O cladire veche de peste 100 de ani, de pe Calea Victoriei nr. 147, care sta in paragina de cativa ani si a fost devastata de hotii de fier vechi, ar putea fi restaurata. In spatele ei urmeaza insa sa se construiasca un bloc cu doua subsoluri, parter si cinci etaje, potrivit unui proiect prezentat, miercuri, la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.

Foto:

Cladirea veche, desi nu este monument istoric, se afla in zona protejata Calea Victoriei. Aceasta se estimeaza ca a fost construita la sfarsitul secolului XIX, dar nu se cunoaste cu exactitate anul. Intre 1890 -1911, imobilul a apartinut lui Nicu Zadariceanu, iar dupa 1918 doamnei Eliza Nicolitis. In 2007, imobilul a fost retrocedat fostilor proprietari, iar in prezent apartinei doamnei Alina Lazarescu.

In perioada 2005 - 2008, lipit de aceasta casa s-a construit un bloc de 9 etaje. La vremea respectiva, societatea civila a protestat impotriva ridicarii acestei constructii deoarece se considera ca distruge aspectul istoric al zonei.