Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cere Primariei generale sa ia masuri in privinta regiilor care executa lucrari edilitare, fara a aduce ulterior carosabilul la starea initiala. Piedone semnaleaza faptul ca, "sub paravanul 'interventiilor in regim de urgenta', Primaria Municipiului Bucuresti emite autorizatii care permit executarea de astfel de lucrari pe tot parcursul anului". "Este inadmisibil ca, dupa doi ani, in locatiile in care au intervenit acesti 'edilitari' - Enel, Luxten, Distrigaz sau Apa Nova, asfaltul sa nu fie adus la starea initiala. Primaria Municipiului Bucuresti nu adopta masuri coercitive, iar noi suntem cei care incaseaza castanele (...) Degeaba se construiesc pasaje supraterane, cand aici, la sol, unde cetateanul bate la pas strazile, infrastructura lasa cu mult de dorit".

Lucrare edilitaraFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sector 4 remis HotNews.ro, Edilul Sectorului 4 a prezentat numeroasele adrese, transmise in ultimii ani de Primaria Sectorului 4 atat regiilor in culpa, cat si Municipalitatii, prin care s-a semnalat in repetate randuri, faptul ca, desi incheiate interventiile, trotuarele sunt in continuare pline de santuri si gropi, desi sumele alocate executarii unor astfel de lucrari au fost demult incasate de catre antreprenori.

Primarul Cristian Popescu - Piedone a semnalat faptul ca, "sub paravanul 'interventiilor in regim de urgenta', Primaria Municipiului Bucuresti emite autorizatii care permit executarea de astfel de lucrari pe tot parcursul anului, fiind eludat astfel avizul necesar, pe care ar trebui sa il dea Primaria de Sector pentru fiecare interventie in parte.

"Cu aceasta problema se confrunta, din pacate, toate primariile de Sector. Eu, unul, am mai semnalat, iar astazi lansez din nou un apel. Este inadmisibil ca, dupa doi ani, in locatiile in care au intervenit acesti 'edilitari' - Enel, Luxten, Distrigaz sau Apa Nova, asfaltul sa nu fie adus la starea initiala. Primaria Municipiului Bucuresti nu adopta masuri coercitive, iar noi suntem cei care incaseaza castanele, desi nu avem prerogative in acest sens", sustine Piedone.

Primarul Sectorului 4 sustine ca primaria sa, prin prisma bugetului mai mic fata de alte sectoare nu poate repara lucrarile executate necorespunzator de catre alte firme si ca, desi a aplicat amenzi, acestea ori nu au fost platitite, ori au fost contestate in instanta.

"Degeaba se construiesc pasaje supraterane, cand aici, la sol, unde cetateanul bate la pas strazile, infrastructura lasa cu mult de dorit. Noi, la Sectorul 4, avem un buget foarte redus, situat pe penultimul loc din Capitala, nu avem bani pentru a repara ceea ce au stricat altii. Am aplicat amenzi, insa, desi sunt extrem de mici comparativ cu prejudiciul creat, nu doar ca nu au fost achitate, ci, in unele cazuri, au fost chiar contestate in instanta.", spune Piedone.

"Sunt convins ca Primarul General nu cunoaste multe dintre aceste situatii, nu pentru ca nu l-ar interesa, ci, pentru ca nu este informat corespunzator si in timp util de catre cei din subordine. Datoria mea de Primar de sector si de coleg este sa il informez personal si sa ii solicit din nou sprijinul. De altfel, voi transmite personal domnului Primar Sorin Oprescu, toate documentele doveditoare in acest sens - adrese, somatii, procese verbale", a mai declarat edilul de la Sectorul 4.