bogat cu vreo 90 de milioane, minim.
 • +2 (2 voturi)    
  pret (Duminică, 9 august 2015, 12:42)

  drago [anonim]

  100 euro metrul liniar...nu e cam scump?
 • -3 (3 voturi)    
  Biciclistii si regulile de circulatie (Luni, 10 august 2015, 11:17)

  Gogus Soferus [anonim]

  Eu unul nu am nici o problema cu tovarasii de trafic biciclistii chiar daca unul care mergea noaptea fara nici o semnalizare mi-a spart oglinda de la masina si a fugt mancand pamantul pe contrasens dupa m-am oprit. Nu am stat sa il vanez ca nu avea rost - pt astfel de situatii exista polita CASCO
  Problema este ca acesti vajnici promotori ai unul stil de viata sanatos inhaland tot paful si noxele din Bucuresti NU RESPECTA nici o regula de circulatie
  .
  Adica sa va explic - biciclistul NU sta la semafor - el este smecher face dreapta cum vrea , claxoneaza chioar si pietonii care traverseaza ca doar el este pe bicicleta si are prioriatate. Biciclistul trece pe rosu cand vrea el - se uita si se baga daca nu vine nimic - doar el este Biciclist si nu are carnet de conducere - ce sa-i faca politia - sa ii ia roata de la bicla :))

  Biciclistul NU semnalizeaza - el se uita si se avanta vijelios gesticuland nervos daca il claxonezi ca era sa il iei in bot ..doar NU vezi ca el are un obstacol in fata ..ce sa dea el prioritate - el este Biciclist.

  Biciclistul se transforma - EL este si pieton cand vrea sa treaca pe trecere in viteza si este si participant la trafic cand vrea ...

  Si acum serios - strada apartine masinilor -am fost in muuulte tari cu tone de biciclisti si nu se amestecau cu masinile - fiecare cu treaba lui.
  Pana nu o sa avem si noi infrastructura necesara eu as interzice circulatia lor pe carosabil - sa se duca in parc pe trotuar unde vor dar nu pe strada cu masinilie - NU e locul lor acolo!!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version