Primaria Municipiului Bucuresti ii invita pe bucuresteni, sambata, 16 mai, la un concert unic, "Dolce Vita", pus in scena de artisti ai Teatrului de Opereta si Musical "Ion Dacian". Evenimentul, organizat cu ocazia "Noptii Muzeelor", va avea loc in Cimitirul Bellu, incepand cu ora 21.00, si vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de opereta si musical.

Bellu - Noaptea Muzeelor 2014Foto: PMB

Astfel, Irina Baiant, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour si Catalin Petrescu, acompaniati de Orchestra si Corul Teatrului de Opereta si Musical ,,Ion Dacian", ii vor incanta pe cei prezenti cu arii din spectacolele de opereta: ,"Contesa Maritza" , ,"Silvia" si ,,Prin?esa Circului" de Emmerich Kalman, "Secretul lui Marco Polo" de Francis Lopez, ,"Liliacul" de Johan Strauss-fiul, precum si melodii din musicalurile ,,Mizerabilii" de Claude Michel Schonberg, "Jesus Christ Superstar" de Steve Balsamo, "Notre Dame" de Riccardo Cocciante, "Apocalipsa iubirii" de Ernest Fazekas, dar si din cea mai recenta premiera a institutiei - celebrul musical "Fantoma de la Opera" de Andrew Lloyd Webber.

Evenimentul beneficiaza de participarea pianistului Stefan Doniga care va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian si orchestra compuse de W.A. Mozart.

Fragmentele interpretate in cadrul evenimentului de la Muzeul Bellu fac parte din spectacolul ,,Dolce Vita" pus in scena de Dragos Galgotiu, ce va avea premiera in luna iunie 2015 la Teatrul de Opereta si Musical ,,Ion Dacian".

De la ora 19.00, pana la inceperea spectacolului, ajutati de ghizi, bucurestenii vor avea posibilitatea sa cunoasca istoria personalitatilor din Cimitirul Bellu, dar si a povestilor mai putin cunoscute ale unor lucrari din ansamblul muzeal. Printre acestea se numara: Doamna cu umbrela, Fratii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman.

Intalnire cu Joe Black

La ora 22.30, dupa concertul de exceptie al Teatrului de Opereta, bucurestenii sunt invitati sa vizioneze filmul artistic " Intalnire cu Joe Black", ai carui protagonisti sunt Anthony Hopkins si Brad Pitt. Filmul este o pledoarie pentru viata, de care moartea insasi, intruchipata de personajul Joe Black(Brad Pitt), se indragosteste. Povestea fantastica ofera o alta viziune asupra mortii, aratand ca, daca moartea s-ar intrupa, ar fi un personaj cu emotii pozitive, care ar testa capacitatile oamenilor de a se bucura si ar putea aprecia viata.

In fata capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasata o scena si un ecran iar pe aleea principala vor fi montate scaune. Intrarea va fi libera.