Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat joi contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru centura orasului Dorohoi si a podului peste Dunare de la Braila. Pentru cele doua documentatii compania va plati circa 6 milioane de lei fara TVA.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru centura orasului Dorohoi a fost semnat hjoi, valoarea acestuia fiind de 360.690 lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de CNADNR.

Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa firmei NV CONSTRUCT S.R.L, avand o durata de implementare de 6 luni. Prin realizarea centurii ocolitoare se va face legatura intre DN 29B (intrarea/iesirea dinspre Botosani) cu DN 29A (iesirea/intrarea spre Darabani), pe o lungime de 11,4 km si legatura intre DN 29B (intrarea/iesirea dinspre Botosani) si DN 29A (iesirea/intrarea spre Suceava), pe o lungime de 2,5 km, potrivit CNADNR.

Tot joi, CNADNR a semnat contractul pentru reactualizare studiu de fezabilitate pentru proiectul "Pod suspendat peste Dunare in zona Braila" cu asociera I.S.P.C.F. SA - S.C. E.D.IN SRL- S.C. S.T.E. SRL- SC PEGASO INGEGNERIA SRL, valoarea contractului fiind de 5.635.643,87 lei fara TVA, finantarea fiind in proportie de 85 % din fonduri FEDR si 15 % fonduri de la bugetul de stat.

Pe langa importanta sa nationala, proiectul Podul Suspendat peste Dunare la Braila va deservi in conditii optime, traficul de tranzit international, de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei, spun reprezentantii CNADNR.