Un cartier cu 15 blocuri cu 12 etaje si doua turnuri cu 22 de etaje ar putea fi construit intre Sos. Progresului si Sos. Viilor din Capitala, pe terenul fostei fabrici de ulei "Muntenia". Proiectul a fost prezentat in cadrul sedintei de miercuri a Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei si ramane de vazut daca municipalitatea isi va da sau nu acordul pentru construirea acestuia.

Puz Fabrica de Ulei Muntenia 1Foto: Hotnews

Ansamblul de blocuri va adaposti circa 1.800 de apartamente si circa 2.200 de locuri de parcare, acestea fiind realizate in proportie de 90% in subteran. Terenul pe care se construieste ansablul rezidential are aproximativ 5,7 ha. Protivit proiectantilor, in mijlocul cartierului de blocuri se va amenaja o gradina de circa 7.000 mp.

Puz Fabrica de Ulei Muntenia 2

Puz Fabrica de Ulei Muntenia 2

Foto: Hotnews

Beneficiarul proiectului este Prasa Romania, iar eleborartorul Planului Urbanistic Zonal este biroul de arhitectura ORO DESIGN PROIECT. Miercuri, investitorul a cerut Primariei Capitalei eliberarea avizului de oportunitate, documentul in care municipalitatea se exprima daca este oportuna sau nu pentru oras edificarea ansamblului. Dupa aceasta faza urmeaza avizarea proiectului de municipalitate, iar in final acesta va fi supus aprobarii Consiliului General al municipiului Bucuresti.