RADET a anuntat ca incepand cu 15 octombrie va initia efectuarea probelor la cald in sistemul centralizat de incalzire, avand in vedere scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice pentru municipiul Bucuresti, informeaza Agerpres citand un comunicat de presa al regiei de termoficare.

Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval de timp necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice.

RADET a precizat ca va trece la furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent in functie de evolutia temperaturilor exterioare, daca timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18:00-6:00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici.

Probele de functionare la cald a instalatiilor se vor desfasura in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele in care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare.

Potrivit comunicatului de presa, asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze, in acest moment, de energie termica pentru incalzire au posibilitatea sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor.

RADET Bucuresti recomanda ca probele de functionare la cald sa se efectueze, in vederea evitarii, in sezonul rece, a disconfortului ce poate aparea in furnizarea agentului termic pentru incalzire.

Reprezentantii asociatiilor de proprietari sunt obligati sa verifice pentru ca vanele sa fie deschise si totodata sa asigure accesul personalului regiei in vederea constatarii functionarii.

In cazul institutiilor publice cu caracter social (crese, gradinite, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru incalzire in regim permanent, singura conditie fiind inregistrarea unei solicitari din partea acestora, informeaza RADET.