​Locuitorii sectorului 3 sunt scutiti de la plata taxei pentru ridicarea gunoiului menajer incepand cu 1 octombrie, se arata intr-un comunicat al Primariei Sesctorului 3. Aceasta taxa este de 9,28 lei de persoana/luna, iar de acum incolo banii vor fi platiti de la bugetul local.

"Asa cum am promis in campania electorala, am reusit sa rezolvam problema taxei pentru ridicarea gunoiului menajer. Este un angajament pe care mi l-am asumat si l-am dus la indeplinire. Am incheiat un protocol cu firma de salubritate si incepand cu 1 octombrie cetatenii din sectorul 3 sunt scutiti de la plata acestei taxe", a declarat primarul Robert Sorin Negoita.

Cu aceeasi ocazie, edilul a mai anuntat faptul ca la nivelul Sectorului 3 va fi demarata o campanie de responsabilizare sociala privind pastrarea curateniei pe spatiul public.

Campania va dura o luna de zile si va fi sustinuta prin afise stradale, corturi si pliante. Potrivit Primariei de sector, cetatenii prinsi ca arunca gunoiul pe domeniul public vor fi amendati cu 500 lei.

"Fiecare cetatean al sectorului trebuie sa inteleaga faptul ca va primi amenda de 500 de lei atunci cand va fi prins de Politia Locala a Sectorului 3 in timp ce arunca gunoi intr-un spatiu neamenajat special in acest sens. Noi nu vrem sa dam amenzi, dorim curatenie in acest sector pentru ca dorim sa ne respectam pe noi insine", a declarat primarul Robert Sorin Negoita.