Primaria Municipiului Bucuresti deruleaza, in perioada 07-14 aprilie, programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun - Scoala altfel". Astfel, elevii din scolile bucurestene si din tara vor putea vizita stadionul National Arena, serele municipalitati, un adapost de cai, se vor putea plimba cu vaporasul pe lacul Herastrau.

Programul activitatilor in aer liber:

1. Vizite la Sera Bellu (Calea Serban Voda nr. 243-245, Sector 4) si Sera Herastrau ( Parcul Herastrau - Soseaua Nordului, nr 7-9). In cadrul acestor vizite, elevii vor participa impreuna cu angajatii Administratiei Lacuri parcuri si Agrement din cadrul Primariei la actiuni de transplantare plante mama, plantat in ghivece de 7-8 cm, plantat plante anuale (begonia, tagetes etc), scos plante si aclimatizat.

2. Vizite la Adapostul de Cai "Steaua Sperantei" (Sos. Petricani, nr 11, Sector 2). Aici, elevii vor avea ocazia sa ingrijeasca si sa hraneasca cei 27 de cai abandonati si vor putea face plimbari cu poneii adapostului si se vor intalni cu mascota adapostului - Lama Mayo.

3. Plimbari pe Lacul Herastrau cu Vaporasul Bucur (Debarcader Herastrau- Pavilion H).La imbarcare elevii vor asculta explicatiile comandantului despre felul in care se conduce o nava cu un sistem de guvernare de ultima generatie. De asemenea, li se vor prezenta si mijloacele de salvare si modul de utilizare al acestora. Plimbarea dureaza aproximativ 30 de minute.

4.Vizita la Stadionul Arena Nationala (B-dul Basarabiei, nr. 37-39, Sector 2). In cadrul turului, elevii vor vizita zona VIP, zona lojelor, inelul din jurul stadionului, precum si vestiarele.

Pentru buna desfasurare a acestor activitati si pentru ca fiecare elev sa se poata bucura de beneficiile programelor, vizitele vor fi programate in baza unor solicitari scrise, trimise la sediul ALPAB din Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr 8B, Sector 1, la numarul de fax: 021.224.58.62 sau la adresa de e-mail: office@alpab.ro de catre reprezentantii scolilor care doresc sa participe.